Galaxy On Fire 2 HD

Χαμένοι στο διάστημα!

Το 2009 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το Galaxy on Fire στο iOS, ένα Space Shooter που για την εποχή του θεωρήθηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό. Δημιουργός και εκδότης είναι η Fishlab Entertainment, γερμανική εταιρία παραγωγής mobile games

που στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει τίτλους όπως Waterslide 2 και Rally Master Pro. Η εταιρία είχε βραβευτεί με το Best Studio 2011 απo τα γνωστά German Game Developer Awards και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 14 θέση της λίστας του Develop100 για τα καλύτερα game studios στον κόσμο.

Το παιχνίδι διεξάγεται στο μέλλον και θεωρείται κατά βάση Combat Flight Simulator. Γεγονός είναι ότι λατρεύτηκε ιδιαίτερα από τους κατόχους iOS συσκευών. Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Keith T. Maxwell ο οποίος εντάσσεται στον στόλο Terran Space Fleet ως μισθοφόρος αλλά γρήγορα γίνεται κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού προσπαθώντας να εξοντώσει ορδές από εξωγήινα αεροσκάφη της εντομοειδής φυλής των Vossk. Κατά την διάρκεια της θητείας του, της οποίας ηγείται ο ναύαρχος Smith, ο Keith ερωτεύεται με την υπολοχαγό Christine Hammond. Όπως αντιλαμβάνεστε όμως, στον αχανή γαλαξία, κάθε ίχνος ρομάντζου μπορεί να χαθεί μπροστά στους... αιμοδιψείς εξωγήινους.

Σήμερα εξετάζουμε το Galaxy on Fire 2 που κυκλοφορεί σε iOS και από το 2013 σε Android συσκευές. Πριν από το Android port, γεγονός είναι ότι η Fishlabs κυκλοφόρησε κι ένα spin-off με την ονομασία Galaxy on Fire - Alliances και τον χαρακτήρα των κλασικών time consuming Strategy που παίζονται σε browser. Ουδέποτε πέτυχε. Αντίθετα, το Galaxy on Fire 2 που αποτελεί sequel του Galaxy on Fire, αποδεικνύεται κατά πολύ βελτιωμένο με λίγο πιο ενδιαφέρουσα ιστορία και βαθύτερο gameplay. Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν παρότι το πρώτο διάστημα λανσαρίστηκε ως paid download. Γεγονός είναι πάντως ότι τεχνικά δεν δείχνει φθηνό όπως άλλα free games της αγοράς.

Πήρε φωτιά ο γαλαξίας
Η ιστορία λαμβάνει χώρο 35 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, στο 3958 μ.χ., σε έναν φανταστικό γαλαξία που κατοικείται από τέσσερις φυλές, τους Terran, τους Nivelians τους Midorians και τους Vossk. Ξεκινώντας το story, μια ενέδρα πειρατών καταφέρνει να δημιουργήσει βλάβη στο αεροσκάφους.


http://www.youtube.com/watch?v=N3Rgxl04M6k

Μέτα από λίγο, ο πρωταγωνιστής σώζεται από έναν έμπορο μεταλλευμάτων ο οποίος τον βοηθάει να ξαναφτιάξει το κατεστραμμένο σκάφος με αντάλλαγμα να δουλέψει ο πρωταγωνιστής για αυτόν. Έπειτα μαθαίνει για τους Void, μια εξωγήινη φυλή που με την χρήση wormholes απειλεί να βάλει φωτιά για άλλη μια φορά στον γαλαξία. Φυσικά ο πρωταγωνιστής μας είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια που θα τον μεταφέρει σε διάφορα εξωτικά ηλιακά συστήματα. Θα πολεμήσει κακούς εξωγήινους, θα ερωτευτεί, θα μάθει, θα κλάψει και θα γελάσει.

Κατά την διάρκεια της διαστημικής σας περιπέτειας θα κληθείτε να πολεμήσετε τους Void καθώς και αδίστακτους πειρατές, αλλά και να βγάλετε τον ήρωα από την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται μέσω διαπλανητικού εμπορίου και εξόρυξης πολύτιμων μεταλλευμάτων.

Μέσα στο πιλοτήριο
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως να ακολουθήσετε την αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά σχετικά μικρή ιστορία ή να εξερευνήσει τα πολλά ηλιακά συστήματα και να αναλάβετε αποστολές για να κερδίσετε πολύτιμα credits. Μια άλλη επιλογή είναι η εξόρυξη μεταλλευμάτων από διαφόρους μετεωρίτες που βρίσκονται στο διάστημα. Εδώ θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε ένα minigame στο οποίο πρέπει να κρατήσετε το τρυπάνι στο κέντρο μέχρι να ολοκληρωθεί η εξόρυξη. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και μου πήρε αρκετές ώρες και αρκετούς κατεστραμμένους μετεωρίτες για να καταλάβω πως λειτουργεί.

Αν φοβάστε την δουλεία και θέλετε να ζήσετε από τον κόπο των άλλων μπορείτε να αγοράζετε σε χαμηλή τιμή από τον έναν σταθμό και να πουλάτε υψηλά σε άλλους σταθμούς. Δεν συνιστώ να ακολουθήσετε μόνο την ιστορία διότι όσο πιο βαθιά μπαίνετε στην πλοκή τόσο πιο δυνατοί γίνονται οι εχθροί και θα να πρέπει να ξαναρχίσετε το παιχνίδι από την αρχή έτσι ώστε να μαζέψετε λεφτά για να αναβαθμίσετε το αεροσκάφος σας. Οι δευτερεύουσες αποστολές είναι αρκετά γενναιόδωρες και δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε πολύ για να μαζέψετε τα αναγκαία λεφτά για καινούργια σκάφη και εξοπλισμό. Φυσικά όπως σε κάθε παιχνίδι με grinding σύστημα όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο καλύτερα πράγματα θα πάρεις οπότε θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αποκτήσετε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το Galaxy on Fire 2.

Από τη θέση του οδηγού
Οι μάχες είναι όπως τις ξέρουμε από αλλά Space Shooters και όπως μας τις έχουν παρουσιάσει τόσες και τόσες ταινίες και σειρές, ενώ το tutorial σας εξηγεί επακριβώς πως θα χειριστείτε το αεροσκάφος σας. Προσπαθείτε με έναν στόχο να πυροβολήσετε τον αντίπαλο και να προσέχετε τα νώτα σας για να μην βρεθεί κανένα από πίσω σας γιατί μετά αυτό σημαίνει σχεδόν βέβαιο θάνατο. Το μόνο που χρειάζεται το αεροσκάφος είναι ένας καλύτερος τρόπος μανουβραρίσματος από αυτόν που διαθέτει.

Ο χειρισμός επιτυγχάνεται από το touchpad κάτω αριστερά ενώ κάτω δεξιά διακρίνεται ένα μεγάλο κουμπί για το κύριο όπλο και μερικά ακόμα μικρότερα για τα δευτερεύοντα όπλα και τις ασπίδες. Αν έχετε συνηθίσει στον χειρισμό Action παιχνιδιών στις Android/IOS συσκευές τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. To μόνο ελάττωμα σε μια Android συσκευή είναι η εναλλαγή κίνησης και στόχευσης που δεν επιτυγχάνεται εξίσου καλά σε σχέση με την -ανώτερη- έκδοση του iOS. Συγκεκριμένα, όταν έχετε δύο δάχτυλα στην οθόνη ταυτόχρονα (για χειρισμό και πυρ) τα δάχτυλά αυτά δεν γίνονται σωστά αντιληπτά, με αποτέλεσμα είτε το αεροσκάφος σας να στρίβει αλλού, είτε να μην πυροβολάτε.

Λίγα πράγματα έχει να ζηλέψει το GOF2 από άλλα ΑΑΑ Space Shooters.

Στις πρώτες ώρες θα απολαύσετε τις μάχες και με το παραπάνω αλλά έπειτα γίνονται αρκετά επαναλαμβανόμενες και θα σας κουράσουν κυρίως γιατί το A.I. των εχθρών υστερεί αρκετά στο normal επίπεδο που δοκιμάστηκε. Στα δυσκολότερα επίπεδα υπάρχει μια σημαντική βελτίωση τις συμπεριφοράς των εχθρών, ειδικά σε σχέση με το πρώτο Galaxy on Fire και παρατηρούμε ότι παρουσιάζονται πιο επιθετικοί εξ αρχής. Τα καινούργια αεροσκάφη που μπορείτε να αγοράσετε και τα πολλά customization που μπορείτε να κάνετε είναι αρκετά ώστε να σας κάνουν να επιστρέφετε για πολλές μέρες!

Στο διάστημα κάνεις δεν μπορεί να σε ακούσει
Ο τομέας όπου πραγματικά λάμπει το GOF2 είναι τα γραφικά, όπως άλλωστε και η πρώτη έκδοση που αποτέλεσε ορόσημο για την εποχή της. Η Fishlab χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του Galaxy on Fire την Abyss Engine, δική της μηχανή γραφικών.

Όλο το 3D περιβάλλον είναι πανέμορφα σχεδιασμένο με φροντίδα και άνετα θα μπορούσαμε να το βλέπουμε σε κονσόλες όπως Wii, PS3 ή Xbox360.Οι designers απεικόνισαν την ομορφιά και την απεραντοσύνη του διαστήματος μέσω ικανοποιητικών textures σε διαστημικούς σταθμούς και κυρίως τα αεροσκάφη. Κάθε πλανήτης είναι σχεδιασμένος διαφορετικά και το διάστημα δεν είναι ένα απλό μαύρο αλλά το διακοσμούν νεφελώματα κάθε λογής και χρώματος.

Όσο όμορφα είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι τόσο αδιάφορο είναι το soundtrack, περιέχοντας τα κλασικά κλισέ sci-fi beatάκια. Το voice acting είναι ένα από τα χειρότερα που έχουμε ακούσει. Για να μην αδικήσουμε εντελώς τους ηθοποιούς, οι ερμηνείες τους είναι μισό κλικ πιο πάνω απ' το προγενέστερο Galaxy on Fire, ενώ δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο με αυτούς τους τόσο απλοϊκούς διαλόγους που τους παρείχε το υποτυπώδες script. Γεγονός είναι πάντως ότι οι στατικές φωτογραφίες των χαρακτήρων στους διαλόγους παραμένουν το ίδιο ανιαρές όπως πριν, τομέας στον οποίο τουλάχιστον στη δεύτερη έκδοση αναμέναμε κάτι καλύτερο.

Οι όμορφοι γαλαξίες όμορφα καίγονται
Το Galaxy on Fire 2 είναι κατά πολλούς το καλύτερο Space Shooter σε κάθε φορητή συσκευή. Μπορεί οι μάχες μετά από λίγο να γίνονται ρουτίνα αλλά έχει τόσα αλλά πράγματα να κάνετε που δεν θα βαρεθείτε. Χρειαστήκαμε 5-6 ώρες για να τερματίσουμε το βασικό story χωρίς να κάνουμε ούτε τα μισά απ' όσα προσφέρει. Αν αποφασίσετε να αναλάβετε και τις προαιρετικές αποστολές τότε το παιχνίδι σας εγγυάται 15-25 ώρες campaign.

Πέρα από το δωρεάν campaign, αν η περιπέτεια σας απορροφήσει τότε μπορείτε να αγοράσετε τα Valkyrie και Supernova campaigns για 4 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Το βασικό campaign στην έκδοση για iOS έχει δύο επίπεδα δυσκολίας (Normal και Extreme) και στην έκδοση για Android τέσσερα επίπεδα δυσκολίας, εξού και το όποιο replayability. Εν κατακλείδι, για τα δεδομένα ενός free-to-play παιχνιδιού πετυχαίνει τον στόχο του σε σημαντικό βαθμό.

Θετικά:
- Βελτιωμένα γραφικά
- Ποικιλία αεροσκαφών και customizations
- Το μέγεθος του χάρτη θυμίζει sandbox game
- Είναι δωρεάν

Αρνητικά:
- Ερασιτεχνικό voice acting
- Επαναλαμβανόμενες μάχες
- Το A.I. θα μπορούσε να είναι καλύτερο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.3

Δεν πρέπει να λείπει από το κινητό κανενός Space Nerd!

Χρήστος Τσικλιτάς

Keywords
Τυχαία Θέματα