Fifa 15: Ultimate Team guide

Οδηγός για το φετινό Ultimate Team.

Το Fifa 15 έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες και στο GameWorld διαβάσατε πρώτοι το Σάββατο το σχετικό review.

Στο σημερινό άρθρο στήλης θα αναλύσω μερικά tips που αφορούν το φετινό Ultimate Team και που ισχύουν σε γενικές γραμμές και στις

προηγούμενες εκδόσεις. Το Ultimate Team είναι κάτι σαν Online Manager Mode, όπου ως γνωστόν δημιουργείτε την ομάδα που θέλετε, παρουσιάζοντάς την με εμφανίσεις, λογότυπα και παίκτες άλλων ομάδων, ενώ παίζοντας αγώνες και συγκεντρώνοντας coins κάνετε και τις ανάλογες μεταγραφές παικτών.

Εισαγωγή
Ξεκινώντας καλείστε να παίξετε ένα Training match που θυμίζει αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού με ομάδες που περιέχουν ορισμένους απ' τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Μπορείτε άνετα να παρακάμψετε καθότι δεν σας δίνει το παραμικρό κέρδος.

Αρχικά σας δίνεται μια προκαθορισμένη ονομασία ομάδας, κάποιες εμφανίσεις, λογότυπα, μπάλες κ.ο.κ. Από το μενού My Club/My Club/Search Now μπορείτε να ψάξετε για όλα τα αντικείμενα της ομάδας σας και να ενεργοποιήσετε για αρχή την εμφάνιση και το λογότυπο που θέλετε, από όσα έχετε διαθέσιμα. Αν θέλετε να αλλάξετε το όνομα της ομάδας τότε πηγαίντε στο μενού My Club/Manager Tasks. Από εκεί θα συναντήσετε φέτος 18 tasks όπως αλλαγή γηπέδου, εφαρμογή Fitness item, το να παίξετε συγκεκριμένα φιλικά ή τουρνουά κτλ. Όλα αυτά μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα αν το επιθυμείτε.

Για αρχή δημιούργησα μια ομάδα με την ονομασία Elliniko (δεν υπάρχει γιατί στο Ελληνικό ως γνωστόν έχουμε τα Σούρμενα). Της έβαλα μια έτοιμη μπλε εμφάνιση που είχα της γαλλικής Auxerre και για δεύτερη την μαύρη του Αμβούργου (δεν ξόδεψα φράγκο για εμφανίσεις). Για λογότυπο μου αρέσει πάντοτε της Exter City και για γήπεδο το Olympiastadion. Όλα αυτά κοστίζουν 150-200 coins έκαστο από τα Transfers και μετά "Club items".

Σχεδιάζοντας την οικονομία της ομάδας
Στο Ultimate Team κάθε παίκτης συμβολίζεται με μία κάρτα. Στην αρχή έχετε τους αρχικούς σας παίκτες με περίπου 44 αγώνες contract. Κοινώς όταν παίξουν τους αγώνες αυτούς, έστω και ως αλλαγή για λίγα λεπτά, θα πρέπει να τους ανανεώσετε το συμβόλαιο. Επειδή οι πρώτοι παίκτες σας είναι Bronze (κοινώς σαπάκια), η EA σας δίνει και κάποια δωρεάν packs από το μενού Store/Browse packs. Κατεβάστε όσα δωρεάν πακέτα έχετε, στείλτε τους παίκτες στο Club και μετά από το Squad θα επιλέξετε όσους θέλετε.

Στο μενού Squads ορίστε μία πρώτη ομάδα για τους online αγώνες σας και μια δεύτερη ομάδα για το Single-Player Ultimate Team. Μην πουλήσετε κανέναν παίκτη σας, έχει σημασία αυτό. Όλοι οι παίκτες που είχατε με το που άνοιξε το Ultimate Team, με τους 44 αγώνες contact, δεν πωλούνται και δεν θα βγάλετε ποτέ κάτι από αυτούς. Είναι απλά η έσχατη λύση. Οι άλλοι που αποκτήσατε από τα δωρεάν packs της EA έχουν 7 αγώνες Contract. Αυτό που σας συμβουλεύω να κάνετε είναι να τους χρησιμοποιήσετε όλους (ακόμα και τους Bronze και Silver) στα Single-Player matches. Θα τους φτάσετε το συμβόλαιο στον 1 αγώνα και μετά τους βάζετε transfer list με 150 coins αγορά και 200 Buy Now. Έτσι βγάζετε αρκετά φράγκα και δεν χαλάτε απολύτως τίποτα σε συμβόλαια! Σε διαφορετική περίπτωση αν τους πουλούσατε από την πρώτη ημέρα τότε δεν θα είχατε παίκτες για τους Single-Player αγώνες. Και οι αγώνες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί αφού βγάζετε πολύ χρήμα ενάντια στην CPU μιας και εκεί ανεβαίνετε κατηγορία (που δίνει και τα καλά λεφτά άλλωστε).

Στην πορεία για αρχή θα πρέπει να επενδύσετε τα χρήματά σας σε Gold παίκτες δίνοντας περίπου 350 coins στον καθένα (αφού το Quick Sell πληρώνει 300 coins ως γνωστόν). Κοινώς θα κοιτάξετε για τους πιο φθηνούς Gold αφού αρχικά δεν θα έχετε πολλά λεφτά. Γνώμη μου είναι να μην πάτε να παίξετε πρώτη σεζόν στο Ultimate Team απευθείας online, όπως έκανα στο live streaming! Παίξτε πρώτα ενάντια στην CPU με Bronze, Silver (για επίθεση και για τερματοφύλακα βάλτε οπωσδήποτε Gold), ανεβείτε τουλάχιστον μία κατηγορία και τα coins σας ξοδέψτε τα ώστε να φτιάξετε μια καλή πρώτη ομάδα.

Τι παίκτες θα αγοράσετε
Το Α και το Ω σε κάθε ποδοσφαιράκι είναι η ταχύτητα. Φτιάξτε μια γρήγορη ομάδα κι ένα καλό σύστημα που δεν θα "μπάζει". Εγώ παίζω πάντοτε 4-2-3-1 (2), με δύο αμυντικά χαφ και τα δύο εξτρέμ στα πλάγια. Έτσι έχετε τρεις γραμμές άμυνας και δεν περνάει τίποτα. Η έστω δύο γραμμές στις αντεπιθέσεις!

Επιλέξτε τους εξής παίκτες
Τερματοφύλακας: Πρώτα καλό Handling και μετά καλά Reflexes και Diving.

Αμυντικοί: Pace και Defending.

Μέσοι: Pace, Defending και Passing. Οι αμυντικοί χαφ θέλουν και Physical. Οι εξτρέμ θέλουν το Pace στο maximum! Ειδικά οι ακραίοι σας ας έχουν Pace όσο πιο κοντά στο 100, να παίρνουν την μπάλα και να τρέχουν, κι ας έχουν τα άλλα stats χαμηλά.

Επιθετικοί: Pace και Shooting. Μην αγοράζετε ποτέ επιθετικούς με Pace κάτω από 80. Εγώ προσωπικά κοιτάω από 85 και πάνω.

Επίσης οι παίκτες σας θα πρέπει να παίζουν στη φυσική τους θέση (έστω με modifier) και να ανήκουν στο ίδιο πρωτάθλημα ή στην ίδια χώρα ώστε να έχει η ομάδα υψηλό Chemistry.

Για τερματοφύλακες προτείνω:
Diego Lopez (83 Rating). Ισπανός. Κοστίζει κάμποσο αλλά ότι πιο κάτω δοκίμασα ήταν ρουφήχτρα. Παραδόξως ο Diego Lopez τα ρουφάει πιο εύκολα In real life.

Για άμυνα προτείνω:
Παίζω με Ισπανία οπότε LB Balenziaga, CB Martinez (80), Gonzalez (79) και RB Iraola. Πολύ καλές και συμφέρουσες αγορές. Για άμυνα εξαιρετικός και ο Manolas για αρχή. Γρήγορος και πολύ οικονομικός.

Για κέντρο προτείνω:
DM C: Iturraspe, Canas από Ισπανία και Blaise Matuidi από Γαλλία. Felipe Melo της Roma από τους καλύτερους σε αυτή τη θέση και σε εξαιρετική τιμή.
CM: Hernanes από Inter.
CAM: Callejon με χίλια. 89 Pace. Αν έχετε περισσότερα λεφτά τότε Mertens.
Ακραίοι: Αριστερά: Yuto Nagatomo της Inter, πάμφθηνος με 88 Pace. Muniain με 87 Pace (αργότερα Pedro της Barcelona). Δεξιά Jonathan Biabiany της Inter (96 Pace, ταχύτητατος), Aleix Με 91 Pace, με λίγο περισσότερα Antonio Candreva της Lazio και η απόλυτη μεταγραφή Juan Cuadrado της Fiorentina με 93 Pace και υψηλότατα stats. Πιο ακριβός αλλά εξίσου μεγάλη παικτούρα ο Theo Walcott (αν έχετε αγγλική ομάδα). Επίσης Pierre-Emerick Aubameyang είναι all-time classic λύση αλλά τώρα κοστίζει γιατί τον έχουν μάθει όλοι. Συν τις άλλοις απευθύνεται μόνο σε όσους χτίζουν ομάδα γερμανικού πρωταθλήματος.

Επιθετικοί:
Για αρχή Salpingidis με 87 Pace το θηρίο. Σε Silver αλλά με 96 Pace (τρέχει turbo το παλικάρι) ο Dominic Oduro είναι μια φθηνή λύση αλλά με αδύναμο Shooting. Στα πιο ακριβά μετά πάμε σε Palacio (Αργεντίνος της Inter) με 82 Rating. Έχει 85 Pace και 82 Shooting και τα παστελώνει (84 Dribbling επίσης). Ο Higuain επίσης πολύ καλός με 84 Rating. Αν παίζετε με αγγλικές ομάδες τότε κλασικά και φέτος Daniel Sturridge λόγω ταχύτητας.

Αυτές είναι μόνο ορισμένες ενδεικτικές προτάσεις παικτών για αρχή και για χαμηλά μπάτζετ. Μπείτε στο futhead.com/15/players και βρείτε άμεσα τους παίκτες που θέλετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι το απόλυτο site αναζήτησης.

Όταν είστε σίγουροι ότι αγοράσατε παίκτη τον οποίο και θα κρατήσετε για πολλούς αγώνες, βάλτε του ένα μεγάλο συμβόλαιο, αυξήστε του τα stats μέσω καρτών και επιλέξτε τα σωστά Chemistry styles για τον καθένα. Για τερματοφύλακες προτείνω Basic ή Glove. Για αμυντικούς Sentinel ή Anchor, για ακραίους μπακ Shadow ή Powerhouse, για CDM Backbone ή Powerhouse, για CM/CAM Artist και Maestro, για εξτρέμ τα Engine και Catalyst και για επιθετικούς τα Hawk ή Finisher. Απλά φροντίστε να είστε βέβαιοι ότι θα κρατήσετε τον παίκτη για καιρό αφού όταν τον πουλήσετε κάνετε και όσα επενδύσατε σε αυτόν.

Δανεικοί
Δυστυχώς το σύστημα δανεικών παικτών δεν επιτρέπει δανεισμούς μεταξύ παικτών! Ανά διαστήματα διάφοροι δανεικοί θα ξεκλειδώνουν ανάλογα με το level σας από το store της EA. Προσωπικά τους κρατάω για χρήση όταν ζορίσουν τα δύσκολα αφού παίζουν τρία ματς και μετά φεύγουν. Σε μένα έτυχε για αρχή ο Arjen Robben. Όταν χρειαστώ καμιά άνοδο σε Division 3 και πάνω και καίγομαι για βαθμούς τότα θα τον χρησιμοποιήσω.

Βάλτε τους στα δίχτυα
Σε πρώτη φάση αυτός ήταν ένας αρχικός οδηγός για το Ultimate Team, ο οποίος μελλοντικά ενδέχεται να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο. Θυμηθείτε ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να παίζετε καλά κι αυτό γίνεται μόνο μετά από χρόνια εμπειρίας. Σας προτείνω να παίζετε κυρίως με την μπάλα κάτω και όχι με σέντρες, επιχειρώντας προωθημένες μπαλιές στις αντεπιθέσεις και γενικά σουτάρωντας μέσα από την περιοχή για σίγουρο γκολ. Αυτή είναι τουλάχιστον η τακτική μου και αποδίδει χρόνια τώρα.

Τα λέμε Τετάρτη 8 με 10 το βράδυ στο live streaming στο Twitch.tv/Gameworldgr. Ενδέχεται να το καθιερώσουμε κάθε Τετάρτη όπως όλα δείχνουν. Στο μέλλον για συμπλήρωμα ενδεχομένως θα δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με το Ultimate Team.

Καλή επιτυχία στις ομάδες σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα