Midway Arcade Origins

Ένα απολαυστικό συνονθύλευμα από κλασικά games για όλα τα γούστα!


Η εταιρεία Midway κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του. Η πορεία της στον χώρο της αγαπημένης μας κουλτούρας είναι διανθισμένη με δεκάδες τίτλους βιντεοπαιχνιδιών που καλύπτουν χρονικά μια εικοσαετία. Οι νεότεροι χρήστες την γνώρισαν και την αγάπησαν διαμέσου της κορυφαίας fighting σειράς

Mortal Combat ενώ οι παλιότεροι θυσίασαν αμέτρητα νομίσματα στα «ουφάδικα» προσπαθώντας να καθαρίσουν άλλη μια ορδή τεράτων στα Gauntlet, να υπερασπιστούν την Γη από τις επιθέσεις αιμοδιψών εξωγήινων στα Defender, να καρφώσουν στη...μάπα του αντίπαλου παίκτη στα NBA Jam κ.ο.κ.

Ενώ η ποιότητα των παιχνιδιών της Midway ακολουθούσε σταθερά ανοδική πορεία μέσα στα χρόνια, τα οικονομικά της πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Το θλιβερό αυτό γεγονός είχε και την ευεργετική του πλευρά για την κοινότητα των gamers μιας και -στην προσπάθεια της να αυξήσει τα κέρδη- η Midway στράφηκε στις ορδές των παλιών οπαδών της, εξαπολύοντας αλλεπάλληλες συλλογές φημισμένων βιντεοπαιχνιδιών της, μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Τελευταίο της πόνημα στα video game compilations είναι η συλλογή που σας παρουσιάζουμε εδώ, ένα πακέτο 31 κλασικών games.

Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!
Την ώρα που θα ξετυλίγετε το κουτί του Midway Arcade Origins ενδεχομένως θα σας εντυπωσιάσει η εμφανής διαφορά ανάμεσα στο άρωμα «καινουργίλας» που αναδύει η συσκευασία και στην απολαυστική παλαιότητα που ξεχύνεται από τα 31 games που περιλαμβάνει. Η διαρρύθμιση του αρχικού μενού είναι υποδειγματική καθώς κατανέμει τα παιχνίδια με βάση το είδος στο οποίο ανήκουν για ευκολότερη πρόσβαση και ανεύρεση. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες παιχνιδιών: Action, Driving, Platform, Shooter και Sports.

Μπαίνοντας στην κάθε κατηγορία θα θαυμάσετε σε υψηλή ανάλυση την original καμπίνα του εκάστοτε παιχνιδιού, το έτος κυκλοφορίας του και τον αριθμό των παικτών που υποστηρίζει. Πατώντας στην καμπίνα εμφανίζεται των μενού των πολύ απλών επιλογών: Free Play, Score Attack, Settings και Controls. Το Free Play θα κάνει τους παλαιότερους χρήστες που είχαν ασχοληθεί με τα εν λόγω games στο παρελθόν να τρίβουν τα χέρια τους διότι προσφέρει την δυνατότητα άπειρων credits, ζωών κ.τ.λ. με συνέπεια να μπορέσουν επιτέλους να βγάλουν το άχτι τους! Βλέπετε, ο αριθμός των κερμάτων που χάσανε οι παλιότεροι προσπαθώντας να τα τερματίσουν είναι ανυπολόγιστος. Το Score Attack είναι μια επιλογή που έχει να κάνει με την κατάκτηση achievements και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Πριν προχωρήσουμε στα «άδυτα» του Midway Arcade Origins να τονίσουμε εδώ ότι το σενάριο των περισσοτέρων games είναι προσχηματικό και ενίοτε ανύπαρκτο αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ξενίσει διότι όσα εξ αυτών ισοπεδώνονταν στα «ουφάδικα» προσέφεραν άμεση δράση στον παίκτη που δεν είχε καμία όρεξη να παρακολουθεί μακροσκελείς εισαγωγές αλλά ζητούσε σύντομες και δυνατές συγκινήσεις.

The Past Action Hero!
Στις πιο...ισχνές αριθμητικά κατηγορίες του Arcade Origins συγκαταλέγεται η action κατηγορία που την κοσμούν τέσσερις τίτλοι: Gauntlet, Gauntlet 2, PitFighter και Xenophobe. Τα Gauntlet ανήκουν δικαίως στα διασημότερα παιχνίδια όλων των εποχών, με πολλές μεταφορές των πρωτότυπων σε διάφορες κονσόλες και υπολογιστές αλλά και αναβιώσεις τους όπως το Gauntlet Legends. Ξεκινώντας τα Gauntlet επιλέγετε έναν εκ των τεσσάρων χαρακτήρων Warrior, Wizard, Valkyrie και Elf.

Καθένας τους έχει τα υπέρ και τα κατά του στην μάχη. Για παράδειγμα ο Warrior είναι ισχυρότερος σε μάχες σώμα με σώμα, η Valkyrie έχει την καλύτερη πανοπλία κ.ο.κ. Σκοπός σας είναι η έξοδος από ένα ατέλειωτο αριθμό πιστών -τις οποίες βλέπετε από ψηλά σε προοπτική τρίτου προσώπου- ανακαλύπτοντας το κλειδί της εξόδου και ταυτόχρονα η εξολόθρευση εκατομμυρίων τεράτων, η ανακάλυψη θησαυρών και η χρήση μαγικών φίλτρων. Το PitFighter είναι ένα καθαρόαιμο beat ‘em up που έγραψε ιστορία, όχι τόσο για το...βρωμόξυλο που πέφτει στην οθόνη όσο για τους digitized χαρακτήρες του: αληθινοί ηθοποιοί στάθηκαν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη, οι κινήσεις τους κατεγράφησαν στην κάμερα και στη συνέχεια πέρασαν στο παιχνίδι, εγκαινιάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εποχή των live – action χαρακτήρων στα video games, μια τεχνική που αποθέωσε η Midway στα Mortal Kombat και NBA Jam.

Στο PitFighter επιλέγετε ανάμεσα σε τρεις μαχητές με διαφορετικές τεχνικές και ρίχνεστε σε μια μάχη 15 γύρων γεμάτων ξύλο. Αντικείμενα εμφανίζονται ενίοτε στην πίστα τα οποία χρησιμοποιείτε τόσο για να διευκολύνετε την ζωή σας όσο και για έξτρα θέαμα. Το Xenophobe είναι ένα διασκεδαστικό shoot ‘em up στο οποίο τρεις τριάδες χαρακτήρων συνεργάζονται για την εκκαθάριση διαστημοπλοίων, διαστημικών βάσεων και πόλεων από εξαγριωμένους εξωγήινους. Η οπτική γωνία της κάμερας είναι πλάγια, ενώ το gameplay περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εξωγήινων και όπλων.

The Need For Slow Speed
Η driving κατηγορία της συλλογής κρίνεται άκρως απογοητευτική και ο λόγος είναι οφθαλμοφανής. Με το που θα εισέλθετε σε αυτή θα διαπιστώσετε ότι 6 από τα 7 games που περιέχει παίζονταν σε καμπίνες, με τιμονιέρα, ταχύτητες και πετάλια συνεπώς η gaming εμπειρία ήταν τελείως διαφορετική απ’ ότι σήμερα όταν και θα τα παίξετε με το gamepad της κονσόλας σας. Τα games αυτά είναι τα APB, Championship Sprint, Spy Hunter, Spy Hunter 2, Super Off – Road, Super Sprint και Toobin’.

Στο APB ελέγχετε ένα περιπολικό που περιδιαβαίνει τους δρόμους μοιράζοντας κλήσεις και συλλαμβάνοντας θρασύτατους παραβάτες. Στις πιο σοβαρές συλλήψεις θα χρειαστεί να ανακρίνετε τους κακοποιούς πατώντας μανιωδώς κάποια κουμπιά! Το Championship Sprint είναι η συνέχεια του Super Sprint και τα 2 games έχουν ελάχιστες διαφορές στο gameplay τους. Είναι απλοϊκά παιχνίδια racing στα οποία αντιμετωπίζετε τρεις αντιπάλους σε μια σειρά από πίστες αυξανόμενης δυσκολίας με σκοπό να φτάσετε στην 85η και τελευταία πίστα.

Τα Spy Hunter θα σας θυμίσουν αρκετά τις περιπέτειες του James Bond γιατί ο πρωταγωνιστής τους είναι ένας πράκτορας που σεργιανίζει στις λεωφόρους με ένα υπερσύγχρονο αμάξι γεμάτο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σπέρνει τον όλεθρο σε διάφορα κακοποιά στοιχεία. Εκτός των κακοποιών, στις λεωφόρους περιφέρονται και πολίτες που δεν πρέπει να χτυπηθούν γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στο συνολικό σκορ. Το Super Off Road είναι ένα μετριότατο racing που σας τοποθετεί στο τιμόνι ενός ρωμαλέου αμαξιού με τεράστιες ρόδες που ανταγωνίζεται αντίστοιχα...γομάρια σε 8 διαφορετικές πίστες και 99 επίπεδα. Τέλος, το Toobin’ είναι ο διασκεδαστικότερος racing τίτλος: στόχος σας η νίκη σε μια δύσκολη κατάβαση τεράστιων ποταμών με όχημα ένα σωσίβιο! Χρησιμοποιώντας τα χέρια σαν κουπιά θα πρέπει να περάσετε μέσα από σημαιάκια που προσφέρουν πόντους, να ανακαλύψετε θησαυρούς και να αποφύγετε φυσικά εμπόδια και απρόσεκτους ψαράδες!

Ποιός είπε ότι είναι κακό να βγάζεις την γλώσσα σου στις σύγχρονες τεχνολογικές ανακαλύψεις;

The Platform Master
Η κατηγορία platform περιλαμβάνει τα πιο πρωτότυπα και χαριτωμένα παιχνίδια της συλλογής. Αυτά είναι τα Bubbles, Joust, Joust 2, Marble Madness, Rampage και Root Beer Tapper. Το Bubbles σας δίνει τον έλεγχο μιας φυσαλίδας που διατρέχει ένα νεροχύτη καταβροχθίζοντας όλη την...μπίχλα που βρίσκεται εκεί σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μέγεθός της και να την κοπανήσει από τον υπόνομο! Οι αντίπαλοι φυσικά καραδοκούν με την μορφή ξυραφιών, σκουπών, κατσαριδών και άλλων εκνευριστικών πραγμάτων.

Τα δύο Joust είναι αρκετά διασκεδαστικά και σουρεαλιστικά games, παρά την αθλιότητα των γραφικών τους! Ο ήρωας σας είναι ένας ιππότης καβάλα σε μια κίτρινη στρουθοκάμηλο που έχει ως στόχο να εξοντώσει αλλεπάλληλα κύματα από κακούς ιππότες καβάλα σε γύπες! Η εξόντωση των εχθρών γίνεται δια της επαφής αρκεί ο ιππότης μας να βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο ειδάλλως...πάπαλα!

Το Marble Madness είναι ένα ισομετρικό platform game που ξεχώρισε στην εποχή του, τόσο λόγω της τότε πρωτοποριακής ηχητικής μπάντας του – ήταν το πρώτο με στερεοφωνικό ήχο – όσο και της πρωτοτυπίας του. Ήρωας του παιχνιδιού μία μπίλια που πρέπει να την τσουλήσουμε στο τέλος του εκάστοτε επιπέδου το οποίο είναι γεμάτο εμπόδια και αντιπάλους. Στα παραπάνω προσθέστε και τον γκρεμό που...χάσκει σε κάθε γωνία της πίστας για να αντιληφθείτε το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας!

Το Rampage αποτελεί ένα από τα αγαπημένα games του γράφοντος. Επιλέξετε ανάμεσα σε τρία πανίσχυρα τέρατα, ένα γορίλλα αλά King Kong, μια σαύρα αλά Godzilla και ένα γιγαντιαίο λευκό λύκο και ξεχυθείτε σε μεγαλουπόλεις, σκορπίζοντας τον θάνατο. Μοναδικός στόχος του χρήστη είναι η ισοπέδωση κτιρίων, ελικοπτέρων, τανκς και η καταβρόχθιση κάθε ζωντανού πλάσματος στην οθόνη. Το παιχνίδι είναι τεράστιο – εξελίσσεται σε 768 πίστες και μετά κάνει reset στην πρώτη μέρα – οπότε ακονίστε καλά τα σαγόνια σας πριν ξεκινήσετε!

Το τελευταίο παιχνίδι της platform κατηγορίας είναι το Root Beer Tapper, το οποίο και θα απολαύσουν οι οπαδοί της μπύρας! Σε αυτό ελέγχετε έναν μπάρμαν που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τέσσερις πάγκους γεμάτους πελάτες διψασμένους για μπύρα. Πετώντας τους τις μπύρες σε κλασικό στυλ σαλούν, πρέπει να προσέχετε όταν σας τις επιστρέφουν διότι αν φτάσουν στην άκρη του πάγκου και πέσουν κάτω, μια ζωή εξανεμίζεται. Ζωές χάνετε επίσης όταν κάποιος...«βαρελόφρονας» πλησιάσει στο τέλος του πάγκου χωρίς να έχει εξυπηρετηθεί και σας πλακώσει στις μπάτσες!

They Shoot Humans, Don’t They?
Η κατηγορία των shooters κυριαρχείται από 2 κορυφαία games του είδους, τα Smash TV και Total Carnage. Στο Smash TV καλείστε να λάβετε μέρος σε ένα υπερβίαιο τηλεοπτικό σώου όπου αλλάζετε πίστες εξολοθρεύοντας δεκάδες αντιπάλους που σας την πέφτουν από κάθε μεριά. Συλλέγοντας power–ups όπως smart bombs, πυρομαχικά διασποράς κ.τ.λ. η ζωή σας γίνεται πιο εύκολη και ο τελικός στόχος πιο εφικτός (η εξόντωση του διοργανωτή του σώου δηλαδή)!

Το Total Carnage συγγενεύει σε μεγάλο βαθμό με το Smash TV και οι χαρακτήρες του τελευταίου κάνουν μια guest star εμφάνιση! Το σενάριο του είναι πιο κλισέ από το Smash TV που ήταν εμπνευσμένο από την ταινία The Running Man με τον Arnold Schwarzenegger: ένας παλαβιάρης δικτάτορας της Μέσης Ανατολής κρατάει ομήρους δεκάδες αμερικανούς ρεπόρτερ και προετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο με έναν στρατό μεταλλαγμένων. Εσείς πρέπει να τον αποτρέψετε από το σχέδιό του καθαρίζοντας τις πίστες από τους στρατιώτες του, τσακίζοντας bosses και εξοντώνοντας τον ίδιο στην τελική μάχη. Όσοι από εσάς ασχοληθήκατε με τους δύο αυτούς τίτλους στην έκδοση τους για το Super NES θα απολαύσετε την νέα έκδοση τους στην οποία χρησιμοποιείτε τους δύο μοχλούς του gamepad για κίνηση και πυροβολισμό, σε αντίθεση με τα τέσσερα κουμπιά για κάθε κατεύθυνση και τον σταυρό στην SNES.

Το Robotron: 2084 μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα προαναφερθέντα παιχνίδια στο gameplay: σε μια φανταστική κοινωνία του μέλλοντος τα ρομπότ έχουν στραφεί ενάντια στον άνθρωπο και εσείς πρέπει να αποκαταστήσετε την ισορροπία, καθαρίζοντας αμέτρητα κύματα εχθρών και σώζοντας τους επιζήσαντες ανθρώπους.

Τα δύο Defender της συλλογής συγκαταλέγονται στα διασημότερα και εμπορικότερα video games όλων των εποχών. Σε αυτά κατευθύνετε ένα διαστημόπλοιο που προστατεύει τους κατοίκους ενός πλανήτη, λιανίζοντας ανελέητα τους εξωγήινους που προσπαθούν να τους απαγάγουν. Η διαφορά του sequel από το πρωτότυπο έγκειται στην ποικιλία των αντιπάλων, στην ύπαρξη πυλών που σας μεταφέρουν στα σημεία της πίστας όπου απειλούνται οι κάτοικοι κ.ο.κ.

Το Rampart είναι ένα συμπαθητικό Strategy/Shooter στο οποίο προσπαθείτε να υπερασπιστείτε το κάστρο σας από τις επιθέσεις εχθρικών πλοίων. Χωρισμένο σε τρεις φάσεις, σας καλεί να φτιάξετε το κάστρο σας, να τοποθετήσετε τα κανόνια σας και να κάψετε τα πλοία που σας την πέφτουν με απανωτές ομοβροντίες.

Το Satan’s Hollow είναι ένα τυπικό Shoot ‘em up στα πλαίσια του Space Invaders: το σκάφος σας βρίσκεται στο κάτω τμήμα της οθόνης και κινείται αριστερά-δεξιά θερίζοντας κύματα από gargoyles που κατεβαίνουν από την κορυφή της οθόνης. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μίας γέφυρας που θα σας οδηγήσει στις αγκάλες του Σατανά για να τον καθαρίσετε, να πάρετε τους πόντους και να ξεκινήσει όλη η διαδικασία από την αρχή.

Το Sinistar είναι ένα μετριότατο Shoot ‘em up στο οποίο πυροβολάτε μετεωρίτες, μαζεύετε κρυστάλλους και δημιουργείτε sinibombs για να καταστρέψετε το Sinistar, τον boss του παιχνιδιού. Το μόνο αξιοσημείωτο κομμάτι του είναι η κίνηση του σκάφους σας, περιστροφική και προς πάσα κατεύθυνση, την οποία μιμήθηκαν στην συνέχεια πολλά Shoot ‘em ups.

Κλείνοντας το μεγάλο κεφάλαιο των shooters συναντάμε τα εξής. Καταρχήν το Vindicators Part 2, ένα συμπαθητικό Shoot ‘em up όπου ελέγχετε ένα τανκ και μετακινείστε από τομέα σε τομέα ρημάζοντας αντίπαλα τανκς, πολυβολεία και βάσεις του εχθρού. Στο Wizard of Wor χειρίζεστε έναν πολεμιστή που πρέπει να καθαρίσει μια σειρά από πίστες που μοιάζουν αρκετά στον σχεδιασμό με το Pac–Man, ενώ την ίδια ώρα ένας παίκτης τον οποίο χειρίζεται ο υπολογιστής, επιχειρεί ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τα τέρατα που αντιμετωπίζετε έχουν διαφορετικά χρώματα με βάση το επίπεδο δυσκολίας τους. Το Xybots είναι το τελευταίο παιχνίδι της κατηγορίας, αλλά συνάμα από τα πιο εθιστικά. Ελέγχετε έναν τύπο με λέιζερ που περιφέρεται σε τρισδιάστατα μπουντρούμια αλά Eye of the Beholder, καταστρέφοντας ρομπότ και μαζεύοντας χρήματα με σκοπό την αναβάθμιση του εξοπλισμού του.

Sports Center
Η κατηγορία των σπορ περιλαμβάνει μόνο τρεις τίτλους των οποίων η ποιότητα είναι κάτω του μετρίου. Στο 720° κατευθύνετε έναν σκέιτερ στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους πραγματοποιώντας θεαματικά άλματα με το σκέιτμπορντ του. Αξίζει να τονίσουμε εδώ ότι το 720° ανήκει στα πρώτα βιντεοπαιχνίδια που είχαν θέμα τους τα extreme sports.

Το Arch Rivals είναι ένα μπασκετάκι που εντυπωσίασε στην εποχή του και αποτέλεσε πρόδρομο του Nba Jam. Σε αυτό παίζετε διπλό επιλέγοντας τον παίκτη που σας ταιριάζει και προσπαθείτε να λιανίσετε την αντίπαλη ομάδα. Το παιχνίδι έχει μπόλικο χαβαλέ καθώς μπορούμε να κλέψουμε την μπάλα από τον αντίπαλο ρίχνοντάς του μπουκέτα και ο διαιτητής θα παραμείνει απαθής! Τέλος, το Tournament Cyberball 2072 είναι ένα φουτουριστικό παιχνίδι ράγκμπι που δεν πρόκειται να ασχοληθείτε μαζί του εκτός αν σας αρέσει το συγκεκριμένο σπορ.

Τελίτσες και Παύλες!
Το Midway Arcade Origins είναι μια συλλογή για τους νοσταλγούς των coin–ops αλλά και για όσους από εσάς θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στις απαρχές του gaming. Αν περιμένετε να απολαύσετε γραφικά και ήχο θα απογοητευτείτε οικτρά: στις περισσότερες περιπτώσεις ο ήχος είναι ένα συνονθύλευμα από “μπλικ μπλικ μπλικ” (εξού και η ονομασία «μπλιμπλίκια» που είχαν τα παλιά games).

Οι ομιλίες που ακούγονται είναι επιεικώς αστείες και τα ηχητικά εφέ απλά υποφερτά. Στον τομέα των γραφικών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό βλέποντάς τα είναι: αμάν τι αηδία είναι αυτή! Το μυστικό του πακέτου δεν έχει καμία σχέση με το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα αλλά με τον βαθμό εθισμού που προσφέρουν τα συγκεκριμένα games. Θα απολαύσετε την καταστροφή πόλεων στο Rampage, την εξυπηρέτηση πελατών στο Root Beer Tapper, την εξολόθρευση εξωγήινων στο Defender, την...χειροτόνηση παικτών στο Arch Rivals. Αναφορικά με την αντοχή του στον χρόνο, το Midway Arcade Origins θα σας κρατήσει εκατοντάδες ώρες στην οθόνη σας, ειδικά αν έχετε...μαζοχιστικές τάσεις και επιθυμείτε να τερματίσετε τα games της αρεσκείας σας!

Θετικά:
- Μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για όλα τα γούστα
- Νοσταλγικές αναμνήσεις για τους πρεσβύτερους gamers
- Αμέτρητες ώρες gameplay

Αρνητικά:
- Ξεπερασμένα γραφικά
- Ανυπόφορος ήχος
- Υψηλότατο επίπεδο δυσκολίας

Βαθμολογία
Γραφικά: 3
Ήχος: 3
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 6

Η αγορά του Midway Arcade Origins αποτελεί τον μέγιστο φόρο τιμής στις "video game ρίζες μας".

Γιάννης Μοσχονάς

Keywords
nba jam, εν λόγω, mortal kombat, james bond, arnold schwarzenegger, extreme sports, games, εταιρεία, fighting, nba, jam, video, game, sports, original, free, play, δραση, hero, pit, fighter, warrior, wizard, live, shoot, slow, speed, apb, sprint, spy, hunter, super, road, συλληψεις, james, master, bubbles, root, καβαλα, king, godzilla, στυλ, smart, star, εμφάνιση, running, arnold, schwarzenegger, νέα, sequel, space, μετεωριτης, boss, ups, βασεις, extreme, arch, συγκεκριμένο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, στρατος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, η ζωη, κοινωνια, bubbles, warrior, nba jam, αηδια, γωνια, δουλεια, εξοδος, ηθοποιοι, ηχος, θεμα, ιπποτες, ξυλο, παιχνιδια, χρωματα, ωρα, boss, games, game, hunter, james, nba, running, smart, star, ups, αγορα, αξιζει, αναμνησεις, απλα, αρωμα, αχτι, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γλωσσα, δυνατοτητα, διαδικτυο, διπλο, εφε, ειπε, εκκαθαριση, εν λόγω, ενιοτε, εξυπηρετηση, εποχη, εταιρεία, ετος, ζωη, ζωων, ιδια, ιδιο, ειδος, υπολογιστες, ηχητικα, ισορροπια, ηχο, κεφαλαιο, κυματα, κινηση, λειζερ, μαπα, μυστικο, μορφη, μπυρα, μπυρες, ρεπορτερ, μυαλο, νικη, ομαδα, οθονη, οχημα, ποιοτητα, πλοια, πρασινη, ροδες, ρομποτ, σαυρα, σεναριο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σωμα, στυλ, σχεδιο, τμημα, τρια, τιτλος, υψηλη, φυσικα, χρονικα, ωρες, ανηκει, apb, arch, arnold, arnold schwarzenegger, super, sequel, free, extreme, road, jam, extreme sports, fighter, fighting, γνωσεις, godzilla, ηρωας, wizard, james bond, king, κομματι, καρδια, λευκο, μοιαζει, mortal kombat, μπροστα, master, original, sports, πακετο, παιχνιδι, play, pit, root, speed, shoot, schwarzenegger, slow, space, sprint, spy, σωμα με σωμα, χερια
Τυχαία Θέματα