The Last of Us

Το Zombie apocalypse όπως έπρεπε να είναι.

Η Naughty Dog ήταν πάντοτε μια εταιρεία ανάπτυξης που μας γέμιζε επιτυχίες. Όλα τα games που έχει δημιουργήσει έχουν πιάσει reviews με βαθμολογίες 8-10, ανάλογα με τα γούστα και την αυστηρότητα του εκάστοτε game site.

Ειδικότερα, μετά το Jak and Daxter, η σειρά Uncharted με την οποία καταπιάστηκαν οι αμερικανοί, κινήθηκε κυρίως μέσα στην κλίμακα του 9-10. Για την ποιότητα των προγραμματιστών της λοιπόν, δεν μπορεί λοιπόν κανείς να αμφιβάλει, καθώς έχουν χαρίσει πολυάριθμα exclusives για τις κονσόλες της Sony.

Παρά την επιτυχία του Uncharted, η Naughty Dog έκρινε σωστό να δημιουργήσει ένα νέο franchise, αυτή τη φορά ταλαντευόμενη ανάμεσα στο κλασικό Third-Person Shooter του Nathan Drake και της παρέας του και στο Survival Horror στοιχείο, το οποίο επιχειρεί για πρώτη φορά. Το The Last of Us είναι ένα νέο video game/ταινία που υπόσχεται να συγκινήσει τους fans και των δύο genres. Άλλωστε εν μέσω καλοκαιριού, πολύ απλά όχι μόνο "Δεν παίζει τίποτα καλύτερο" αλλά ειδικότερα όσοι έχετε αγαπήσει το Uncharted, καθώς και την αφήγηση και σκηνοθεσία της Naughty Dog έχετε έναν ακόμη λόγο να το επιλέξετε.

Από την άλλη, όσοι διαβάσατε το σχετικό beta preview του GameWorld θα γνωρίζετε πάνω κάτω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που βασίζεται σε zombie apocalypse σκηνικό. Αλήθεια, χρειαζόμαστε άλλη μια τέτοια συνταγή; Δεν έχετε βαρεθεί τόσα zombie apocalypse games; Προφανώς για να διαβάζετε το παρόν review μάλλον είτε ισχύει το αντίθετο (τα γουστάρετε δηλαδή κατά βάθος), είτε έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στα χέρια της Naughty Dog. Κρατήστε το τελευταίο και διαβάστε το review ενός εκ των τελευταίων δυνατών exclusives του PlayStation 3. Άλλωστε, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα Beyond: Two Souls και Gran Turismo 6 στα τέλη της χρονιάς, απέχουμε...αρκετούς μήνες.

Who's that girl?
Ο χαρακτήρας τον οποίο και ελέγχετε ονομάζεται Joel και είναι ένας τυπικός οικογενειάρχης. Η αρχή της πλοκής σας βρίσκει σπίτι, στις ημέρες όπου ο ιός Cordycecps (ανήκει σε γένος ασκομύκητων) αρχίζει να προσβάλει τον πληθυσμό της πόλης σας. Όποιος προσβάλλεται αρχίζει να μεταλλάσσεται ώσπου ύστερα από 48 ώρες καταλήγει σε ζόμπι. Με την πάροδο των χρόνων όμως, η μεταμόρφωσή του αρχίζει να γιγαντώνεται και το όλο σκηνικό μας θυμίζει έντονα ανάλογα games και ταινίες τρόμου που σίγουρα έχουμε ξαναπαίξει.

Στο τέλος της πρώτης αποστολής μεταφέρεστε 20 χρόνια μετά, όταν μαζί με την Tess, την παλιά σας αγάπη, περιπλανιέστε σε πόλη η οποία φρουρείται από τον έξω "μολυσμένο" κόσμο. Ο Joel έχει μεγαλώσει -με ορισμένες άσπρες τρίχες ωστόσο να είναι τα μόνα σημάδια γήρατος από τα πρώτα cutscenes- και ασχολείται με εμπόριο όπλων. Σε μια συναλλαγή όπλων η οποία πέφτει έξω, αναγκάζεστε να δεχθείτε να μεταφέρετε ένα 14χρονο κορίτσι, την Ellie, εκτός πόλης, σε συγκεκριμένο σημείο, για να μπορέσετε να λάβετε την ανταμοιβή σας. Το σενάριο όμως δεν είναι τόσο απλό, καθώς όσα θα ζήσετε μέχρι να το καταφέρετε θα σας κάνουν...να τρίβετε τα μάτια σας. Στο δρόμο σας φυσικά θα βοηθηθείτε από διάφορους NPC, όπως γίνεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επιβιώστε με κάθε μέσο
Στον κόσμο του The Last of Us όλες οι πόλεις είναι εγκαταλελειμμένες και προσπαθείτε μόνοι να φτάσετε στο στόχο σας. Απέναντί σας όμως θα έχετε δύο είδη εχθρών να αντιμετωπίσετε. Η μία είναι οι οργανώσεις που σας κυνηγούν και που είναι οπλισμένες με αντίστοιχο εξοπλισμό με τον δικό σας. Η άλλη είναι οι μεταλλαγμένοι, που κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές. Τα απλά ζόμπι που μοιάζουν με ανθρώπους, τους clickers που ανήκουν σε προχωρημένο στάδιο μετάλλαξης και αν σας δαγκώσουν τότε σας μολύνουν άμεσα και τους Bombers που έχουν τον χαρακτήρα των bosses.

Υπάρχουν συνολικά τρία επίπεδα δυσκολίας, τα οποία μεταβάλλουν το damage που κάνετε ή λαμβάνετε. Αν τερματίσετε το The Last of Us τότε θα ξεκλειδώσει και το τέταρτο διαθέσιμο επίπεδο. Ομολογουμένως, στο δεύτερο επίπεδο η δυσκολία είναι αρκετά βατή. Οι γρίφοι έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς σας ζητούν απλά να χειριστείτε σκάλες, σανίδες ή αντικείμενα, ώστε να περάσετε από το ένα σημείο στο άλλο. Ούτως ή άλλως, εμφανίζεται η ένδειξη του κουμπιού Δ αν φτάσετε στο επιθυμητό σημείο, καθώς και ενός λευκού μικρού κύκλου σε περίπτωση που κοιτάξετε το σημείο του γρίφου από μακριά. Η λύση βρίσκεται ως επί το πλείστον μπροστά στα μάτια σας (ή λίγο πάνω από το κεφάλι σας), αν όμως παρόλα αυτά δεν καταλάβετε να την βρείτε, τότε οι developers σας δίνουν ένα hint για το τι πρέπει να κάνετε μόλις 2-3 λεπτά μετά. Συνεπώς, δε θα χρειαστεί ούτε να περιμένετε περισσότερο όπως στα Uncharted, αλλά ούτε και να ψάξετε για walkthroughs στο YouTube.

Ο χειρισμός δανείζεται επίσης στοιχεία από Shooters και Survival Horror games. Απ' τη μία έχουμε το σύστημα κάλυψης και την γρήγορη υπερπήδηση εμποδίων. Απ' την άλλη, το γρήγορο reload με το R1, το οποίο είναι fire όταν στοχεύετε και reload όταν δεν στοχεύετε. Κι αν χρειαστεί να τραπείτε σε φυγή, με το αριστερό analog προς τα κάτω και το Χ, ο Joel κάνει στροφή 180 μοιρών και τρέπεται προς φυγή. Το L2 που αποτελεί πλήκτρο του sprint, σας βοηθά να τρέξετε για τα πρώτα 150-200 μέτρα, με λογικό βάδισμα, καθότι έχετε κι ένα backpack στην πλάτη σας. Μετά, ο χαρακτήρας σας κουράζεται και θα χρειαστεί ορισμένα δεύτερα cooldown για να μπορέσει να ξανατρέξει.

Πάμε όμως να προχωρήσουμε παραπέρα και ειδικότερα στο σύστημα μάχης. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το The Last of Us μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο εναλλακτικές μεθόδους κάθε φορά. Επιλέξτε ανάμεσα στο αγνό Action Shooter πιστολίδι και σε stealth τακτικές. Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό θα είναι να δοκιμάσετε αρκετές φορές το stealth, ειδικά σε ζόρικους εχθρούς. Υπάρχουν δηλαδή σημεία όπου παρέες 3-4 σκληροτράχηλων κακοποιών σας την έχουν στημένη και καλό θα είναι να τους αποφύγετε και άλλα όπου ακόμα και μια ομάδα με 10 απλά zombies μπορεί να βγει νοκ-άουτ μόνο με μπουνίδια, άρα να εξοικονομήσετε σφαίρες και να το διασκεδάσετε παράλληλα. Βέβαια, όσοι θέλετε ωμή βία, δεν θα ενοχληθείτε από τα κοντινά πλάνα της κάμερας (που τοποθετείται κάπου ενδιάμεσα σε Uncharted και Resident Evil) και θα προτιμήσετε σύστημα κάλυψης, πλαγιοκοπήσεις και τακτικές που αρμόζουν σε καθαρόαιμο Action Shooter.

Η stealth ακινητοποίηση ενός εχθρού έχει τρία αποτελέσματα. Στην πρώτη τον στραγγαλίζετε, κάτι που απαιτεί 6-7 δευτερόλεπτα, άρα ίσως αποβεί μοιραίο αν γίνετε αντιληπτοί. Στη δεύτερη τον μαχαιρώνετε στο λαιμό με στιλέτο, οπότε ο χρόνος μειώνεται στα 2". Η τρίτη περίπτωση είναι λίγο πιο tactical, καθώς τον αρπάζετε και υπό την απειλή του όπλου ακινητοποιείτε τους συνεργάτες του και χρησιμοποιείτε τον εχθρό για ασπίδα, ώστε να τους σκοτώσετε με το πιστόλι σας. Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να ισχύσει για πάντα καθώς ύστερα από 15-20" o εχθρός θα επανέλθει στη μάχη.

Το A.I. κινείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι εχθροί σας πολεμούν με τα ίδια όπλα και τα επικίνδυνα και αιμοδιψή zombies με χρόνια μετάλλαξη σας αποτελειώνουν με ένα hit. Υπάρχουν βέβαια ελάχιστες περιπτώσεις όπου θα γίνεστε αντιληπτοί στους γύρω σας και στα 40 μέτρα παραπέρα δεν θα "ιδρώνει" το αυτί κανενός. Γενικά όμως η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών κάνει σωστά τη δουλειά της και δεν συγχωρεί λάθη. Αντίθετα, πολλοί από τους μεταλλαγμένους έχουν την τάση να σας κυνηγούν τρέχοντας, ακριβώς όπως στο Left 4 Dead και φυσικά όχι όπως στο πρώτο Resident Evil όπου...είχαν μια καθυστέρηση η αλήθεια είναι.

Βγάζουμε τσαντούλα...χωρίς pause!
Όπως κάθε Survival Horror που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το The Last of Us (που δεν είναι καθαρόαιμο Survival Horror αλλά λέμε τώρα) απαιτεί κάθε αλλαγή των όπλων, healing και crafting να γίνεται live, χωρίς παύση. Αν δηλαδή σας τελειώσουν οι σφαίρες και των δύο όπλων που βγάλατε έξω και χρειαστείτε κάποιο άλλο από αυτά που έχετε στην τσάντα σας, πατώντας το Select θα δείτε τον Joel να γονατίζει και να ψάχνει για το όπλο αυτό έως ότου το επιλέξετε. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 5-6 δεύτερα, τα οποία είναι ικανά να αποβούν θανάσιμα. Ανάλογο διάστημα διαρκεί και το healing το οποίο θα πρέπει να επιχειρείτε μόνο πίσω από σημεία κάλυψης.

Το The Last of Us δικαιώνει την Naughty Dog για την επιλογή της να αφιερωθεί σε μια νέα σειρά, παρά τους κινδύνους περιείχε αυτό το ρίσκο.

Τα όπλα σας προέρχονται τόσο από αντικείμενα που βρίσκετε σκόρπια μπροστά σας, όσο και από εξοπλισμό που ανακαλύπτετε σε κρησφύγετα. Στο backpack σας έχετε το ελεύθερο να κουβαλήσετε όλων των ειδών τα όπλα από μία φορά, με εξαίρεση τις βόμβες, όπου έχετε την ευχέρεια να κρατήσετε περισσότερες. Όταν είστε σε μάχη μπορείτε να έχετε όμως μόνο δύο ranged όπλα (τα αλλάζετε με το d-pad) τα οποία είναι απ' τη μία το επιθυμητό πιστόλι σας κι απ' την άλλη ένα βαρύ όπλο, όπως shotgun, assault rifle ή ακόμα και τόξο (τύφλα να 'χει ο Rambo και η Lara Croft). Το τελευταίο θα αποδειχθεί το λιγότερο δημοφιλές, καθώς θα διαπιστώσετε στην πράξη ότι για να σκοτώσετε τους μεταλλαγμένους εχθρούς σας απαιτείται κυρίως γρήγορο reload.

Μιας και μιλάμε για το reload, αποτελεί πραγματικά έναν από τους πονοκέφαλους του The Last of Us. Πέρα απ' το ότι στα πρώτα στάδια αργεί, κατά τη διάρκειά του δεν μπορείτε να το διακόψετε και να πυροβολήσετε, παρά μόνο αν γεμίσετε πλήρως τη θαλάμη του όπλου σας! Αυτό αποδεικνύεται κακή επιλογή των developers, διότι τα είδη των zombies που δαγκώνουν μία κι έξω δεν συγχωρούν τέτοια λάθη! Ευτυχώς που τα checkpoints είναι αρκετά συχνά και όταν σκοτώνετε μία ομάδα εχθρών η πρόοδός σας αποθηκεύεται άμεσα, κάτι που θα σας διευκολύνει σημαντικά.

DIY
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την περίοδο της beta, το crafting στο The Last of Us έχει μια περίοπτη θέση. Επειδή πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνετε οικονομία στις σφαίρες, το gameplay δεν είναι μόνο ranged όπλα. Στο δρόμο σας θα βρείτε τούβλα ή μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για αντιπερισπασμό, μπαστούνια του μπέιζμπολ και υλικά τα οποία χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε medikits, να ενδυναμώσετε τα melee όπλα σας κάνοντάς τα αιχμηρά ή να δημιουργήσετε αυτοσχέδιες βόμβες ή μολότοφ.

Όλα τα παραπάνω γίνονται craft ανά πάσα ώρα και στιγμή πατώντας το Select και μεταβαίνοντας στο backpack σας. Για να αναβαθμίσετε ωστόσο τον οπλισμό σας θα πρέπει να βρείτε ένα crafting station. Εκεί θα μπορέσετε να προσθέσετε upgrades, όπως ταχύτερο reload, δυνατότερο fire rate, μεγαλύτερη χωρητικότητα στη θαλάμη κτλ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε το νου σας και να ψάχνετε όλους τους χώρους γύρω σας για να βρείτε εργαλεία, τόσο σε εμφανή σημεία, όσο και μέσα σε ντουλάπια ή συρτάρια. Η αναζήτησή σας αυτή θα σας βοηθήσει αρκετά από το να ξεμείνετε από προμήθειες και να "κολλήσετε" στο επόμενο checkpoint με το minimum 25% health που σας δίνεται σε περίπτωση θανάτου.

Συν τις άλλοις, ο Joel αποκτά πόντους εμπειρίας τους οποίους και κατανέμει στα skills του. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να αυξήσει το health capacity, να ακούει καλύτερα τους εχθρούς, να κάνει craft ή heal πιο γρήγορα ή ακόμα και να βγάλει στιλέτο και να σωθεί από την επίθεση ενός clicker. Όσο πιο σημαντικό είναι ένα skill τόσους περισσότερους πόντους απαιτεί για να ξεκλειδωθεί, συνεπώς φυλάξτε τους και χρησιμοποιήστε τους για να ξεκλειδώσετε skills όταν τα βρείτε πραγματικά σκούρα.

Η εμπειρία του The Last of Us διαρκεί περίπου 12-14 ώρες και πραγματικά θα σας συγκινήσει αφάνταστα ως ιστορία. Έχει τις ιδιαίτερες στιγμές της, αλλά και τις χιουμοριστικές και περιγράφει τα γεγονότα μιας ταινίας (όπως ταινίες μπορούν να χαρακτηριστούν όλα τα δημιουργήματα της Naughty Dog) με ερμηνείες και σενάριο που θα ταίριαζε στο Hollywood. Το μόνο αρνητικό είναι φυσικά το χιλιοπαιγμένο post-apocalyptic σκηνικό με τα zombies να στοιχειώνουν τους δρόμους και τη χώρα να έχει ερημώσει.

Multiplayer
Πέρα από το Single-player mode, το οποίο έχει μικρό replayability και λίγοι από εσάς θα θέλετε να καταφέρετε το τέταρτο επίπεδο δυσκολίας (προφανώς οι trophy hunters) το The Last of Us διαθέτει κι ένα υποτυπώδες multiplayer, το οποίο έχει τον τίτλο "Factions" και χωρίζεται σε δύο modes, το Supply Raid και το Survivors.

Καταρχήν καλείστε να επιλέξετε την επιθυμητή φατρία (faction) και να πολεμήσετε με άλλους χρήστες σε ομαδικά modes. Το Supply Raid είναι το κλασικό Team Deathmatch, ενώ στο Survivors όποιος παίκτης μείνει τελευταίος δίνει μία νίκη γύρου στην ομάδα του, με στόχο τους τέσσερις γύρους. Κατά τη διάρκεια του multiplayer, το οποίο έχει τελείως διαδικαστικό ύφος, ελέγχετε έναν χαρακτήρα, που με την πάροδο του χρόνου του αλλάζετε την εμφάνιση ή του προσθέτετε νέο εξοπλισμό. Υπάρχει επίσης και σύστημα crafting, παρόμοιο με αυτό του campaign, ώστε να συνθέτετε τον εξοπλισμό σας από υλικά που βρίσκετε στο δρόμο αλλά και από πόντους που συγκεντρώνετε από τα kills σας. Η ταχύτητα εδώ είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Ανατριχίλα
Οπτικά το The Last of Us απ' τη μία εντυπωσιάζει στα cutscenes κι απ' την άλλη υστερεί σε αρκετούς τομείς στην in-game μηχανή γραφικών. Με μια προσεκτική ματιά θα διαπιστώσετε ότι το περιβάλλον γύρω σας έχει δημιουργηθεί με αρκετά πρόχειρα textures. Η βλάστηση μοιάζει στατική και ακίνητη λες και δεν περνάει καθόλου αέρας. Τα shadows είναι επίσης πολύ φτωχά, καθώς στα περισσότερα σημεία δεν υπάρχει σωστός φωτισμός, κάτι που κάνει τις σκοτεινές αποστολές ακόμη πιο δύσκολες. Οι χαρακτήρες όμως και κυρίως οι βασικοί πρωταγωνιστές, έχουν πολύ πιο προσεγμένο σχεδιασμό και ρεαλιστικά physics κίνησης, όπως επίσης και καλοσχεδιασμένες εκφράσεις των προσώπων, ακόμα και τη στιγμή της δράσης.

Το lipsync εντός του παιχνιδιού αποτελεί μία ακόμη μικρή ατέλεια, που καλύπτεται έξυπνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, καθώς ο Joel κι οι περισσότεροι NPC που τον περιβάλλουν κοιτούν συνήθως σε άλλη μεριά όποτε ξεστομίζουν κάτι, άρα ο συγχρονισμός με τα χείλη τους δεν είναι εμφανής. Το αντίθετο ισχύει για τα cutscenes τα οποία είναι pre-rendered και διαθέτουν πολύ καλύτερο anti-aliasing από τα αντίστοιχα in-game γραφικά.

Στο voice acting θα εκπλαγείτε για ακόμη μια φορά από τη δουλειά των σεναριογράφων της Naughty Dog. Ο Troy Baker υποδύεται τον Joel και τα καταφέρνει περίφημα, με τη φωνή και το ύφος του να σας θυμίζει έντονα τον Nolan North. Το ίδιο ισχύει και για την Ashley Johnson που αποτυπώνει όπως θα έπρεπε τον χαρακτήρα της Ellie, δηλαδή με λεπτή φωνή, ευαισθησίες και ταυτόχρονα τον τσαμπουκά μιας έφηβης. Ανά διαστήματα βέβαια ξεστομίζει πιο ώριμες εκφράσεις που δεν θα ταίριαζαν σε κοριτσάκι 14 ετών.

Το υπόλοιπο ηχητικό μέρος είναι άπταιστο καθώς οι διακυμάνσεις έντασης της μουσικής και τα ηχητικά εφέ που ακούγονται από τα zombies (και που θυμίζουν μασέλα σκελετού που ανοιγοκλείνει γρήγορα) θα σας κάνουν να τρέμετε από τον φόβο σας. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους. Όπως σε όλα τα μεγάλα games, έτσι και σε αυτό, η Sony Hellas ανταποκρίνεται ξανά στις προσδοκίες μας. Στην προκειμένη περίπτωση φυσικά και το voice acting δεν θα μπορούσε να αποδώσει τις ερμηνείες των ηθοποιών, όπως συνέβη αντίστοιχα στα νέα God of War και Sly Cooper που είναι τελείως διαφορετικά concept. Εδώ μιλάμε για ένα δυτικού τύπου σενάριο, συνεπώς μια ελληνική φωνή δεν θα ταίριαζε ιδανικά.

One way road
Το The Last of Us είναι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια δράσης για το 2013, τόσο για το PlayStation 3 όσο και για όλα τα format γενικότερα. Η Naughty Dog κατάφερε να γράψει ένα τυπικό σενάριο με zombie infection και να μας το μεταφέρει τόσο έντονα όσο καμία άλλη στο παρελθόν. Το gameplay του θα σας καθηλώσει, καθώς είναι άκρως ρεαλιστικό, με όλα τα στοιχεία που θα επιθυμούσαμε από ένα ανάλογο "πάντρεμα" ενός Shooter με ένα Survival Horror. Παρά τις όποιες ατέλειες στον τεχνικό τομέα, οι οποίες εν μέρει δικαιολογούνται λόγω της "ηλικίας" του PS3, το βέβαιο είναι ότι το νέο exclusive της Sony θα καταφέρει να σας κρατήσει επιτυχώς από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Θετικά:
- Εκπληκτικές ερμηνείες ηθοποιών
- Ατμοσφαιρικά cutscenes
- Gameplay που θα ικανοποιήσει κάθε gamer
- Άφθονες στιγμές έντασης
- Καλογραμμένο σενάριο, παρότι χιλιοπαιγμένο

Αρνητικά:
- Ατέλειες στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος
- Φτωχό multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 10
Gameplay: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.9

Βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα φετινά games του PlayStation 3.

Μάνος Γρυπάρης

Keywords
left 4 dead, god of war, naughty dog, resident evil, έως ότου, zombie, dog, εταιρεία, games, game, site, uncharted, sony, franchise, survival, video, playstation, girl, συγκεκριμένο, λύση, youtube, reload, fire, sprint, zombies, tactical, hit, live, νέα, rambo, diy, craft, σημαίνει, health, hollywood, raid, team, εμφάνιση, voice, troy, nolan, ashley, Johnson, hellas, god, sly, road, ps3, exclusive, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, hot dog, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, ξανα, αποτελεσματα, reload, γριφοι, δουλεια, εργαλεια, ηχος, ιος, οικονομια, παιχνιδια, ταινιες, ωρα, games, game, ps3, sony, youtube, αγαπη, αγνο, αξιζει, απλα, ασπιδα, αυτι, αφηγηση, βαθμολογιες, βομβες, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γινονται, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, εφε, υπαρχει, εκφρασεις, εν μερει, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, εταιρεία, ετων, εχθρος, εχθροι, έως ότου, ζησετε, ζομπι, ιδια, ιδιο, ισχυει, υφος, ηχητικα, θυμιζει, ησυχο, κλιμακα, λαθη, λύση, λογο, μακρια, ματια, μηνες, μικρο, μολοτοφ, μπορειτε, μονα, νικη, νοημοσυνη, νοκ, ομαδα, παντα, οπτικα, περιβαλλον, ποιοτητα, πρωταγωνιστες, ρισκο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, σημαδια, σκηνοθεσια, σπιτι, ταινιες τρομου, ταση, τουβλα, τοξο, τρια, τριτη, φυγη, φυσικα, φωνη, φορα, χειλη, χρονος, ωρες, anti, ashley, health, craft, ευχερεια, ειδη, εξυπνα, exclusive, franchise, fire, γινετε, god of war, god, hit, hollywood, hellas, χωρα, left 4 dead, μεινει, μεθοδος, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, naughty dog, dog, nolan, παιχνιδι, player, raid, rambo, resident evil, troy, σημαίνει, site, single, sly, sprint, survival, σωστο, σωστος, tactical, team, της παρεας, υλικα, uncharted, χερια, voice, zombie, zombies
Τυχαία Θέματα