Hyper Light Drifter: Το Zelda συναντά το Diablo

"Σαρώνει" στο Kickstarter.

Το 2D Action/RPG Hyper Light Drifter εμφανίστηκε από το πουθενά πριν δύο ημέρες στο Kickstarter και έχει ήδη συγκεντρώσει ένα ποσό διπλάσιο από τα 27 χιλιάδες δολάρια που είχε θέσει ως αρχικό στόχο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιγράφεται σαν μια μείξη του Zelda με το Diablo. Πρόκειται για ένα Αdventure/RPG το οποίο ακολουθεί τις

περιπέτειες ενός περιηγητή των "Lands of Buried Time", ο οποίος ψάχνει για μια θεραπεία για την ασθένειά του. Σύμφωνα με τον δημιουργό Alex Preston, ο οποίος είναι υπεύθυνος σχεδίασης, animator και δεύτερος προγραμματιστής, το Hyper Light Drifter "θυμίζει τα καλύτερα σημεία από το The Legend of Zelda: A Link to the Past και το Diablo" και περιλαμβάνει "ταχύτατες μάχες, ελευθερία στην κίνηση, μια σειρά από τακτικές επιλογές, πιο πολλούς και πιο έξυπνους εχθρούς και έναν μεγαλύτερο κόσμο με ένα διεστραμμένο παρελθόν μέσα στον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά".

Σίγουρα όλα αυτά ακούγονται ωραία και ενδιαφέροντα, ενώ τα δύο ονόματα των πασίγνωστων games που χρησιμοποιεί ο Alex Preston είναι "πιασάρικα" και δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο βίντεο και στις εικόνες στο τέλος του άρθρου, το παιχνίδι δείχνει να έχει πολύ όμορφο και ιδιαίτερο οπτικό τομέα, με μια ρετρό pixelated αισθητική. Ενώ ο Preston είναι καινούριος στην βιομηχανία, έχει αρκετά έμπειρους συνεργάτες. Μεταξύ αυτών είναι ο Beau Blyth (δημιουργός του Samurai Gunn) στο ρόλο του lead programmer, ενώ για τη μουσική είναι υπεύθυνος ο Rich Vreeland, συνθέτης του Fez.

{youtube} GmMosNHhyxI|500|300{/youtube}

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες το Hyper Light Drifter ξεπέρασε τρεις βασικούς στόχους στο Kickstarter. Επομένως πλέον θα περιλαμβάνει ένα νέο mode με δύο νέες περιοχές ("Burning Cavern" και "Sunken City"), τα cutscenes θα μεγαλώσουν, θα προστεθούν δύο νέα bosses, ενώ ο Preston θα προσλάβει έναν ακόμη animator.

Μέχρι στιγμής το Hyper Light Drifter αναμένεται στα μέσα του 2014 για PC, Μac και Linux, αλλά οι developers έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εκδόσεις σε PS4 και PS Vita επίσης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικα και πάλι ο Preston: "Οι υπόλοιπες πλατφόρμες αποτελούν μια πιθανότητα, αλλά και πάλι εξαρτάται από τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα στο τέλος της καμπάνιας στο Kickstarter".

Το Hyper Light Drifter θα βρίσκεται στο Kickstarter μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα