Sly Cooper: Thieves In Time preview

Τo ρακούν κλέφτης επιστρέφει με παρέα!

Το 2002 ένα stealth game με καρτουνίστικα γραφικά έκανε την εμφάνισή του με το όνομα Sly Raccoon. Η ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον Sly -ένα κλέφτη ρακούν- και το οικογενειακό βιβλίο του, το Thievius Raccoonus, το οποίο χάθηκε και έπρεπε πάση θυσία να φέρει πίσω. Η χιουμοριστική του ατμόσφαιρα και οι ατάκες του Sly,

δεν άργησαν να το κάνουν να ξεχωρίσει και να παιχτεί από εκατομμύρια παίχτες ανά τον κόσμο. Σύντομα, από ένα και μοναδικό παιχνίδι μετατράπηκε σε μια αγαπημένη σειρά που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PS2.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, η Sanzaru Games παίρνει τα ηνία από την Sucker Punch Productions, την εταιρία που σχεδίασε τα πρώτα Sly Raccoon, και δημιουργεί ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι με το όνομα Sly Cooper: Thieves In Time. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία ένα νέο Sly Raccon που θα μοιάζει με το παλιό αλλά θα είναι στην ουσία κάτι καινούριο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Sanzaru Games ασχολείται με το Sly Raccoon, αφού παλαιότερα είχε καταφέρει να μεταφέρει όλη την σειρά από το PS2 στο PS3.

Το GameWorld έχει στα χέρια του εδώ και αρκετές ημέρες την preview έκδοση του Sly Cooper: Thieves in Time από την Sony, η τελική έκδοση του οποίου κυκλοφορεί σε τέσσερις μήνες. Αν και δεν αποτελεί έναν από τους πολυαναμενόμενους τίτλους για το 2013, το μοναδικό του στυλ που αγάπησαν οι fans του PlayStation 2 θα το κάνει αγαπητό ακόμα και σε όσους δεν γνώριζαν την ύπαρξη των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τι θα πρέπει να αναμένουμε.

Παίζοντας με την χρονομηχανή
Ο Sly στο τελευταίο επεισόδιο υποκρινόταν ότι έπαθε αμνησία ώστε να μπορεί να είναι μαζί με την Carmelita, την...αστυνομικίνα κοπέλα του. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει αφού τα γραπτά στα φύλλα του Thievius Raccoonus αρχίζουν να εξαφανίζονται κάτι που σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία του βιβλίου αλλιώς. Έτσι ο Sly θα πρέπει να σοβαρευτεί και μαζί με την παρέα του καλούνται να γυρίσουν πίσω στο χρόνο για να μάθουν τι συμβαίνει και να εμποδίσουν την περαιτέρω διαγραφή του βιβλίου. Αυτό που θα τους βοηθήσει στο να γυρίσουν πίσω στον χρόνο είναι η χρονομηχανή που έφτιαξε η έξυπνη χελώνα της παρέας, ο Bentley.

Ο Sly και τα φιλαράκια του ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και συναντούν πολλούς προγόνους του Sly που τους βοηθούν στις αποστολές τους. Οι πρόγονοι αυτοί είναι αξιόλογοι και είχαν σημαντικές θέσεις, σε αντίθεση με τον Sly που είναι απλά ένας κοινός κλέφτης. Αυτή την φορά, εκτός από τους καθιερωμένους κακούς, εχθρός γίνεται και η Carmelita η οποία τους κυνηγάει με μοναδικό σκοπό να πάρει εκδίκηση από τον Sly που την παράτησε.

Διασκεδαστικές αποστολές
Το gameplay του Thieves In Time σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μονότονο και βαρετό. Ο Bentley, ο Sly και ο Murray έχουν διαφορετικές δυνατότητες και ο καθένας τους αναλαμβάνει από μία αποστολή που βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητές τους. Για παράδειγμα ο Bentley που είναι ο hacker της παρέας μπορεί να εκτελεί αποστολές που ζητούν να παραβιάσει κάποιο σύστημα ενώ ο Murray που είναι ο πιο δυνατός, καλείται να «δείρει» τους εχθρούς. Ο Sly είναι η ιδανική επιλογή στις αποστολές που χρειάζονται γρηγοράδα και stealth τακτικές.

Κάθε φορά που θα ολοκληρώσετε μια αποστολή, θα μπορέσετε να επιλέξετε ποιος από τους τρεις φίλους σας θα αναλάβει την επόμενη, πάντα φυσικά υπό τον έλεγχό σας. Μερικές φορές όμως δεν θα έχετε επιλογή, αφού θα έχουν τελειώσει όλες οι αποστολές του ενός χαρακτήρα και θα πρέπει να επιλέξετε αναγκαστικά τον επόμενο. Έτσι θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες των φίλων σας και να μην κολλήσετε αποκλειστικά με έναν χαρακτήρα. Άλλωστε, εκεί που ο ένας δεν μπορεί να κάνει κάτι...αναλαμβάνει δράση ο άλλος!

Κατά την διάρκεια των αποστολών, στον κόσμο βρίσκονται διάσπαρτα τα Clue Bottles, τα Treasures και τα Secret Sly Masks. Τα πρώτα είναι μπουκάλια που αν μαζέψετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από αυτά, θα κερδίσετε μια κίνηση δωρεάν ή ένα gadget. Τα Treasures αποτελούν θησαυρούς. Με το που τα βρείτε θα πρέπει να τα μεταφέρετε με ασφάλεια και ταχύτητα στο κρησφύγετο για να διακοσμήσουν τον Treasure Wall ενώ τα Secret Sly Masks που αποτελούν ολοκαίνουρια προσθήκη στο παιχνίδι δίνουν κρυφά δώρα.

Αν βαρεθείτε με τις αποστολές, μπορείτε να ξεκουραστείτε κάνοντας free roam. Ο χάρτης είναι πολύ μεγάλος, σχεδόν διπλάσιος του προηγούμενου και γι' αυτό το παιχνίδι έχει βάλει πυξίδα, για να μην χαθείτε και να μετακινηθείτε πιο εύκολα. Το free roam σας βοηθάει να ανακαλύψετε πιο πολλά πράγματα και να δείτε καλύτερα την τεράστια δουλειά που έχει γίνει στον κόσμο, καθώς έχουν προστεθεί νέα επίπεδα. Για παράδειγμα, δεν σας περιορίζει να τρέξετε στο πάτωμα ή στις σκεπές των κτηρίων αλλά μπορείτε να συρθείτε και κάτω από εμπόδια, να βρείτε κρυφά περάσματα, αλλά και τα σχοινιά που θα σας μεταφέρουν εκεί.

Κίνηση και σύστημα μάχης
Για να κινηθείτε στον χώρο, θα πρέπει απλώς να μετακινήσετε τον αριστερό αναλογικό μοχλό του DualShuck 3, ενώ με τον περιστρέφετε την κάμερα. Όταν θα κάνετε αποστολές με τον Sly, θα δείτε ορισμένα υπερυψωμένα αντικείμενα που λαμπυρίζουν, όπως ταράτσες, σκοινιά ή δέντρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέβετε εκεί και να τα ακολουθήσετε ώστε να είστε ασφαλείς και να μην σας καταλάβουν οι φρουροί. Για να το καταφέρετε θα πρέπει να πηδήξετε με το Χ και να πατήσετε αμέσως το Ο. Αργότερα όταν θα έχετε ξεκλειδώσει άλλες ιδιότητες, θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα κουμπιά όπως το R1 για να κάνετε το μεγάλο άλμα.

Όλοι οι ήρωες μπορούν να χτυπήσουν τους φρουρούς και να τους σκοτώσουν, όχι όμως με βίαιο τρόπο. Όταν πεθάνει ένας εχθρός, απλά θα εξαφανιστεί και θα βγούνε κέρματα, τα οποία καλό θα είναι να συλλέγετε. Φυσικά λόγω της φύσης του Sly Cooper (απευθύνεται και σε μικρούς φίλους), δεν υπάρχει αίμα πουθενά, ούτε φυσικά μένει κάποιο πτώμα. Ακόμη, κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του όπλα. Για παράδειγμα ο Sly διαθέτει ένα ραβδί με το οποίο χτυπάει τους εχθρούς, ο Rioichi έχει μαχαίρια ενώ ο Bentley χρησιμοποιεί τα αυτοσχέδια gadgets του. Συνήθως οι εχθροί δεν χρειάζονται παραπάνω από τέσσερα χτυπήματα για να πεθάνουν και αυτό πρέπει να έγινε σκόπιμα ώστε να είναι η ιστορία στο επίκεντρο της προσοχής και όχι η μάχη. Άλλωστε, το Sly Cooper: Thieves in time είναι ένα stealth game στο οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ιδιότητες των κλεφτών.


Θυμίζει λίγο…Assassin’s Creed
Το ταξίδι στο παρελθόν και η συνάντηση με τους προγόνους της οικογένειας Cooper σας επιτρέπει να παίξετε με καθέναν από αυτούς και να δείτε τις ειδικές δυνάμεις τους. Στην πρώτη αποστολή για παράδειγμα θα μπορέσετε να παίξετε με τον Rioichi Cooper -τον ninja πρόγονο του Sly- και να κάνετε ακροβατικά εκτελώντας τεράστια άλματα. Αργότερα θα παίξετε με τον Sir Galleth (ευγενής ιππότης), με τον Salim al Kupar (ένα ρακούν από την Αραβία) και πολλές ακόμη χαριτωμένες προσωπικότητες.

Ο καθένας από τους προγόνους βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και ο Sly είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή για να τους βοηθήσει και να τους βγάλει από την δύσκολη θέση. Μόλις βοηθηθούν, τότε το παιχνίδι σας βάζει αυτόματα στην θέση του προγόνου κι από εκεί και πέρα θα πρέπει να ολοκληρώσετε την αποστολή μόνος σας. Αυτή η δυνατότητα μας θυμίζει κάτι από Assassin’s Creed, με τον Sly να κάνει περίπου ότι έκανε και ο Desmond και την χρονομηναχή να έχει πάρει την θέση του Animus.

A.I και Perks
Τα Sly Raccoons απευθύνονται συνήθως σε gamers μικρότερης ηλικίας, τόσο λόγω του χιούμορ όσο και λόγω της ιστορίας που μοιάζει με καρτούν. Παρόλα αυτά, η δυσκολία στο Thieves In Time είναι μεγαλύτερη απ' ότι ήταν στα προηγούμενα και ίσως να σας δυσκολέψει με αποτέλεσμα να χάσετε εκεί που δεν το περιμένετε. Για να περάσετε ένα φαινομενικά ασήμαντο σημείο, θα πρέπει να υπολογίσετε πολύ σωστά τα βήματά σας αφού ο λάθος συγχρονισμός μπορεί να σας κοστίσει.

Watch YouTube video

Για παράδειγμα, αν πρέπει να περάσετε μπροστά από έναν φρουρό και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να περάσετε από μπροστά του, θα πρέπει να περιμένετε να κοιμηθεί πρώτα και μετά να περπατήσετε...σιγά σιγά. Σε περίπτωση όμως που δεν περάσετε γρήγορα, θα ξυπνήσει και θα πρέπει να περιμένετε να ξανακοιμηθεί. Αν πρέπει να περάσετε από μια περιοχή που πέφτουν προβολείς, είτε έχετε το μακρινό άλμα του Rioichi είτε όχι, θα πρέπει να απομακρυνθεί ο προβολέας πρώτα και μετά να περάσετε. Πάντως αν δεν τα καταφέρετε και σας πιάσουν πολλές φορές απλώς θα σας γυρίσει λίγο πίσω και όχι από την αρχή. Σε άλλες περιπτώσεις θα κληθείτε να αποφύγετε εμπόδια αλλά και το κενό που θα σας επαναφέρει στην αρχή του εκάστοτε level. Υπάρχουν μέχρι και puzzles με τη μορφή minigames (του στυλ "Οδηγήστε το ρεύμα στο τέρμα και κάντε hack το σύστημα") που απαιτούν στοιχειώδη εξυπνάδα και αντανακλαστικά.

Το επίπεδο του A.I. και των γρίφων είναι κάτω του μετρίου, καθώς όπως είπαμε και πριν, το Sly Cooper: Thieves in Time είναι προσιτό για όλες τις ηλικίες. Οι εχθροί σας είναι κυρίως οι φρουροί οι οποίοι δεν κάνουν και πολύ καλά την δουλειά τους αφού συνέχεια…κοιμούνται. Βέβαια δεν περιμένουμε και κάτι καλύτερο από ορισμένα γουρούνια, τα οποία φέρουν πλήρη στολή και όπλο. Για να σας δουν θα πρέπει να τα πλησιάσετε σε πολύ κοντινή απόσταση και να τα χτυπήσετε. Ακόμα δηλαδή κι αν είστε ακριβώς μπροστά τους και χοροπηδάτε δεν πρόκειται να σας καταλάβουν και θα συνεχίσουν την περιπολία τους κανονικά! Παρόλα αυτά, αν είστε αρκετά κοντά και σπάσετε για παράδειγμα κάποιο πιάτο, θα γυρίσουν και θα σας πιάσουν. Αυτό δεν είναι πάντοτε αρνητικό, αφού μπορείτε να τους χτυπήσετε με τα όπλα σας, αλλά υπάρχουν ορισμένες αποστολές στις οποίες θα πρέπει να περάσετε τελείως απαρατήρητοι και σε περίπτωση που σας «τσακώσουν» θα επιστρέψετε στο προηγούμενο checkpoint.

Κάθε φορά που ολοκληρώσετε μια αποστολή, αυτόματα μεταφέρεστε στο κρησφύγετό σας, στο οποίο μπορείτε να ξεκουραστείτε, να επιλέξετε νέο χαρακτήρα για την επόμενη αποστολή σας και να αγοράσετε perks. Τα perks ή αλλιώς upgrades αφορούν κυρίως τις ικανότητες κάθε ήρωα και μπορείτε να τα αποκτήσετε με τους πόντους που μαζέψατε στις αποστολές. Κάθε ήρωας έχει τα δικά του δυνατά σημεία, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσετε upgrades ξεχωριστά για τον καθένα, ώστε να τον κάνετε ακόμα πιο δυνατό.

Μία ευχάριστη εμπειρία
Θα κλείσουμε με αυτό που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πέρα από το art direction που ακολουθεί την γνωστή λογική της σειράς με χαριτωμένα γραφικά, εντύπωση μας έκανε από την αρχή το μενού επιλογής γλώσσας στο οποίο βρήκαμε και τα ελληνικά! Έχουμε δει και σε άλλα games ελληνικά ως γλώσσα π.χ στο Uncharted 3, αλλά στο Thieves In Time υπάρχει και ελληνικό voice acting! Αυτό είναι πολύ θετικό και θα χαροποιήσει πολλά παιδιά αφού οι ηθοποιοί λένε τα λόγια τους με αρκετό χιούμορ, στο οποίο μάλιστα προσθέτουν και ελληνικές ατάκες, φέρνωντας τις ερμηνείες στα μέτρα τους! Απ' την άλλη, τα προχειροφτιαγμένα textures δεν θα σας τραβήξουν την προσοχή σας για πολύ, ούτε θα κάνουν την εμπειρία λιγότερο ευχάριστή. Το χιούμορ και οι αυξανόμενης δυσκολίας αποστολές σίγουρα θα σας κρατήσουν για εννιά με 10 ώρες διασκέδασης.

Το Sly Cooper: Thieves In Time είναι η τέταρτη έκδοση της σειράς και η πρώτη που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PlayStation 3. Ελπίζουμε να καταφέρει να χαροποιήσει τους φίλους των 3D Platform. Το αναμένουμε στις 27 Μαρτίου του 2013 αποκλειστικά για την κονσόλα της Sony.

Keywords
in time, sly, time, in time, time, sly, uncharted 3, game, raccoon, games, ηνία, ps3, sony, στυλ, playstation, σημαίνει, murray, hacker, δραση, secret, συγκεκριμένο, gadget, free, νέα, gadgets, ninja, watch, youtube, hack, art, uncharted, voice, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, δυνατα, ηνία, δουλεια, δωρα, δωρεαν, ηθοποιοι, χελωνα, games, game, ps3, sony, youtube, αιμα, αμνησια, απλα, ατμοσφαιρα, βιβλιο, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινεται, γλωσσα, δεντρα, δυνατοτητα, δειτε, εγινε, ευκολα, υπαρχει, εμφάνιση, επρεπε, εταιρια, εχθρος, εχθροι, ηρωες, θετικο, θυμιζει, θυσια, κινηση, λαθος, λογια, μαχαιρια, μηνες, μορφη, μπορειτε, παντα, ονομα, ουσια, παιδια, παμε, πυξιδα, ρευμα, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, στυλ, φυσικα, φυλλα, φορα, χαθηκε, χιουμορ, ωρες, art, ασφαλεια, βηματα, free, ειδικες δυναμεις, ειπαμε, εκδικηση, ελληνικα, gadgets, gadget, γουρουνια, hacker, hack, ηρωας, κοπελα, κρυφα, μοιαζει, μπροστα, murray, ninja, παιχνιδι, raccoon, ρακουν, secret, σημαίνει, ταξιδι, της παρεας, θεσεις, uncharted 3, uncharted, χερια, voice
Τυχαία Θέματα