Uplay: Ελλιπής προστασία

Η εφαρμογή της Ubisoft αφήνει εκτεθειμένο το PC σας σε επιθέσεις των hackers.

Το online δίκτυο "Uplay" της Ubisoft, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας σύμφωνα με δημοσίευμα του προγραμματιστή Tavis Ormandy στo mailing list της ιστοσελίδας Seclists.org.

To Uplay (εγκαινιάστηκε το 2009 ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Assassin's Creed II) και σας επιτρέπει να παίξετε ορισμένα παιχνίδια της Ubisoft (όπως τα Ghost Recon: Future Soldier, Assassin's Creed: Revelations και Splinter Cell: Conviction) διαδικτυακά και ν' αγωνιστείτε με άλλους παίχτες, κερδίζοντας παράλληλα διάφορα “καλούδια”, όπως in-game αποκλειστικά αντικείμενα, ανάλογα με τα achievements σας.

H “τρύπα” ασφαλείας του Uplay μπορεί να επιτρέψει σε hackers να εγκαταστήσουν trojans και άλλα malware προγράμματα ή ακόμα και να σβήσουν δεδομένα από το PC σας. Είναι απίθανο η Ubisoft να άφησε “ανοιχτή” αυτή την πρόσβαση ηθελημένα και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράλειψη, την οποία οι τεχνικοί της θα πρέπει να διορθώσουν άμεσα. Η πηγή του προβλήματος φαίνεται πως είναι το browser plug-in του Uplay, οπότε καλό θα είναι να το απενεργοποιήσετε.

Για την ώρα η Ubisoft δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος. Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα