Puppeteer preview

Μια θεατρική παράσταση με gothic στοιχεία.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος λέει την λέξη «Platform» όλοι μας σκεφτόμαστε την Nintendo και όχι άδικα, καθώς αυτός είναι ο τομέας στον οποίο κυριαρχεί δεκαετίες τώρα. Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι μονοπωλεί καθώς υπάρχουν και άλλες εταιρίες οι οποίες μπορούν να μας προσφέρουν μια ανάλογη εμπειρία. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η Sony η οποία έδωσε ρέστα

με το Little Big Planet ενώ τώρα βλέπουμε ότι διάφορα studio της όπως η Sony Japan, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη πολλών games όπως το Ape Ecape ή το Shadow of the Colossus, φαίνεται ότι έχει πολύ λαμπρά μυαλά με ιδιαίτερη κλίση και στα Platform.

Τώρα θα αναρωτιέστε με το δίκιο σας πως βγάλαμε το συμπέρασμα ή γιατί σας το λέμε αυτό τώρα. Η απάντηση είναι απλή. Περάσαμε ένα απόγευμα παρέα με το Puppeteer το οποίο αποτελεί την τελευταία δημιουργία της Sony Japan που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο Side-Scrolling Platform. Είναι γεμάτο φαντασία, δυναμικά backgrounds και αρκετό black humor, στοιχεία που από μόνα τους πείθουν κάποιον να το αγοράσει χωρίς να το έχει δοκιμάσει από πριν.

Στο σενάριο…Tim Burton;
Το Puppeteer μπορεί να φανεί εκ πρώτης όψεως σαν ένα παιδικό video game με χαριτωμένους χαρακτήρες και πολύχρωμα τοπία. Μέσα στα πρώτα λεπτά όμως θα καταλάβετε πόσο πιο σκοτεινή είναι η ιστορία. Τόσο πολύ που μοιάζει λες και είναι βγαλμένη από ταινία του Tim Burton ο οποίος είναι γνωστός για το gothic ύφος του.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Kutaro, ένα παιδάκι το οποίο ξεγελάστηκε από τον μεγάλο κακό της υπόθεσης, τον Moon Bear King, ο οποίος βρίσκει ευχαρίστηση με το να παγιδεύει ψυχές παιδιών και να τα μετατρέπει σε μαριονέτες. Ο Kutaro πρόλαβε να φύγει την κατάλληλη στιγμή πριν τον παγιδέψει ο Moon Bear King. Παρόλα αυτά, την ώρα που ξέφευγε, έχασε το κεφάλι του το οποίο έχει στην κατοχή του ο κακός αυτός βασιλιάς. Στόχος σας είναι να πάρετε πίσω το κεφάλι του Kutaro και να τον βοηθήσετε να επιστρέψει σπίτι του.

{youtube}OO-9r1kEbQc|500|300{/youtube}

Η δομή του Puppeteer
Το Puppeteer είναι ένα Side-Scrolling Platform με levels που εναλλάσσονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν καν προλάβετε να τα δείτε με προσοχή. Έτσι δεν σας αφήνει να βαρεθείτε ούτε μια στιγμή και είναι σχεδόν αδύνατο να χάσετε το ενδιαφέρον σας, τουλάχιστον μέσα στις δύο πρώτες ώρες. Ο χαρακτήρας που ελέγχετε είναι ο Kutaro, ένα παιδί το οποίο έχει μετατραπεί σε μαριονέτα και έχει χάσει το κεφάλι του… κυριολεκτικά.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρείτε το χαμένο κεφάλι του Kutaro αλλά μέχρι να πετύχετε τον σκοπό σας θα πρέπει να «φορέσετε» κάποιο άλλο προσωρινά. Έτσι, θα περάσετε μέσα από πολλά επίπεδα και διάφορες πίστες όπου θα βρείτε άλλα κεφάλια που θα σας βοηθήσουν για να δείτε και να περπατήσετε. Το κάθε κεφάλι έχει την δική του ιδιότητα όπως για παράδειγμα το κεφάλι του πειρατή σας επιτρέπει να γαντζωθείτε πάνω σε εχθρούς. Θα μπορέσετε να μαζέψετε τα κεφάλια από το περιβάλλον και ο μέγιστος αριθμός κεφαλιών που θα μπορέσετε να κουβαλήσετε είναι τρία.

Smells like fun
Το σενάριο από μόνο του μπορεί να σας κάνει να ανυπομονείτε να το παίξετε αλλά πραγματικά δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον που θα δείτε στο Puppeteer. Πάρα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η συνεργασία με τοn Ying Yang, το μικρό νεραϊδάκι που θα κάνετε καθ όλη τη διάρκεια του gameplay. Θα έχετε την δυνατότητα να χειριστείτε τόσο τον Kutaro με το αριστερό analog stick και τον Ying Yang με το δεξί stick. Το νεραϊδάκι είναι πολύ χρήσιμο αφού σε πολλές πίστες θα πρέπει να ψάξετε αντικείμενα τα οποία μόνο ο Ying Yang μπορεί να ψάξει αφού έχει φτερά και μπορεί να φτάσει όπου θέλετε. Τα αντικείμενα που βρίσκει συνήθως είναι χρυσά κρυσταλλάκια από τα οποία αν μαζέψετε 100 θα πάρετε μια εξτρά ζωή αλλά αν είστε τυχεροί μπορεί να βρειτε και κανένα κρυμμένο κεφάλι.

Όσον αφορά το σύστημα μάχης, οι εχθροί είναι λιγοστοί και το να τους σκοτώσετε είναι πανεύκολο. Μπορείτε να νικήσετε τους αντιπάλους σας κόβοντάς τους με το Calibrus, το ψαλίδι που έχει ο Kutaro στην κατοχή του. Με το Calibrus μπορείτε επίσης να ανεβείτε πάνω σε ψηλά μέρη κόβοντας τα φύλλα, τα συννεφάκια ή τις κλωστές που θα βρείτε μπροστά σας. Από την αρχή σχεδόν θα μπείτε στην ψυχολογία του «κόβω και ανεβαίνω» αφού δεν θα προχωράτε σε όλες τις πίστες ευθεία μπροστά αλλά πάνω, κάτω και πίσω.

Θεατρική παράσταση
Αυτό που κάνει το Puppeteer να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα Platform είναι το ιδιαίτερο ύφος του και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί την ώρα που το παίζετε. Οι πίστες ονομάζονται «Acts», τίτλος που παραπέμπει σε θεατρική παράσταση. Ο Kutaro με τον Ying Yang μοιάζουν σαν να βρίσκονται στο θέατρο και να τους παρακολουθεί κοινό εκείνη τη στιγμή το οποίο αντιδρά και ζητωκραυγάζει κάθε φορά που καταφέρνετε κάτι σπουδαίο ή αποφεύγετε μια δύσκολη κατάσταση.

Βέβαια την παράσταση κλέβει ο αφηγητής ο οποίος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Τα σχολιάζει όλα και δεν σταματά να μιλά παρά μόνο όταν παρεμβάλλονται τα cutscenes. Το voice acting του αφηγητή είναι άριστης ποιότητας και δεν του βρήκαμε ούτε ένα λάθος, το ίδιο όμως ισχύει και για όλους τους άλλους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Η μουσική είναι επίσης εξαιρετική, με ορχηστρικά κομμάτια που αποτελούν αριστουργήματα. Οι διακυμάνσεις της είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν μια ευχάριστη συντροφιά στο ταξίδι του Kutaro.

Σκέψεις μέχρι την κυκλοφορία
To Puppeteer είναι ένα κρυφό διαμάντι για το PlayStation 3 και πραγματικά μας κάνει εντύπωση το γεγονός του ότι δεν έχει λάβει το hype που θα έπρεπε. Το χαριτωμένο ύφος που διαθέτει, θα ξεγελάσει αρκετά τους hardcore gamers, αφού πρόκειται για μια σκοτεινή ιστορία που όμως κατά βάθος αποδεικνύεται διασκεδαστική. Το gameplay του είναι κάθε άλλο παρά βαρετό και συνηθισμένο, ενώ η μουσική του πραγματικά μαγεύει σε βαθμό που θα σας αναγκάσει να αφήσετε ανοιχτή την κονσόλα μόνο και μόνο για να την ακούσετε. Περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του Puppeteer για να δούμε περισσότερες πίστες και να σας το παρουσιάσουμε καλύτερα.

Το Puppeteer κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για το PS3.

Keywords
Τυχαία Θέματα