Press Start: Αγαπημένα retro games

Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Πίσω από τον "πόλεμο" των next-gen κονσολών, της μάχης για τα 1080p/60fps και το υψηλό επίπεδο του anti-aliasing, υπάρχει ένας κόσμος γεμάτος με αναμνήσεις και εμπειρίες που δύσκολα θα μπορούσαμε να γευτούμε με τα σημερινά δεδομένα στον χώρο του αγαπημένου μας χόμπι.

Μεγαλώνοντας σε μια εποχή όπου μεσουρανούσαν ακόμα τα... ουφάδικα που ήταν γεμάτα με arcades, έβλεπα τα video games ως έναν άλλο κόσμο όπου μπορούσα να χαθώ για λίγο. Οι

χαρακτήρες που χειριζόμουν ήταν φιλαράκια μου, νοιαζόμουν για αυτούς, το joystick και τα buttons είχαν τον ρόλο μιας προέκτασης του εαυτού μου και η οθόνη της arcade καμπίνας λειτουργούσε ως ένας μαγικός καθρέφτης που μου έδινε την δυνατότητα να ρίξω μια κλεφτή ματιά σε άλλους κόσμους. Κόσμους γεμάτους εχθρούς, ήρωες, ιστορίες, εμπειρίες. Όσο περνούσαν τα χρόνια, έγινα μάρτυρας μεγάλων γεγονότων. Έσωσα βασίλεια, με ονόμασαν Wonder Boy στα ομώνυμα games, γεύτηκα την νίκη όντας οδηγός στις πίστες του Pole Position, έγινα ιππότης στο Knights of the Round, καουμπόης και κυνηγός επικηρυγμένων στο Sunset Riders και έκανα βόλτες την κοπέλα μου στις παραλίες του Out Run.

Η λίστα με τα retro games που αγάπησα είναι τεράστια, οπότε θα αρκεστώ στο να αναφέρω μερικά από αυτά στο παρόν άρθρο. Πέρα από τους παραπάνω αγαπημένους τίτλους, είχα λιώσει αρκετά και τα Cabal, Shinobi, Pac-Man, Track &Field (για το οποίο άλλαζαν συνέχεια τα κουμπιά επειδή χαλούσαν από το τρελό button-mashing!), ChaseHQ (ωραιότατο combat Racing), GTI Club, Sega Rally II, Cruise 'n' World, NBA Jam (Boom shakalaka!), Cadillacs &Dinosaurs, Final Fight και Double Dragon. Δε ξεχνώ επίσης ένα από τα αγαπημένα μου games γενικότερα, το Rastan, καθώς και διάφορα Run 'n' Gun/Shoot 'em ups όπως το θρυλικό Contra, τα Metal Slug και τα Aero Fighters. Στο μυαλό μου εννοείται θα έχω πάντα επίσης τα Snow Bros, Street Fighter II, Tehkan World Cup, Space Invaders, Pang και Bubble Bobble.

Εσάς ποια είναι τα αγαπημένα σας retro games; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic. Δείτε επίσης όλα τα άρθρα της μόνιμης στήλης Retro και συζητήστε όλα όσα αφορούν τα retro games στο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα