Απεβίωσε στα 66 του χρόνια ο Benoît Sokal

H 28η Μαΐου του 2021 έμελλε να αποτελεί ημέρα θλίψης και πένθους για τους φίλους των adventure αλλά και των βιντεοπαιχνιδιών γενικότερα, καθώς σημαδεύτηκε από τον χαμό του comic καλλιτέχνη και προγραμματιστή βιντεοπαιχνιδιών, Benoit Sokal.

Ο Βέλγος δημιουργός, φιγούρα ιστορική και για τις δύο τέχνες που υπηρέτησε, έχασε τη μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών και «έφυγε» στα 66 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του βαριά παρακαταθήκη

για τις επόμενες γενιές.

Γεννηθείς στις 28 Ιουνίου του 1954, στις Βρυξέλες, και με σπουδές σε σχολές καλών τεχνών του Βελγίου, δημιούργησε πολλές και σημαντικές σειρές comic, όπως το Inspector Canardo, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της γαλλικής Microids και δημιουργήσει εμβληματικούς adventure τίτλους όπως τα Syberia, Syberia II και Amerzone.

Η είδηση για τον χαμό του δημιουργού γνωστοποιήθηκε και μέσω επίσημης έγγραφης δήλωσης της Microids την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο «δώρο» του δημιουργού, το Syberia: The World Before, ένα 3rd person adventure, κομμάτι της σειράς, του οποίου το direction επιμελήθηκε ο ίδιος, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.

The post Απεβίωσε στα 66 του χρόνια ο Benoît Sokal appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα