PS4: Επίπεδα συνδρομής και όλα τα games διαθέσιμα online

Η Sony σκέφτεται διαφορετικά επίπεδα συνδρομών για το PS4. Τα games στο PSN περισσότερα από τα retail.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Guardian, ο Shodei Yoshida, πρόεδρος της Sony

Worldwide Studios, επιβεβαίωσε πως κάθε παιχνίδι που προορίζεται για τη πολυαναμενόμενη κονσόλα της Sony, το PS4, θα είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή για download.

Όπως δήλωσε ο Yoshida "Το PS4 θα είναι περίπου σαν το PS Vita στο θέμα των games. Όλα θα είναι διαθέσιμα για download και μόνο μερικά θα έχουν retail μορφή", τόνισε. Εξήγησε δε, ότι κάποιοι ανεξάρτητοι τίτλοι θα είναι αρκετά φθηνοί με αυτό το συνδρομητικού τύπου μοντέλο και έφερε ως παράδειγμα το παιχνίδι The Witness. "Θα γίνει ψηφιακή διανομή και λόγω της ευκολίας που παρέχει η συγκεκριμένη διαδικασία, θα μπορούμε έτσι να έχουμε αρκετά μικρά games διαθέσιμα με πολύ μικρό κόστος ή ακόμα και υπηρεσίες όπως free-to-play", είπε ο Yoshida.

"I have a dream..."
Αυτή τη στιγμή η Sony πραγματοποιεί κάτι ανάλογο, μέσω της υπηρεσίας Playstation Plus, η οποία προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις αλλά και free τίτλους για τους συνδρομητές της, αλλά όπως τονίζει ο Yoshida, ο σκοπός της εταιρίας είναι να ανοίξει περαιτέρω τους ορίζοντες αυτής της λογικής και με διάφορες βαθμίδες συνδρομής, να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στους χρήστες.

"Όσες περισσότερες υπηρεσίες θα μπορούμε να προσφέρουμε ψηφιακά, τόσο και πιο εύκολα θα μπορούμε να δημιουργούμε ελκυστικά πακέτα προσφορών. Έτσι θα μπορούσαμε υποθετικά να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο όπως τα συνδρομητικά κανάλια, δηλαδή να έχουμε διάφορα επίπεδα συνδρομής, gold, silver ή ακόμα και platinum. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν αρκετό υλικό, ειδικά τώρα που έχουμε στη διάθεση μας την τεχνολογία της Gaikai. Με μια συνδρομή θα έχετε πρόσβαση σε μια πλειάδα από games και υπηρεσίες. Αυτό είναι το όνειρο μας εδώ στη Sony".

Όλη η ουσία των λεγόμενων του Yoshida, βασίζεται στο ότι η Sony έχει πλέον στη διάθεση της την τεχνολογία της Gaikai. Η δημιουργία μιας διευρυμένης ψηφιακής πλατφόρμας αποτελεί άλλο ένα συν στη μάχη που πρόκειται να δώσει το PS4 για τη θέση του στην αγορά. Φυσικά αυτό θα έχει για όλους μας και το ανάλογο κόστος.

Δείτε την συνέντευξη τύπου της Sony για το PlayStation 4 καθώς και τα παρακάτω σχετικά άρθρα:
- Τεχνικά χαρακτηριστικά PlayStation 4, DualShock 4 και PS4 Eye
- Τα games του PlayStation 4
- Το PS4 θα τρέχει μεταχειρισμένα games;
- Η ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 4 στην Ευρώπη
- Το PS4 δεν θα υποστηρίζει DualShock 3

Keywords
Τυχαία Θέματα