Το μέλλον της σειράς Dragon Quest

Η αποδοχή της σειράς στη Δύση και σκέψεις για επόμενα παιχνίδια.

Σε μια ειδική εκπομπή για το Dragon Quest που μεταδόθηκε στην Ιαπωνία, ο Yu Miyake, παραγωγός των παιχνιδιών της σειράς, αναφέρθηκε στα σχέδια που αφορούν σε μελλοντικές κυκλοφορίες τίτλων, αλλά και στο κατά πόσο τα παιχνίδια αυτά έχουν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους στις αγορές της Δύσης.

Αναφερόμενος στην τάση που επικρατεί για

επανακυκλοφορίες παλαιότερων τίτλων, ο Yu Miyake ανέφερε πως επιθυμεί να δει τη μεταφορά του Dragon Quest IX, το οποίο ήρθε στη Δύση με τον υπότιτλο Sentinels of the Starry Skies σε φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως, αν και ήθελε καιρό να δει μια μεταφορά των τίτλων στα κινητά, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό λόγω της StreetPass συνδεσιμότητας που δεν υποστηριζόταν από τα κινητά τηλέφωνα. Φαίνεται, ωστόσο, πως η ανάπτυξη των συσκευών αυτών αλλά και η διαθεσιμότητα νέων εργαλείων ανάπτυξης επιτρέπουν μια τέτοια μεταφορά. Από τη στιγμή, μάλιστα, που τα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς Dragon Quest είναι ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα των μεγαλύτερων πλατφόρμων smartphones, ένα port του Dragon Quest IX πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν τα σχόλιά του για την πορεία της σειράς στη Δύση. Παραδέχτηκε το γεγονός ότι τα παιχνίδια της σειράς Dragon Quest δεν έχουν τύχει θερμής αποδοχής από το κοινό. Τα remasters των Dragon Quest VII & VIII δεν κατάφεραν να σημειώσουν εξαιρετικές πωλήσεις, ενώ πολλοί οπαδοί της σειράς δεν ασχολήθηκαν καν με το -καθ' όλα εξαιρετικό- Dragon Quest IX, πηγαίνοντας κατευθείαν από το Dragon Quest VIII (το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για κονσόλες) στο Dragon Quest XI. Πολλοί από τους ιθύνοντες της Square Enix έχουν, ωστόσο, εκφράσει την άποψη πως το Dragon Quest X, το μοναδικό MMORPG παιχνίδι της σειράς, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία, έχει αρκετό υλικό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια offline κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα, ο Yu εξετάζει το γεγονός να κυλοφορήσουν μια offline έκδοση του παιχνιδιού κάποια στιγμή, ενώ είναι διατεθειμένος να προσφέρει ένα τέτοιο παιχνίδι και στις Δυτικές αγορές και στο κοινό που θα ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αναμένουμε νεότερα για περαιτέρω ανακοινώσεις που αφορούν σε παιχνίδια μιας αγαπημένης JRPG σειράς.

pcnintendo ds3dsmobileps4wiiuswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα