Εξωφρενικές τιμές στο Ευρωπαϊκό store της NIS America

Υπέρογκα κόστη για τις συλλεκτικές εκδόσεις.

Η NIS America αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους publishers στον χώρο των JRPG έχοντας κυκλοφορήσει δεκάδες τίτλους όπως την σειρά Disgaea. Το online store της εταιρείας, το οποίο έδρευε στην Βόρεια Αμερική αποτελούσε έναν...παράδεισο για τους διάφορους συλλέκτες, καθώς μέσα από αυτό μπορούσαν να προμηθευτούν συλλεκτικές και limited εκδόσεις διαφόρων παιχνιδιών

σε αρκετά προσιτές τιμές.

Όταν πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι η NIS America θα άνοιγε και ένα Ευρωπαϊκό online store για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους Ευρωπαίους παίκτες επικράτησε ένας ενθουσιασμός στις τάξεις των συλλεκτών, καθώς θα είχαν πλέον την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πολυπόθητες συλλεκτικές εκδόσεις χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν μεγάλα ποσά στα μεταφορικά. Ο ενθουσιασμός όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι τιμές του Ευρωπαικού online καταστήματος κρίνονται το λιγότερο εξωφρενικές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι συλλεκτικές εκδόσεις των Danganronpa 2: Goodbye Despair Limited Edition, Disgaea 4: A Promise Revisited Limited Edition και Fairy Fencer F: Limited Edition κοστολογούνται στις 59.99, 49.99 και 69.99 αγγλικές λίρες αντίστοιχα. Οι τιμές τους στο Αμερικανικό store είναι αντίστοιχα 59.99, 49.99 και 69.99 δολάρια. Κοινώς για να προμηθευτεί κάποιος για παράδειγμα το Danganronpa 2: Goodbye Despair Limited Edition θα χρειασθεί να δαπανήσει γύρω στα 75 ευρώ!

Εν τω μεταξύ, από την στιγμή που άνοιξε το Ευρωπαϊκό store το αντίστοιχο Αμερικανικό δεν αποστέλλει πλέον τα προϊόντα του στην ήπειρο μας. Επιπροσθέτως, για να κάνετε pre-order ένα παιχνίδι θα πρέπει να πληρώσετε άμεσα το κόστος του, αν και με βάση το FAQ του καταστήματος το πόσο αυτό θα σας επιστραφεί μετά την πάροδο 10 εργασιακών ημερών. Όπως είναι λογικό όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε μία μεγάλη μερίδα παικτών και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται έντονα από τα δεκάδες επικριτικά σχόλια στην Facebook σελίδα της NIS America. Μάλιστα αρκετοί παίκτες δηλώνουν πλέον ευθέως ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν τα προϊόντα της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα