Ανακοίνωση ένταξης των Savage Game Studios στα Playstation Studios

Η Sony ανακοίνωσε μέσω ενός blog post την πλήρη εξαγορά της Savage Game Studios, μιας εταιρίας που αναπτύσσει παιχνίδια για κινητά με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας αλλά και γραφεία στη Φινλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Ελσίνκι. Η ομάδα θα εντάσσεται άμεσα στην «οικογένεια» των PlayStation Studios.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Hermen Hulst, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των PlayStation Studios: «Σήμερα, ανακοινώσαμε ότι έχουμε

έρθει σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Savage Game Studios, μιας εξαιρετικά ταλαντούχας ομάδας δημιουργικών με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή μερικών από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητά που απολαμβάνουν οι παίκτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια με στόχο να εξερευνήσουν άφοβα τολμηρές νέες ιδέες. Μοιραζόμαστε την ακούραστη φιλοδοξία τους να καινοτομούμε, μαζί με μια συνεχή προσπάθεια να διευρύνουμε το κοινό μας και να φέρουμε το PlayStation σε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, καθιστώντας τους την ιδανική λύση για να ενταχθούν στα PlayStation Studios».

Δηλώσεις στα πλαίσια της ανακοίνωσης της εξαγοράς έκανε και ο Michail Katkoff, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής των Savage Game Studios: «Η ομάδας ιδρύθηκε το 2020 και με επικεφαλής τον εαυτό μου και τους συνιδρυτές Nadjim Adjir και Michael McManus, η Savage Game Studios γεννήθηκε μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στην ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά που εκτείνεται σε μια σειρά από μαζικά επιτυχημένες αλλά και παγκόσμιες IP. Το ιδρυτικό μας όραμα ήταν η δημιουργία ενός δημιουργικού χώρου όπου ο πειραματισμός και η ανάληψη κινδύνων δεν θα απαγορεύονται, αλλά θα αγκαλιάζονταν με ανυπομονησία. Όλοι έχουμε δουλέψει σε μεγάλα studio και ενώ σεβόμαστε τα πλεονεκτήματα των άφθονων πόρων, θέλαμε να παραμείνουμε μικροί και ευκίνητοι, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

“Γιατί λοιπόν”, ίσως σκέφτεστε, “θα γίνετε μέλος των PlayStation Studios;” Κάναμε αυτήν τη συμφωνία επειδή πιστεύουμε ότι η ηγεσία των PlayStation Studios σέβεται το όραμά μας για το πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και να πετύχουμε, και επειδή επίσης δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Όλα αυτά, συν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε δυνητικά τον καταπληκτικό κατάλογο των IP του PlayStation και το γεγονός ότι θα επωφεληθούμε από το είδος της υποστήριξης που μόνο αυτοί μπορούν να παρέχουν… Η πιο δύσκολη ερώτηση θα ήταν “γιατί όχι;”».

Τέλος, ο Hermen Hulst επανήλθε στο δελτίο Tύπου, δηλώνοντας: «Όπως σας διαβεβαιώσαμε και παλιότερα με τα σχέδιά μας να φέρουμε επιλεγμένους τίτλους σε υπολογιστή, οι προσπάθειές μας πέρα από την κονσόλα δεν μειώνουν σε καμία περίπτωση τη δέσμευσή μας στην κοινότητα του PlayStation, ούτε το πάθος μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικές single player εμπειρίες, βασισμένες στην αφήγηση. Ήταν μια τεράστια χρονιά για παιχνίδια στο PlayStation 5 και στο PlayStation 4, με τεράστιες εκδόσεις όπως το Horizon Forbidden West, το Gran Turismo 7, το MLB The Show 22 ενώ στις 9 Νοεμβρίου, το πολυαναμενόμενο God of War: Ragnarok. Το PlayStation VR2 είναι επίσης στον ορίζοντα και υπόσχεται ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με την νέα του παρουσία , ενισχυμένο με ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην κατηγορία του, όπως το Horizon: Call of the Mountain. Είμαστε περήφανοι για τις επερχόμενες κυκλοφορίες  μας και σε υπολογιστή, με το Uncharted: Legacy of Thieves Collection και το Marvel’s Spider-Man να δίνουν στους παίκτες χωρίς κονσόλα PlayStation μια γεύση από την εκπληκτική μας βιβλιοθήκη με τους first party τίτλους μας.

 Οι προσπάθειές μας για παιχνίδια σε κινητά θα είναι εξίσου ελκιστικές, παρέχοντας περισσότερους τρόπους σε περισσότερους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό μας και προσπαθώντας να προσεγγίσουν νέο κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με το PlayStation και τα παιχνίδια μας. Η Savage Game Studios εντάσσεται στο νεοσύστατο PlayStation Studios Mobile Division, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάπτυξη της κονσόλας μας και θα επικεντρώνεται σε καινοτόμες, εν κινήσει εμπειρίες που βασίζονται σε νέα και υπάρχοντα PlayStation IP. Ελπίζω ότι θα συμμετάσχετε μαζί μου για να καλωσορίσετε τα Savage Game Studios και ότι όσοι από εσάς απολαμβάνετε παιχνίδια για κινητά εκτός από κονσόλα ή υπολογιστή, θα ανυπομονείτε για αυτό που επιφυλάσσει. Ήδη η ομάδα της Savage Game Studios εργάζεται σε ένα νέο μη ανακοινομένο AAA  παιχνίδι δράσης με στοιχεία live service για κινητά. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψουμε περισσότερα, αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερες πληροφορίες μαζί σας στο μέλλον».

The post Ανακοίνωση ένταξης των Savage Game Studios στα Playstation Studios appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα