Νέο κύμα απολύσεων πλήττει την Embracer Group

Ένα νέο κύμα απολύσεων πλήττει την Embracer, με θύμα του ένα μεγάλο στούντιο. Σειρά αυτή τη φορά είχε η Crystal Dynamics, το στούντιο πίσω από τη σειρά Tomb Raider.

Mε μια σχετική ανάρτηση στο Χ, το στούντιο δήλωσε ότι δέκα μέλη του προσωπικού αναγκάστηκαν να απολυθούν “λόγω εσωτερικής αναδιάρθρωσης”. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Embracer, ο CEO Lars Wingefors

δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να συνεχίσει να προβαίνει σε “δύσκολες αποφάσεις” προκειμένου να γίνει “πιο αποτελεσματική από άποψη κόστους”. Επανέλαβε ότι οι περικοπές προβλέφθηκαν από τον περασμένο Ιούνιο και δήλωσε πως οι οικονομικοί στόχοι θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2024, και άρα ένα νέο κύμα απολύσεων είναι πολύ πιθανό.

pic.twitter.com/FMYu1MeVgn

Crystal Dynamics (@CrystalDynamics) September 20, 2023

Η Crystal Dynamics ήταν μέρος της μεγάλης συμφωνίας της Embracer με τη Square Enix τον Μάιο του 2022. Τότε απέκτησε επίσης τις Square Enix Montréal και Eidos-Montréal. Με την ανακοίνωση της, η Crystal Dynamics ζήτησε επίσης από άλλα στούντιο που έχουν διαθέσιμες θέσεις στα τμήματα “Brand Direction, Creative Services, Community, ή IT” να επικοινωνήσουν μαζί τους, για να προσφέρουν μια όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλή μετάβαση στους πρώην εργαζομένους.

Νωρίτερα χθες, ο Wingefors δήλωσε ότι η απόφαση είτε να κλείσει είτε να μειώσει τη δραστηριότητα πολλών ομάδων είναι “δύσκολη από πολλές απόψεις” και ότι η Embracer ίσως έχει περισσότερη επιτυχία προσπαθώντας να πουλήσει τις μεγαλύτερες εταιρείες και τα “υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία” της. Άλλωστε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, διαδόθηκαν φήμες ότι το στούντιο εξετάζει την επιλογή να πουλήσει τη Gearbox.

Να σημειώσουμε πως η Crystal Dynamics δεν ήταν το μόνο στούντιο που χτυπήθηκε από τις περικοπές της Embracer. Η Beamdog, το στούντιο πίσω από το MythForce, χάνει και αυτή μερικά από τα μέλη της. Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι είχαμε και το λουκέτο στη Volition, του προγραμματιστή του Saint’s Row.

Φαίνεται πως η Embracer βιώνει μια άκρως ταραχώδη περίοδο, μετά από μια σειρά αποτυχημένων συμφωνιών. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην εκφράσουμε τον σκεπτικισμό μας απέναντι σε αυτές τις κινήσεις και, γενικότερα, το μέλλον της.

The post Νέο κύμα απολύσεων πλήττει την Embracer Group first appeared on GameOver.

The post Νέο κύμα απολύσεων πλήττει την Embracer Group appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα