Οι δημιουργοί του Metal Gear Survive "τη λένε" με τρόπο στην Konami

Άφησαν αναφορά προς τον Kojima μέσα στο παιχνίδι.

Μπορεί ο Hideo Kojima να έχει φύγει εδώ και καιρό από την Konami, όμως φαίνεται ότι οι developers του Metal Gear Survive δεν τον ξέχασαν και προσπάθησαν να περάσουν ένα κρυφό μήνυμα στήριξης προς αυτόν μέσα από τον τίτλο τους.

Όλα ξεκίνησαν από έναν χρήστη του Reddit, ο οποίος παρατήρησε πως στην εισαγωγική σκηνή του νέου τίτλου, στο cutscene

που ξεκινάει μετά την εισαγωγή του ονόματος του χαρακτήρα που ελέγχει ο χρήστης, εμφανίζεται μία λίστα ονομάτων. Η συγκεκριμένη λίστα εκτός από το όνομα του παίκτη, έχει και κάποια άλλα ονόματα, τα οποία ακολουθούν το γνωστό μοτίβο ονομάτων της σειράς, δηλαδή ένα επίθετο που ακολουθείται από το όνομα ενός ζώου, π.χ. Solid Snake. Ξεκινώντας από την τρίτη σειρά και κρατώντας το πρώτο γράμμα του δεύτερου συνθετικού κάθε ονόματος, σχηματίζεται η φράση "KJP FOREVER", η οποία όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό σημαίνει "KoJima Productions For Ever".

Αν και κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως πρόκειται για κάτι τυχαίο, δύο δημιουργοί του Survive, οι Yota Tsutsumizaki και Yuji Korekado, φρόντισαν να εισάγουν και τα δικά τους ονόματα στις δύο τελευταίες σειρές της λίστας, επιβεβαιώνοντας πως τίποτα δεν γράφτηκε τυχαία. Από τη μεριά της, η Konami δεν έχει σχολιάσει επίσημα μέχρι στιγμής αυτήν την κίνηση από τους ίδιους τους εργαζομένους της. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα credits του παιχνιδιού δεν αναφέρεται καθόλου το όνομα του Hideo Kojima ή του studio του, ωστόσο σε αυτά αναγράφεται ένα "special thanks" προς όλη την ομάδα που δούλεψε πάνω στο Metal Gear Solid V.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα