Το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το GameCube

Δείτε ποιοι είναι οι πιο πετυχημένοι τίτλοι της κονσόλας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε πριν λίγες ώρες η Nintendo, το Switch έφτασε σε ένα αρκετά σημαντικό milestone αφού ξεπέρασε τις 22.86 εκατομμύρια πωλήσεις και ξεπέρασε μία από τις πιο αγαπημένες κονσόλες της ιαπωνικής εταιρίας, το GameCube. Συνολικά περισσότερα από 5 εκατομμύρια κονσόλες Switch πουλήθηκαν στο πρώτο μισό του τρέχοντος

οικονομικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με έσοδα αυξημένα κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25%.

Στο ιδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 42.1 εκατομμύρια τίτλοι για την κονσόλα της Nintendo, με τον συνολικό αριθμό πλέον να αγγίζει τα 111 εκατομμύρια κομμάτια. Οι πιο πετυχημένοι τίτλοι της κονσόλας για το πρώτο μισό του τρέχοντος οικονομικού έτους ήταν τα Mario Tennis Aces και Donkey Kong Country: Tropical Freeze, με πωλήσεις που άγγιξαν τα 2.16 εκατομμύρια και 1.67 εκατομμύρια αντίστοιχα. Όπως είναι λογικό και οι 2 αυτοί τίτλοι απέχουν αρκετά από τα "βαριά χαρτιά" της κονσόλας, αφου οι πιο πετυχημένοι τίτλοι αυτής είναι τα Super Mario Odyssey (12.17εκ.), Mario Kart 8 Deluxe (11.71εκ), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (10.28εκ) και Splatoon 2 (7.47εκ).

Ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν 1 εκατομμύριο κονσόλες 3DS, πτώση 65% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα SNES και NES classic συνεχίζουν την δική τους επιτυχημένη πορεία με αθροιστικές πωλήσεις 3.69 εκατομμύρια τους τελευταίους 6 μήνες. Τέλος, όσον αφορά τον τομέα των mobile παιχνιδιών τα έσοδα άγγιξαν τα 18 δις γιεν, ή αλλιώς 145 εκ. ευρώ, με κύριο οδηγό τον τίτλο Dragalia Lost που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

switchgamecube3ds
Keywords
Τυχαία Θέματα