H Sony πούλησε το κτίριό της στο Τόκιο

Έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είναι γνωστό τα οικονομικά της Sony τα τέσσερα τελευταία χρόνια πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η περυσινή χρονιά έκλεισε με έλλειμμα 820 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ιαπωνικό κολοσσό. Για να μειωθεί το έλλειμμα τον περασμένο μήνα η Sony πούλησε το κτήριο, στο οποίο στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της στην Αμερική, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Η πώληση

αυτή όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για να ανακάμψουν τα οικονομικά της εταιρείας, καθώς πρόσφατα η Sony πούλησε και το City Osaki building στο Τόκιο στην Nippon Building Fund και σε μια ακόμη ιαπωνική εταιρεία της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Το κτήριο πουλήθηκε έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ). Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Νοέμβριο του 2012 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch προέβη σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Sony.

Τα αίτια της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Sony είναι βαθύτερα και όπως είναι λογικό δεν ευθύνεται μόνο το τμήμα της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην βιομηχανία των video games. Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές η Sony έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στις τηλεοράσεις και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, κάτι που οφείλεται στην ραγδαία εξάπλωση των κορεατικών εταιρειών LG και Samsung. Ανάλογα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και αντίστοιχοι ιαπωνικοί κολοσσοί όπως η Panasonic και η Sharp. Άραγε το λανσάρισμα του PS4 θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της Sony;

Keywords
Τυχαία Θέματα