To PlayStation 4 θα έχει φωνητική αναγνώριση

Επικοινωνία άλλου επιπέδου με την Playstation Camera.

Η Sony επιβεβαίωσε ότι το PlayStation 4 θα έχει φωνητική αναγνώριση μέσω της νέας PlayStation Camera.

Παρόλα αυτά οι δυνατότητές της

παραμένουν ακόμα άγνωστες. Οι πληροφορίες για αυτή την δυνατότητα ήρθαν από την πρόσφατη GameStop Expo στο Las Vegas όπου η Sony έκανε μια παρουσίαση στο προσωπικό πωλήσεών της. Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση:

{youtube}1HVuinq4g7A|500|300{/youtube}

Στο παραπάνω βίντεο διακρίνουμε επίσης στο 5:32 μια διαφάνεια που αναφέρει ότι: «Από τις φωνητικές εντολές πλοήγησης μέχρι την πλήρη αναγνώριση του προσώπου, η PlayStation Camera προσθέτει μια απίστευτη καινοτομία στο παιχνίδι σας».

Playstation Camera και Kinect 2
Η Sony είχε σχεδιάσει αρχικά να δημιουργήσει ένα πακέτο προσφοράς με το PlayStation 4 και την PlayStation Camera αλλά τελικά αποφάσισε να την πουλήσει ξεχωριστά με ₤55 (65€) με σκοπό να μειώσει και άλλο την τιμή της κονσόλας. Από την άλλη πλευρά η Microsoft έχει υιοθετήσει μια διαφορετική στρατηγική, φτιάχνοντας ένα bundle με το νέο Kinect και το Xbox Οne. Επίσης έχει κάνει γνωστές τις δυνατότητες του Kinect 2 οι οποίες μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την φωνητική αναγνώριση καθώς και την έναρξη της κονσόλας με την προφορά του «Xbox, on»!

Η Sony δεν έχει επιλέξει να μιλήσει αρκετά για την PlayStation Camera. Το Augmented-Reality παιχνίδι PlayRoom, το οποίο εμπεριέχεται στην κονσόλα, χρησιμοποιώντας τόσο την PS Camera όσο και το χειριστήριο DualShock ,4 σας βοηθάει να επικοινωνήσετε με έναν στρατό από AR bots.

Τόσο το Xbox One όσο και το PlayStation 4 φέρνουν την πρωτοπορία, μέσω του Kinect 2 και της PS Camera αντίστοιχα, στον τομέα της επικοινωνίας του χρήστη με την συσκευή. Είναι επόμενο να δούμε πως θα εκμεταλλευτούν οι μεγάλοι τίτλοι αυτή τι νέα δυνατότητα.

Το PlayStation 4 κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 29 Νοεμβρίου στην τιμή των 400 ευρώ. Για το αν θα ισχύσει η ημερομηνία αυτή για την Ελλάδα θα το μάθουμε πολύ σύντομα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην ημερομήνια κυκλοφορίας κάντε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα