Η Crytek ανακοίνωσε τη νέα CryEngine

Θα υποστηρίζεται στα PC, PS3 και Xbox 360 και στις next gen κονσόλες. [UPDATE]

Η γερμανική εταιρεία Crytek ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της νέας της engine, η οποία θα φέρει τον τίτλο CryEngine. Μέχρι στιγμής η πιο πρόσφατη έκδοση της CryEngine ήταν η CryEngine 3 που χρησιμοποιήθηκε σε

αρκετά σύγχρονα First-Person Shooters όπως το Crysis 3 και το Sniper: Ghost Warrior 2. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Crytek η νέα CryEngine δεν συνοδεύεται από κάποιον αριθμό στην ονομασία της με δεδομένο ότι θα γίνονται συνεχώς updates και αναβαθμίσεις στον κώδικα της.

[UPDATE] Δείτε τις δυνατότητες της CryEngine 3 στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε η Crytek πριν από λίγη ώρα στο YouTube channel της CryEngine.

{youtube}vF1zjDSqPoo|500|300{/youtube}

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η καινούργια CryEngine θα υποστηρίζεται από όλες τις οικιακές κονσόλες της τωρινής γενιάς με εξαίρεση το Wii, καθώς και από τις next gen κονσόλες, δηλαδή τα PS4, Xbox One αλλά και Wii U. Ειδικά στην περίπτωση του Wii U η ανακοίνωση της CryTek προκαλεί έντονη ανακούφιση, καθώς είναι δεδομένο ότι στην κονσόλα της Nintendo θα δούμε περισσότερες multiplatform κυκλοφορίες. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η Electronic Arts είχε δηλώσει ότι η Frostbite engine 3 δεν θα υποστηρίζεται στο Wii U. Πάντως η CryTek δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει την κονσόλα της Nintendo με τις δηλώσεις της, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρός της, Cevat Yerli είχε δηλώσει ότι η CryEngine 3 δουλεύει ικανοποιητικά στο Wii U.

Keywords
Τυχαία Θέματα