League of Legends: O Azir

Ο αυτοκράτορας της ερήμου.

Η Riot Games ανακοίνωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έλευση του Gnar τον νέο της champion.

Πρόκειται για τον Azir, έναν mage που καλεί στρατιώτες απ' την έρημο της Shurima για να ελέγξουν το πεδίο της μάχης και να εκτελέσουν τα basic attacks για αυτόν. Οι βασικές επιθέσεις των στρατιωτών προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς του Azir. Έτσι, ξεχωρίζει από τους άλλους mages, καθώς προκαλεί την περισσότερο damage με κινήσεις δεξιού κλικ.

Από την άλλη, με τα spells του, ο Azir αλλάζει τη θέση του και τη θέση των στρατιωτών του, ώστε να παραμένει ασφαλείς και να δημιουργεί ζώνες ελέγχου που δεν μπορούν να διαπεράσουν οι εχθροί.

Ο Azir δημιουργεί μεταβαλλόμενες ζώνες ισχύος τοποθετώντας σωστά τους στρατιώτες και έτσι αποκτά έλεγχο τoυ lane και μπορεί να φαρμάρει με τη βοήθειά τους. Για παράδειγμα, ένας στρατιώτης που έχει τοποθετηθεί κοντά στους εχθρικούς υπηρέτες μάγους προκαλεί έναν αντίπαλο στο lane να παρενοχλήσει ή να φαρμάρει δεχόμενος damage από το δόρυ του. Όταν ο αντίπαλος κάνει κάποιο λάθος, ο Azir διατάζει επίθεση και αλλάζει τη θέση των στρατιωτών για να αξιοποιήσει πλήρως αυτήν την ευκαιρία.

Τα skills του Azir:

Passive: Will of the Emperor: Η μείωση του cooldown αυξάνει την ταχύτητα επίθεσης του Azir.

Disc of the Sun
Ο Azir υψώνει έναν Ηλιακό Δίσκο στη βάση ενός κατεστραμμένου tower (οι εχθρικοί πύργοι Inhibitor και Nexus είναι άτρωτοι σε αυτήν την επίδραση). Ο Ηλιακός Δίσκος του Azir συμπεριφέρεται σαν tower, αλλά προκαλεί αυξημένο damage και δίνει στον Azir gold κατά την εκτέλεση minions και champions. Ο Ηλιακός Δίσκος παραμένει σε αυτήν τη θέση για μικρό χρονικό διάστημα και αν ο Azir σκοτωθεί ή απομακρυνθεί πολύ, μειώνεται το Armor του δίσκου.


(Q) Conquering Sands: Ο Azir δίνει εντολή σε όλους τους Στρατιώτες της Άμμου να ορμήσουν πάνω στη στοχευμένη θέση. Οι στρατιώτες προκαλούν damage και κάνουν slow όλους τους εχθρούς που διαπερνούν, καθώς ρίχνονται στη μάχη.

(W) Arise!: Ο Azir καλεί από το έδαφος έναν Στρατιώτη της Άμμου (απομεινάρι ενός πολεμιστή της Shurima). Χρησιμοποιεί την βασική του επίθεση ως εντολή, διατάζοντας τους στρατιώτες να επιτεθούν για αυτόν και αυτοί διαπερνούν το στόχο και προκαλούν damage σε ευθεία γραμμή. Οι Στρατιώτες της Άμμου επιτίθενται, ακόμη κι αν ο Azir είναι εκτός του max range. Οι στρατιώτες επιστρέφουν στην άμμο μετά από λίγο ή όταν ο αυτοκράτοράς τους τους αφήσει πίσω.

(E) Shifting Sands: Ο Azir προσποιείται και ορμά στον στοχευμένο Στρατιώτη της Άμμου. Αν ο Azir συγκρουστεί με έναν αντίπαλο champion τότε σταματά, τον εκτοξεύει στον αέρα και αποκτά μια shield.

(R) Emperor's Divide: Ο Azir καλεί μια φάλαγγα στρατιωτών με ασπίδες που προχωρούν προς τα εμπρός, απωθώντας και προκαλώντας damage στους εχθρούς. Όταν οι στρατιώτες φτάσουν στην κατάλληλη θέση, σχηματίζουν ένα τείχος που μπλοκάρει τις κινήσεις και τις επιθέσεις των αντίπαλων champions. Οι σύμμαχοι μπορούν να περάσουν μέσα από το τείχος και να αποκτήσουν μια movement speed. Αυτοί οι στρατιώτες δεν μπορούν να κινηθούν ή να επιτεθούν.

http://www.youtube.com/watch?v=oBHhD5Br0D0

Όπως και στο lane, έτσι και στα team fights: Ο Azir είναι εξαιρετικός σε μάχες που διεξάγονται σε ορισμένη τοποθεσία, όπου μπορεί με ασφάλεια να διατάξει τους στρατιώτες του και να εξοντώσει τους αντιπάλους του από απόσταση. Γι' αυτόν το λόγο, ο Azir κυριαρχεί σε μάχες στον Baron και στον Dragon, όπου χρησιμοποιεί την Ultimate του για να αποκλείσει τις αντίπαλες ομάδες μέσα στους λάκκους (ή έξω από αυτούς).

Μετά την έναρξη της μάχης, ο Azir είναι εξαιρετικός εναντίον εχθρών που δεν συντονίζονται καλά. Στη ζούγκλα, ο Azir μπορεί να στήσει επικίνδυνες ενέδρες μετατρέποντας εξόδους διαφυγής σε παγίδες που φυλάσσονται από στρατιώτες με δόρατα. Αν η μάχη δεν πάει καλά, ο Azir μπορεί να ξεφυγει με ασφάλεια με την χρήση της Ultimate του. Όταν επιτίθεται σε εχθρικά Inhibitors, ο Azir μπορεί να ανακατασκευάσει το Inner Tower, παγιδεύοντας την αντίπαλη ομάδα μέσα στη βάση τους που καταρρέει και καθιστώντας τις αντεπιθέσεις κινήσεις υψηλού ρίσκου.

Τι δήλωσε η Riot Games για τον Azir:
"Τι σημαινει να είσαι Αυτοκράτορας;
Πέρα και πάνω απ' όλα, ένας αυτοκράτορας έχει υπηκόους. Ο αυτοκράτορας δεν ενεργεί. Διατάζει. Έχοντας αυτά υπόψη, αποφασίσαμε να εστιάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού στον έλεγχο της δύναμης της Shurima!

Μεταξύ μας, ονομάζουμε αυτούς τους ήρωες «minion-mancers» (ηγέτες υπηρετών). Όταν καταλήξαμε ότι ο Azir θα είχε κιτ ικανοτήτων αυτού του είδους, γνωρίζαμε ότι είχε έρθει η ώρα να δούμε τι θα λειτουργούσε και τι όχι για αυτούς τους συχνά προβληματικούς τύπους ηρώων:

Ο Χάιμερντινγκερ μας δίδαξε ότι οι στατικοί υπηρέτες που εκτελούν αυτόματες επιθέσεις οδηγούν σε αμυντικές στρατηγικές. Από την Ελίζ, τον Μάλζαχαρ και τον Γιόρικ μάθαμε ότι στους παίκτες δεν αρέσουν ιδιαίτερα οι υπηρέτες που κινούνται πολύ και κάνουν τα δικά τους. Αργότερα, αναγκαστήκαμε να περάσουμε κοντό λουρί στα Αραχνίδια και τώρα πια τα Πλάσματα του Κενού ακολουθούν τα Εφιαλτικά Οράματα πιστά, μέχρι τέλους. Τέλος, οι υπηρέτες που ελέγχονται άμεσα από τους παίκτες δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα στο σύστημα ελέγχου του LoL και δεν προσφέρουν στρατηγικές δυνατότητες του τύπου «μείνε έξω απ' αυτήν τη ζώνη».

Γνωρίζοντας αυτά τα προβλήματα, μπορέσαμε να διαμορφώσουμε κατάλληλα το σετ ικανοτήτων του Azir με πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Με δεδομένες τις αδυναμίες, μπορούσαμε να κάνουμε τους στρατιώτες πραγματικά πολύ ισχυρούς. Φανταστείτε αν σας λέγαμε ότι, με την κατάλληλη προετοιμασία, η βασική σας επίθεση θα έχει εμβέλεια 1200 μονάδες και θα έχει πεδίο επιρροής".

Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει ο Azir αλλά δεν τον περιμένουμε πολύ σύντομα καθώς μόλις πρίν από λίγες ημέρες είχαμε έναν νέο champion, τον Gnar.

Συζητήστε μαζί μας για το League of Legends σε αυτό το forum topic και γράψτε το ID σας κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα