League of Legends: Jinx Guide

Είναι η Harley Quinn του League of Legends!

Η Riot ποτέ δεν μας απογοητεύει με τις νέες ιδέες της. Συνήθως ότι καινούριο ανακοινώνει ή βγάζει θα είναι για καλό και βοηθάει στη βελτίωση του gameplay, είτε αυτό αφορά τεχνικές μέσα στο παιχνίδι, είτε νέα items και ήρωες. Αυτόν τον μήνα όμως από ότι φαίνεται είχε κατακλυσμό από τέλειες ιδέες καθώς

ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το σύστημα του matchmaking, ότι θα επανακυκλοφορήσουν παλιά και σπάνια skins κα φυσικά αποκάλυψε την νέα champion του League of Legends, την Jinx.

Η Jinx είναι Marksman, όπως και ο προηγούμενος champion της Riot ο Lucian. Αυτοί οι δύο είναι οι champions που διαφημίστηκαν πιο πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα οι gamers να τους περιμένουν πως και πως. Παρά όλη την ανυπομονησία, αμέσως μετά το release του Lucian είδαμε ότι τελικά ήταν άνθραξ ο θησαυρός αφού όχι μόνο δεν πρόκειται για έναν OP Marksman αλλά μια από τις πιο σημαντικές επιθέσεις του, η Ultimate, είναι τελείως άβολη στη χρήση. Η Jinx όμως είναι άλλη περίπτωση αφού όχι μόνο είναι τόσο δυνατή όσο βλέπαμε στον PBE αλλά έχει πλάκα να παίζει κανείς μαζί της!

{youtube}0nlJuwO0GDs|500|300{/youtube}

I’m crazy!
Η Jinx λατρεύει όσο τίποτε άλλο να προκαλεί το χάος. Σπέρνει το χάος και τον πανικό στο διάβα της, χωρίς να την ενδιαφέρουν καθόλου οι συνέπειες. Είναι μια παρανοϊκή και παρορμητική εγκληματίας που σιχαίνεται περισσότερο από όλα την ανία. Για αυτόν το λόγο, λατρεύει να κάνει άνω-κάτω το πιο βαρετό μέρος του κόσμου, κατά τη γνώμη της: το Piltover. Έχει στη διάθεσή της ένα οπλοστάσιο από θανάσιμα παιχνίδια και λατρεύει να προκαλεί με αυτά τις πιο φανταχτερές και θορυβώδεις. Απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να σοκάρει και να αιφνιδιάζει τις τοπικές αρχές. Το αγαπημένο χόμπι της Jinx είναι να προκαλεί και να παίζει με τις αστυνομικές δυνάμεις του Piltover και ειδικότερα με τη Vi αλλά παρόλα αυτά δεν έχει συλληφθεί ποτέ.

Η Jinx συνέχισε να σπέρνει τον πανικό, πιο φανατικά από ποτέ. Η Caytlin η σερίφης του Piltover κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξαπέλυσε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό. Χωρίς να διστάσει καθόλου, η Jinx αποκρίθηκε με ακόμα μία πρόκληση: ζωγράφισε στους τοίχους του Piltover, του πιο ασφαλούς κτιρίου της πόλης, μια καρικατούρα με το πρόσωπο της Vi. Επίσης, ανακοίνωσε ξεκάθαρα την ημερομηνία και την ώρα που σκόπευε να ληστέψει το θησαυροφυλάκιο, προκαλώντας την πιο δυναμική προστάτιδα του Πιλτόβερ να τη σταματήσει.

Αποφασισμένη να την κλείσει πίσω από τα σίδερα, η Vi έστησε καρτέρι έξω από το θησαυροφυλάκιο και περίμενε την ώρα που είχε υποδείξει η Jinx. Πιστή στην υπόσχεση που είχε σκαλίσει στο εξωτερικό του κτιρίου, η χαμογελαστή απειλή έκανε την εμφάνισή της. Γνωρίζοντας ότι αυτή θα ήταν η μοναδική της ευκαιρία για να πιάσει την επικίνδυνη εγκληματία, η Vi την ακολούθησε στο εσωτερικό του κτιρίου. Έσπασε τον έναν τοίχο μετά τον άλλο για να πιάσει την Jinx, η οποία γελούσε σαν μικρό παιδί, καθώς ανατίναζε με τα εκρηκτικά της παιχνίδια το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Η Vi κατάφερε να στριμώξει την Jinx, αλλά η νεαρή εγκληματίας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα παρανοϊκό γέλιο, εξαπέλυσε ένα μπαράζ από ρουκέτες και γκρέμισε ολόκληρο το κτίριο επάνω στα κεφάλια τους.

Όταν η Vi κατάφερε επιτέλους να βγει από τα συντρίμμια, η Jinx είχε γίνει άφαντη. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είχε κλέψει ούτε ένα γραμμάριο χρυσού, παρόλο που το θησαυριφυλάκιο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Ωστόσο, η εγκληματίας είχε αφήσει πίσω της ακόμα ένα προκλητικό μήνυμα για την «αγαπημένη» της αστυνομικό. Ένα μήνυμα που ήταν πλέον ορατό σε όλους, τώρα που το θεόρατο κτίριο είχε γίνει συντρίμμια. Τα φώτα της πόλης σχημάτιζαν ένα απλό, αλλά τόσο περιπαικτικό μήνυμα: «Δεν θα με πιάσεις ποτέ». Μόλις η Vi διάβασε το μήνυμα, άκουσε ξανά το γέλιο της αντιπάλου της και η πόλη βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα abilities της:
Get Excited!-Passive: Η Ταχύτητα Κίνησης της Jinx αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που σκοτώνει έναν αντίπαλο ήρωα ή καταστρέφει έναν πύργο.

Switcheroo!: Η Jinx αλλάζει τις βασικές επιθέσεις της διαλέγοντας ανάμεσα στο πολυβόλο και το ρουκετοβόλου της. Οι επιθέσεις με το πολυβόλο αυξάνουν τo attack speed, ενώ οι επιθέσεις με το ρουκετοβόλο προκαλούν ΑοΕ damage και αυξάνουν τo range της.

Ρουκετοβόλο: Οι βασικές επιθέσεις της Jinx προκαλούν 110% damage στο στόχο της και τους γύρω εχθρούς, αποκτούν επιπλέον 75/100/125/150/175 range και καταναλώνουν μάνα.

Πολυβόλο: Οι βασικές επιθέσεις δίνουν έξτρα attack speed για 2,5 δευτερόλεπτα. Η επίδραση συσσωρεύεται έως και 3 φορές, με μέγιστο μπόνους 50/70/90/110/130%. Οι στοίβες χάνονται μία τη φορά αν περάσει ώρα και δεν έχετε πυροβολήσει κανέναν.

Zap!: Η Jinx χρησιμοποιεί το Zapper, ένα ηλεκτρικό πιστόλι για να ρίξει μια βολή που προκαλεί slow και αποκαλύπτει τον πρώτο εχθρό που πετυχαίνει αν αυτός είναι κρυμμένος.

Flame Chompers!: H Jinx πετάει μια σειρά από χειροβομβίδες-παγίδες που εκρήγνυνται μετά από 5 δευτερόλεπτα, βάζοντας φωτιά στους εχθρούς. Τα Flame Chompers δαγκώνουν τους αντίπαλους ήρωες που περπατούν επάνω τους και τους ακινητοποιούν.

Super Mega Death Rocket!: Η Jinx εκτοξεύει μια μεγάλη ρουκέτα κατά μήκος του χάρτη, της οποίας το damage αυξάνεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής της. Η ρουκέτα θα εκραγεί μόλις συγκρουστεί με έναν αντίπαλο ήρωα, προκαλώντας damage σε αυτόν και στους κοντινούς εχθρούς, βάσει της ζωής που τους λείπει.

Skill Progression
Η σειρά με την οποία θα αναβαθμίσετε τα abilities σας παίζοντας ως Jinx είναι κάπως στάνταρ. Μιας και η Jinx είναι Marksman και δουλειά της είναι να σκοτώνει όσα πιο πολλά minions μπορεί και να κάνει harass τους αντιπάλους στο απέναντι lane, θα πρέπει να πάρετε πρώτα το Switcheroo! το οποίο σας επιτρέπει να εναλλάσσετε ανάμεσα στο πολυβόλο και το ρουκετοβόλο. Έτσι θα έχετε τη ταχύτητα που χρειάζεστε για να καταφέρετε το last hit στα minions αλλά και να κάνετε AoE damage το οποίο θα χτυπήσει πιθανόν και τους αντίπαλους champions. Το δεύτερο ability που πρέπει να ανεβάσετε είναι το Zap! το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα σε περίπτωση που θέλετε να δείτε αν το διπλανό bush είναι άδειο ή αν καραδοκεί ο jungler της αντίπαλης ομάδας! Πέρα από αυτό, θα σας σώσει πολλές φορές από περιπτώσεις gank αφού προκαλεί slow στον στόχο.

Bottom Lane
Στο Bottom Lane η Jinx είναι αρκετά καλή. Το Zap! της επιτρέπει να κάνει harass τους αντιπάλους, το πολυβόλο να καθαρίσει γρήγορα αρκετά waves από minions ενώ το ρουκετοβόλο της δίνει τη δυνατότητα να προκαλέσει αρκετό AoE damage!
Τα items που σας προτείνω είναι τα εξής:

Ξεκινάτε με:

Doran's Blade: Το πιο συνηθισμένο item για AD Carry.

Bilgewater Cutlass: Είστε ένα βήμα μακριά από το να αγοράσετε το πρώτο κύριο item σας. Το Bilgewater Cutlass θα σας δώσει το sustain που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να σκοτώνετε minions υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στη συνέχεια:

Berserker's Greaves: Αγοράζετε Berserker's Greaves για να κερδίσετε από το attack speed που προσφέρουν.

Blade of the Ruined King: Ένα από τα βασικότερα items που προσφέρει +25 Attack Damage, +40% Attack.

Vampiric Scepter: Το αγοράζετε για να πάρετε το life steal που σας δίνει.

The Bloodthirster: Αυτό είναι το δεύτερο βασικό item σας το οποίο προσφέρει και αυτό με την σειρά του life steal.

Infinity Edge: Είναι ένα item που πρέπει να αγοράσετε στη συνέχεια έτσι ώστε να επωφεληθείτε από το +70 Attack Damage και το +25% Critical Strike Chance που προσφέρει.

Guardian Angel: Η passive ικανότητα αυτού του item σας βοηθάει σε περίπτωση που πεθάνετε πρόωρα σε κάποιο team fight και σε περίπτωση που έχετε απέναντί σας κάποιον δυνατό AP champion τότε το magic resist που διαθέτει είναι αρκετό για να αντέξετε μερικά παραπάνω χτυπήματα.

Frozen Mallet: Αποτελεί μια περίεργη αλλά αρκετά καλή επιλογή ειδικά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο patch.

Runes:


Masteries: Εδώ ακολούθησα build 21/9/0

Τα υπόλοιπα lanes
Η Jinx είναι γενικά ένας αρκετά ευέλικτος champion. Διαθέτει μεγάλο range, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με αντιπάλους στο mid lane αλλά και να κρατήσει μακριά τους εχθρούς ποτ θα της την πέσουν στο top lane. Παρόλα αυτά, δεν είναι η ιδανική επιλογή για καμιά άλλη λωρίδα εκτός του bottom lane αφού θα διαπιστώσετε από μόνοι σας ότι είναι αδύναμη απέναντι σε OP champions όπως ο Fizz, ο Kassadin ή ο Olaf.

Summoner Spells
Τα καλύτερα summoner spells που μπορείτε να διαλέξετε είναι το Flash και το Barrier.

Θετικά:
- Μπορεί να κάνει harass τους αντιπάλους
- Έχει μεγάλο range
- Παίζει σχεδόν σε όλα τα lanes χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία

Αρνητικά:
- Τα cooldowns είναι κάπως μεγάλα.

Η Jinx κοστίζει 6.300 IP ή 975 RP. Αν σας αρέσει μπορείτε να αγοράσετε και το Skin της Mafia Jinx το οποίο κοστίζει και αυτό 975 RP.
Note: Το guide αυτό αποτελεί προσωπική άποψη για το πώς θα πρέπει να χτιστεί η Jinx και σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω ότι είναι ο μόνος ή ο καταλληλότερος τρόπος για να την χτίσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα