Με "Custom-Designed processor" και "Next-Gen SSD" το Xbox Series X

"Τέσσερις φορές δυνατότερο από το Xbox One X."

Μετά την αιφνιδιαστική αποκάλυψη του Xbox Series X κατά την διάρκεια των The Game Awards, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες τεχνικές προδιαγραφές της νέας της κονσόλας (την οποία μέχρι στιγμής έχουν συγκρίνει - εκτός των άλλων - με ένα

ψυγείο, με ένα μεγάλο σταχτοδοχείο, με ένα PC tower και με δυο GameCubes το ένα πάνω στο άλλο, λόγω σχήματος).

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Xbox Series X θα είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το Xbox One X, και θα έχει την ικανότητα να αποδίδει εικόνα 4K σε 60 fps, και τη δυνατότητα να αγγίξει 8K και 120 fps αν υπάρχει από τον χρήστη οθόνη για να το υποστηρίξει. Το Variable Refresh Rate (VRR) θα εξασφαλίζει την ομαλή απεικόνιση των παιχνιδιών, ενώ ένας “custom-designed” επεξεργαστής Zen 2, σε συνδυασμό με την next gen αρχιτεκτονική RDNA της AMD, θα δίνει ray tracking και "ένα νέο επίπεδο απόδοσης" στην κονσόλα.

Η πατενταρισμένη Variable Rate Shading (VRS) τεχνολογία της Microsoft θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να "βγάζουν περισσότερα" από τη GPU του Xbox Series X, ενώ ο SSD στοχεύει στην "εικονική εξάλειψη" των χρόνων φόρτωσης. Επίσης, η κονσόλα θα διαθέτει μια νέα λειτουργία για την ελαχιστοποίηση του latency, εξασφαλίζοντας ότι θα είναι η "most responsive console ever" και ότι είναι έτοιμη για ένα μέλλον στο οποίο το streaming μέσω του Project xCloud θα γίνει κάτι περισσότερο.

"Το Xbox Series X θα προσφέρει ένα επίπεδο πιστότητας και immersion μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχει επιτευχθεί στις προηγούμενες γενιές κονσόλων", είπε ο Phil Spencer, το αφεντικό του Xbox, στο Xbox Wire. Ο Spencer επανέλαβε επίσης ότι το Xbox Series X θα διαθέτει υποστήριξη για backward compatiblity για όλες τις γενιές παιχνιδιών του Xbox, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει τα υπάρχοντα περιφερειακά Xbox One. Βέβαια, το Xbox Series X θα έχει το δικό του νέο χειριστήριο, με σχεδόν ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, αλλά με νέα bumpers, νέο d-pad και άλλες βελτιώσεις.

Το Xbox Series X έχει προγραμματιστεί να γίνει διαθέσιμο την περίοδο “Holiday 2020” (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020).

xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα