Retro Gamers #2: Magnavox Odyssey

Η πρώτη κονσόλα και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα εκπομπή μας!

Στο GameWorld έχουμε την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάζουμε το Magnavox Odyssey, την πρώτη κονσόλα που δημιουργήθηκε ποτέ!

Τα video games πρωτοεμφανίστηκαν το 1962 με το Spacewar! και το 1966 με το Periscope της Sega. Η δεκαετία του '70 όμως ήταν σημαδιακή καθώς μπήκαν για πρώτη φορά στα σπίτια. Το 1966

ο γερμανός Ralph Baer ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα για λογαριασμό της αμερικάνικης εταιρείας Magnavox. Πρόκειται για το Odyssey που κυκλοφόρησε το 1972.

Δείτε την παρουσίασή του στο 2ο επεισόδιο της εκπομπής Retro Gamers:

{youtube}w3l2R8CXV30|500|300{/youtube}

Το Odyssey πούλησε 330.000 κομμάτια. Δούλευε με τις δισκέτες που βλέπετε και βασίστηκε στο παιχνίδι της Atari "Pong" που λανσαρίστηκε την ίδια χρονιά στα Arcade. Τα games του Odyssey παίζονται με τουλάχιστον 2 παίκτες κι αποτελούν παραλλαγές του Pong. Υπάρχει ακόμη κι ένα αξεσουάρ, το Light Rifle Shotgun, με το οποίο πρέπει να πυροβολήσετε το pixel στην οθόνη.

Κατά την δεκαετία του '70, κυκλοφόρησαν πολλές ακόμη κονσόλες Pong, χωρίς φυσικά να γνωρίσουν την ίδια επιτυχία. Παρέδωσαν την σκυτάλη στο θρυλικό Atari 2600, την κονσόλα που καθιέρωσε τα games σε όλο τον κόσμο και που θα παρουσιάσουμε στα επόμενα επεισόδια του Retro Gamers.

Για να γυριστεί το επεισόδιο που βλέπετε χρειαστήκαμε δύο ημέρες φουλ δουλειάς (για την ακρίβεια ήταν περισσότερες καθώς τα games που αποκτήσαμε ερχόντουσαν διαφορετικές χρονικές στιγμές) συν μία ολόκληρη ημέρα για το μοντάζ. Το συνολικό κόστος του επεισοδίου πλησιάζει τα 600 ευρώ και πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια Unboxing που έχει δημιουργηθεί (35 λεπτά). Τα ακριβή ποσά αναγράφονται αναλυτικά στο βίντεο.

Πως σας φάνηκε το Magnavox Odyssey; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κονσόλα; Επισκεφθείτε αυτό το forum topic για εκτενή συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα