Metal Gear Rising: Revengeance - Jetstream Sam DLC

Ακονίστε τo katana σας και εξορμήστε στην μάχη!

Πριν από τρεις μήνες περίπου η Platinum Games μας εξέπληξε ευχάριστα χαρίζοντάς μας το Metal Gear Rising: Revengeance, ένα άκρως αξιόλογο spin-off με πρωταγωνιστή τον Raiden. Παρά τον σαφή Action/Hack 'n' Slash προσανατολισμό του, το πνευματικό παιδί του Hideo Kojima αγαπήθηκε από μια μεγάλη μερίδα παικτών και συν τις άλλοις ψηφίστηκε ως το κορυφαίο

παιχνίδι του Φεβρουαρίου από τους αναγνώστες του GameWorld. H μεγάλη αποδοχή που γνώρισε το Revengeance ώθησε την Konami στην κυκλοφορία μιας σειράς από DLC με στόχο να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο στους παίκτες και φυσικά να αποκομίσει τα σχετικά οικονομικά οφέλη από αυτά.

Μετά λοιπόν το VR Missions Pack, η ιαπωνική εταιρεία μας προσφέρει ένα ακόμη DLC ονόματι Jetstream Sam, στο οποίο πρωταγωνιστεί το ομώνυμο boss από το Metal Gear Rising: Revengeance. Με δεδομένο ότι το Jetstream Sam DLC κοστίζει 10 ευρώ περίπου, το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο η τιμή αυτή ανταποκρίνεται στο εξτρά περιεχόμενο που σας προσφέρει. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω πάμε να δούμε αναλυτικά ποιες ακριβώς είναι οι προσθήκες που φέρνει αυτό το DLC και κατά πόσο ή όχι αξίζει τον οβολό σας.

Γνωριμία με τον πρωταγωνιστή
Τα γεγονότα του Jetstream Sam DLC λαμβάνουν χώρα μερικά χρόνια πριν από τα αντίστοιχα του Metal Gear Rising: Revengeance, οπότε από μια άποψη εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτυπο prequel. Κεντρικός ήρωας ή για να είμαστε πιο ακριβείς αντι-ήρωας είναι ο Samuel Rodrigues, ένας βραζιλιάνος samurai, ευρέως γνωστός και ως Jetstream Sam. Ο βασικός πυλώνας της ιστορίας είναι η στρατολόγηση του Sam από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Desperado και η "επεισοδιακή" γνωριμία του με τον Γερουσιαστή Anderson.

H ιστορία παρουσιάζει μεν ενδιαφέρον, ενώ αναμφισβήτητα θα διασκεδάσετε αφάνταστα με τις καυστικές και larger than life ατάκες του κεντρικού πρωταγωνιστή. Στον αντίποδα όμως η ιδιαίτερα σύντομη διάρκεια του DLC στερεί από τους σεναριογράφους την δυνατότητα να μας παρουσιάσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Jetstream Sam και για τους λόγους τους οποίους τον οδήγησαν στους κύκλους της οργάνωσης Desperado. Ένα επίσης σημαντικό αρνητικό στοιχείο είναι ότι ανακυκλώνονται οι τοποθεσίες και οι εχθροί από το βασικό παιχνίδι.

Bushido vs ninjutsu
To μαχητικό στυλ του Jetstream Sam διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο του Raiden και κατ' επέκταση θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας στην εκμάθησή του. Ο Sam είναι ελαφρώς πιο δυσκίνητος και το χρονικό περιθώριο που έχετε στην διάθεσή σας για να αμυνθείτε από τις επιθέσεις των εχθρών σας είναι σαφώς μικρότερο.

{youtube}ZSAu7l9-0TQ|400|300{/youtube}

Από την άλλη πλευρά τα χτυπήματα του προκαλούν περισσότερο damage και έχετε την δυνατότητα κρατώντας πατημένο το Δ να κάνετε charge τις επιθέσεις σας. Επιπλέον, ο Sam δύναται να κάνει taunt τους αντιπάλους του, κοινώς να τους προκαλέσει. Σε αυτή την περίπτωση η αντίπαλη Α.Ι επιτίθεται με μανία κατά πάνω σας και τα χτυπήματα τους προκαλούν περισσότερο damage, το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις δικές σας επιθέσεις. Κοινώς η χρήση του taunt εμπεριέχει μεγάλο βαθμό ρίσκου, αλλά και σημαντικά οφέλη ταυτόχρονα.

Μόνο για τους σκληροπυρηνικούς
Στο Jetstream Sam DLC υπάρχουν τέσσερα επίπεδα δυσκολίας (Easy, Normal, Hard, Very Hard) όπως ακριβώς και στο Metal Gear Rising: Revengeance. Παρόλα αυτά ο βαθμός της πρόκλησης είναι ένα σκαλί παραπάνω. Για παράδειγμα στο Normal επίπεδο η πρόκληση είναι αντίστοιχη με το Hard του Revengeance.

H Α.Ι τόσο των απλών εχθρών, όσο και των bosses έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις. Ειδικά όσον αφορά τα bosses (όπως στην περίπτωση του Bladewolf και του Metal Gear RAY) θα παρατηρήσετε ότι η συμπεριφορά τους στην μάχη είναι τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη της βασικής έκδοσης του παιχνιδιού. Μάλιστα, εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε τις βραδύτερες αντιδράσεις του Jetstream Sam σε σχέση με αυτές του Raiden είναι εμφανές ότι απαιτούνται ατσάλινα νεύρα και γρήγορα αντανακλαστικά για να επικρατήσετε.

Value for money
Ένα από τα "αγκάθια" του Metal Gear Rising: Revengeance ήταν η χαμηλή διάρκειά του και δυστυχώς κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο Jetstream Sam DLC. Για να το ολοκληρώσετε θα χρειαστείτε δύο περίπου ώρες στο Normal επίπεδο δυσκολίας, ενώ στην περίπτωση που δεν ασχοληθείτε με τις προαιρετικές VR Missions 90 λεπτά είναι αρκετά για να δείτε τα credits.

Στον αντίποδα το replayability είναι αρκετά υψηλό και οι φανατικοί των hack 'n' slash είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν πολλαπλά playthroughs επιλέγοντας τα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Παρόλα αυτά το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι τα 10 ευρώ που θα πρέπει να δαπανήσετε για να αποκτήσετε αυτό το DLC δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος του περιεχόμενού του.

To Metal Gear Rising: Revengeance – Jetstream Sam DLC κυκλοφορεί από τις 10 Απριλίου για PS3 και Xbox 360.

Διαβάστε το review του Metal Gear Rising: Revengeance από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα