Press Start: Θα παρατούσατε ένα ΜΜΟ λόγω του server queue;

Σας παρακαλώ κύριε, στη σειρά σας!

Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή... λένε όσοι δεν έχουν παίξει κάποιο MMORPG τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους. Η λογική λέει ότι θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, θα επιλέξετε τον χαρακτήρα σας και θα ξεκινήσετε... το λιώσιμο.

Η μεγάλη κοσμοσυρροή στους servers ενός online game όμως, πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει αναγκαστικά να... περιμένετε στην ουρά, μέχρι να

μπορέσετε να συνδεθείτε για να παίξετε. Όταν η ώρα που χρειάζεται να περιμένουμε δεν ξεπερνάει την μισή ώρα, τότε πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα σας έχει τύχει έστω σε μια περίπτωση να βρεθείτε προ εκπλήξεως, όταν το queue είναι τόσο μεγάλο που πρέπει να περιμένετε για αρκετές ώρες.

Το παραπάνω φαινόμενο μου έχει τύχει αρκετές φορές στο παρελθόν, ειδικά τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του World of Warcraft και πιο πρόσφατα με την περίπτωση του ArcheAge, του sandbox MMORPG της XL Games. Βρήκα τον εαυτό μου να πρέπει να μπει στο queue από το απόγευμα, για να μπορέσω να παίξω το βράδυ, με το queue να ξεπερνάει τα 4000 άτομα και την ώρα αναμονής να ξεπερνάει τις πέντε ώρες. Τέτοια... ουρά, δεν βλέπουμε ούτε στον ΟΑΕΔ, όπως είχε σχολιάσει και ο Μάνος στο πρόσφατο live stream στο Twitch όπου έπαιξε το ArcheAge παρέα με την Χριστιάνα.

Το μεγάλο queue πολλές φορές καταντάει ενοχλητικό. Παρατήρησα όμως ότι ακόμα και queue των 300 ατόμων, διαρκούσε αρκετή ώρα, κάτι που με έβαλε σε σκέψεις και σκέφτηκα ότι οι χρήστες που παίζουν το συγκεκριμένο MMORPG, απλά δε θέλουν να σταματήσουν να παίζουν με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουμε περισσότερη ώρα την σειρά μας για να συνδεθούμε. Τελικά, αν κάποια games μας αρέσουν τόσο πολύ, φαίνεται πως το queue μπορεί να γίνει υποφερτό.

Εσάς σας ενοχλούν τα μεγάλα queues στα online games; Θα παρατούσατε ένα παιχνίδι επειδή πρέπει να περιμένετε στην... ουρά για να συνδεθείτε; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα