Ανακοινώθηκε το The Insight Project από τη Ninja Theory

Mια καινοτόμος πρωτοβουλία για την καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών.

Η Ninja Theory, δημιουργός των Hellblade, DmC και Enslaved, ανακοίνωσε το “The Insight Project”, μια καινοτόμα R&D πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προώθηση της συζήτησης για τον τρόπο με τον οποίο τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στην “αναπαράσταση” των ψυχικών ασθενειών και δυσφορίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ψυχική ευεξία. Είναι κάτι που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του Hellblade:

Senua's Sacrifice, ένα παιχνίδι που κέρδισε πολλά βραβεία για την αναπαράσταση πολλών σοβαρών θεμάτων σχετικά με την ψυχική υγεία.

Το Insight Project στοχεύει να συνδυάσει την τεχνολογία, τον σχεδιασμό των παιχνιδιών και την κλινική νευροεπιστήμη για να βοηθήσει στη διαμόρφωση στρατηγικών που μπορούν να λειτουργήσουν προς την ανακούφιση της ψυχικής δυσφορίας. Η Ninja Theory αναφέρει ότι το εν λόγω πειραματικό project θα «διαμορφωθεί με την πάροδο των χρόνων». Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο συν-ιδρυτής και Creative Director της Ninja Theory, Tameem Antoniades, αλλά και ο Paul Fletcher, Psychiatrist και Professor of Health Neuroscience στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (που είχε και εργαστεί και στο Hellblade ως σύμβουλος). Να θυμίσουμε ότι τo Hellblade: Senua's Sacrifice είχε κυκλοφορήσει αρχικά για το PS4 τον Αύγουστο του 2017, απεικονίζοντας τους επίμονες αγώνες μιας Βίκινγκ πολεμίστριας με την ψύχωση, καθώς αντιμετωπίζει τόσο πραγματικούς όσο και εχθρούς που υπάρχουν μέσα στο προβληματικό μυαλό της.

Με το The Insight Project η Ninja Theory επιδιώκει να επεκτείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας ενώ ο Dom Matthews, Director της Ninja Theory, δήλωσε: "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να εμπνεύσουμε ένα κίνημα και να βοηθήσουμε στο να γίνει η θεραπεία της ψυχικής υγείας, μια mainstream τάση".

Keywords
Τυχαία Θέματα