Top 10: Τα καλύτερα FPS όπλα

Το καλό το FPS από τα όπλα φαίνεται!

Το πρώτο Top 10 του GameWorld είναι γεγονός και ξεκινά με έναν...δυνατό πυροβολισμό! Αφού «ξεθάψαμε» παλιά αλλά και νεότερα αγαπημένα First-Person Shooters, παραθέτουμε τα 10 όπλα που κατά τη γνώμη μας έγραψαν με τον ένα ή το άλλο τρόπο τη δική τους ιστορία στο χώρο.

Τελικά καταλήξαμε στην συνειδητή απόφαση να αποφύγουμε
να βάλουμε πραγματικά όπλα τα οποία προσομοιώνονται στα διάφορα games, καθώς θέλαμε να δώσουμε μια διάσταση που θα αφορά την φαντασία των προγραμματιστών και όχι το κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν σωστά κάποια αληθινά χαρακτηριστικά. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη εάν δεν δείτε σε αυτό το αφιέρωμα όπλα όπως το G3 ή το M4A1. Ίσως όμως αποτελέσουν θέμα ενός μελλοντικού Top 10 που θα αφορά το κατά πόσο έχουν αποδοθεί πιστά στα διάφορα games.

Την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο Euro, η στήλη Best Of θα επιχειρήσει να καταγράψει τα δέκα καλύτερα football games ή κοινώς …ποδοσφαιράκια που έχουν εμφανιστεί σε οποιοδήποτε format. Όπως πάντα, από το συγκεκριμένο Top 10, καλείστε να επιλέξετε τα Top 5 μέσω ψηφοφορίας στο forum και στη συνέχεια θα προσθέτουμε στη λίστα άλλα 5 games ώστε να προκύψει η τελική δεκάδα. Μπορείτε να ψηφίσετε για το επόμενο Top 10 εδώ. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στην καρέκλα σας, αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει στο παρελθόν και απολαύστε!

10 - Auger Rifle
Πρώτη εμφάνιση: Resistance: Fall of Man (2006)
Insomniac Games, Sony Computer Entertainment

Το Auger Rifle είναι ένα από τα πιο εμβληματικά όπλα της σειράς παιχνιδιών Resistance και αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του έμπειρου παίκτη. Οι δυνατότητές του έθεσαν νέα δεδομένα στη χάραξη στρατηγικής μέσα σε μια μάχη και δικαίως θεωρείται ως ένα από τα πιο πρωτότυπα όπλα που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Κάποτε περιμένατε τον εχθρό να βγει από το σημείο πίσω από το όποιο καλύπτεται για να αρχίσει το «πιστολίδι». Πλέον με το Auger Rifle, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταθεί ανάμεσα στην κάννη του όπλου σας και τους αντιπάλους σας, καθώς η κάλυψή τους μετατρέπεται σε δικό σας πλεονέκτημα.

Το όπλοle βάλλει ριπές ακτινοβολίας οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν την ύλη των στερεών αντικειμένων. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε φορά που διέρχονται μέσα από ένα σώμα αυξάνεται η ισχύς τους. Οι σκληρές επιφάνειες δεν επηρεάζονται από την δίοδο της ριπής, η οποία όμως διαλύει την οργανική ύλη. Επίσης το όπλο αυτό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους εχθρούς που είναι κρυμμένοι πίσω από ένα αντικείμενο και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, διαθέτοντας κάτι σαν ακτίνες X. Όπως αντιλαμβάνεστε, το να πετύχετε το κεφάλι ενός αντιπάλου που βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο γίνεται πλέον βούτυρο στο ψωμί σας, αφού με το Auger θα διαπεράσετε το εμπόδιο σαν να μην ήταν ποτέ εκεί.
{youtube} RmLsXil432A|400|300{/youtube}
Πατώντας το secondary fire μπορείτε να κάνετε deploy μία μικρή ενεργειακή ασπίδα, αδιαπέραστη από όλα τα όπλα εκτός από το ίδι
Keywords
Τυχαία Θέματα