Android One

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα φθηνά κινητά του προγράμματος Android One.

Μετά τις υποσχέσεις της Google για φθηνά κινητά και το σχέδιο για την ολοκληρωτική κυριάρχηση της ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά των κινητών του προγράμματος Android One. Το One θέλει την Google να επιλέγει τα υλικά κατασκευής και όλες τις αναβαθμίσεις με την προϋπόθεση ότι κάποιοι άλλοι

θα κατασκευάζουν τα κινητά. Φωτεινό παράδειγμα είναι οι MicroMax, Karbonn και Spice από την Ινδία που παρουσίασαν ήδη τρία παρόμοια smartphones με κόστος κάτω των 100 ευρώ. Σκοπός και στόχος του Google One είναι οι ανερχόμενες αγορές όπως της Ινδίας και κεντρικής Ασίας και η κυριάρχηση της Google στις φορητές συσκευές. Τα τρία όμοια κινητά έχουν ως εξής.

Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Mediatek στο 1.3GHz
GPU: Mali 400
Οθόνη: IPS LCD 4.5 ιντσών ανάλυσης 854 x 480 pixel (218 ppi)
Μνήμη RAM: 1GB
Αποθηκευτικός χώρος: 4GB + microSD έως 32 GB
Κάμερα: 5MP με LED flash, μπροστά 2MP
Συνδεσιμότητα: WiFi, Bluetooth 4.0, GPS,
Μπαταρία: Αποσπώμενη 1700 mAh
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.4 KitKat

Δείτε την σχετική φωτογραφία:

Όλα τα κινητά του προγράμματος One θα πάρουν αναβάθμιση Android L (5.0) κάποια στιγμή στο μέλλον και μεγάλοι, μικροί κατασκευαστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μερικοί είναι οι HTC, Alcatel, Asus και άλλοι. Περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει αυτή η ιδέα της Google. Μιλώντας για φτηνές επιλογές αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε νέο κινητό. Αν το πρόγραμμα πετύχει και εξελιχθεί και έχουμε και στην Ελλάδα φθηνά κινητά τότε οι τιμές και ο ανταγωνισμός θα γίνουν ασφυκτικοί οδηγώντας σε νέους οδηγούς αγοράς με ακόμη καλύτερες τιμές. Αλήθεια γνωρίζετε για το πόσες εταιρείες κινητής υπάρχουν; Πείτε μας την γνώμη σας σε αυτό το forum topic.

Keywords
Τυχαία Θέματα