Wild Hearts | Review

Το ιαπωνικό στούντιο της Omega Force είναι γνωστό για τους musou-warriors (Dynasty, Samurai και πολλούς άλλους) τίτλους, όμως όσοι παρακολουθούν την πορεία της ιαπωνικής ομάδας, σίγουρα θα γνωρίζουν και τους τίτλους της σειράς Toukiden, που ανήκουν στη κατηγορία του κυνηγετικού είδους, τουτέστιν στο ύφος της δημοφιλούς σειράς Monster Hunter. Το Wild Hearts, λοιπόν ανήκει

στην παραπάνω κατηγορία και αποτελεί ακόμη ένα νέο εγχείρημα, το οποίο υλοποιήθηκε από την ομάδα της Omega Force.

Ο τίτλος βρίσκει τον ήρωα ή ηρωίδα (ανάλογα τι επιλέξουμε) στο κόσμο της Azuma, η οποία εμπνέεται από την περίοδο της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τα Kemono, ζώα-τέρατα, τα οποία αποδίδονται ως παραμορφωμένα ζώα μεγάλων διαστάσεων. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κυνηγός μας ξεκινάει το ταξίδι του για να κυνηγήσει αυτά τα τέρατα στον κόσμο της Azuma. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε (αν και είναι αυτονόητο) πως η ιστορία του τίτλου δεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του είδους, όποτε μην περιμένετε κάτι αξιομνημόνευτο.

Επιπροσθέτως, όσοι στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί με το είδος και δεν σας γοήτευσε η φύση τους, τουτέστιν να λαμβάνετε μέρος σε αποστολές και τη grinding διαδικασία, η οποία είναι εύρεση υλικών για τη δημιουργία καλύτερου εξοπλισμού, δύσκολα θα βρείτε κάτι στο Wild Hearts που θα αλλάξει την άποψή σας. Ο κόσμος της Azuma δεν υλοποιείται σε ύφος “open-world”, αντ’ αυτού υπάρχουν μεγάλες περιοχές, που χωρίζονται με οθόνες φόρτωσης δεδομένων, τις οποίες μπορούμε να εξερευνήσουμε ώστε να μεταβούμε από τη μια στην άλλη.

Συνεπώς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η πόλη-hub, το ρόλο της οποίας εδώ έχει το Minato, που θα λειτουργήσει ως βάση ούτως ώστε να φτιάξουμε και να αναβαθμίσουμε τον οπλισμό μας. Σε εκείνο το σημείο αποκτάμε πρόσβαση και σε διάφορα quests, τα οποία θα αναβαθμίσουν, με την ολοκλήρωση τους, διάφορα τμήματα της πόλης.

Σε ότι αφορά το τεχνικό τμήμα, στο offline-single player τμήμα το Wild Hearts αποδίδει όμορφα τις περιοχές του, με την κάθε μια να έχει τη δική της θεματική ενότητα, όπως φαράγγια, ζούγκλες, χιονισμένα τοπία και διάφορα αλλά. Εκτός αυτού, το frame rate κυμαίνεται σε καλά επίπεδα και δεν δημιουργεί προβλήματα. Στο multiplayer τμήμα υπάρχουν ορισμένες πτώσεις στο frame rate, ωστόσο δεν υπάρχουν αποσυνδέσεις και βρίσκαμε σχετικά γρήγορα συμμάχους-κυνηγούς λόγω του cross-play που παρέχει ο τίτλος.

Στο multiplayer μπορούν να συμμετέχουν μέχρι τρεις παίκτες μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας γνώριμο από τα Monster Hunter. Δηλαδή, μπορούμε να συνδεθούμε με άλλους παίκτες είτε κατά τη διάρκεια της αποστολής είτε κατά την εκκίνησή της. Επιπροσθέτως, δίδεται και η επιλογή να παίξουμε το story mode του τίτλου εξ ολοκλήρου στο multiplayer (κάτι που δεν λειτουργούσε σωστά στο Monster Hunter World), δηλαδή δεν χρειάζεται να κάνουμε πρόοδο σε κάποιο σημείο μόνοι μας και μετά να συνδεθούμε εκ νέου στο online τμήμα.

Από εκεί και πέρα στο σύστημα μάχης έχουμε τον γνώριμο πυρήνα του κυνηγιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νικήσουμε το τέρας και εν συνεχεία να ανακτήσουμε αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την αναβάθμιση του εξοπλισμού, (τρίπτυχο kill-farm items-upgrade equipment). Στο τμήμα των όπλων έχουμε οκτώ διαφορετικά, τα οποία αν και φαίνονται λίγα σε θέμα ποσότητας, σίγουρα προσφέρουν ιδιαίτερη ποικιλία.

Για παράδειγμα, ο ήρωας, αν και ξεκίνα με ένα ξίφος, αυτό αναβαθμίζεται μέσα από το δέντρο διακλάδωσης του σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης, το κάθε όπλο έχει τη δική του ταυτότητα και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση στη μάχη ενάντια στα Kemonos. Στο τμήμα της μάχης, αν βρεθούμε offline, έχουμε τον σύντροφο Tsukumo (το οποίο θυμίζει το Palico των Monster Hunter), το οποίο δέχεται αναβαθμίσεις και βοηθάει με τον τρόπο του στη μάχη. Από εκεί και πέρα έχουμε και αλλά γνώριμα χαρακτηριστικά που προέρχονται από τα πρόσφατα Monster Hunter, όπως το ότι η εύρεση του τέρατος που κυνηγάμε δεν συμβαίνει με τυχαίο τρόπο, αφού έχουμε και εδώ τη μέθοδο της αποτύπωσης από τα ίχνη του εκάστοτε τέρατος.

Το κάθε τέρας έχει τα δικά του μοτίβα επιθέσεων, τα οποία μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της μάχης, τα περιβάλλοντα καταστρέφονται, ενώ όταν δεχτεί αρκετή ζημιά, διαφεύγει σε άλλη περιοχή. Η μεγάλη διαφορά του Wild Hearts από τη σειρά Monster Hunter είναι πως το παιχνίδια της Koei Tecmo είναι πιο προσβάσιμο (εύκολο θα λέγαμε), αφού τα τέρατα “πέφτουν” πιο εύκολα και δεν είναι “σφουγγάρια”, ενώ απουσιάζει και η μπάρα αντοχής στη διάρκεια της μάχης, η οποία στον συγκεκριμένο τίτλο εμφανίζεται μόνο σε ορισμένα σημεία, όπως στο σκαρφάλωμα, στην αποφυγή τέρατος και πιάνοντας-σκαρφαλώνοντας στο τέρας ώστε να φτάσουμε ένα αδύναμο σημείο του.

Έως αυτό το σημείο για τους φίλους της δημοφιλούς σειράς Monster Hunter πολλά πράγματα φαίνονται γνώριμα. Ωστόσο, εκεί που το Wild Hearts ξεχωρίζει και φέρνει ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό στο κυνηγετικό είδος, ε΄΄ιναι αυτό της κατασκευής ή, αλλιώς, ο μηχανισμός “Karakuri”.

Σε πρώτη φάση για να κατασκευάσουμε το οτιδήποτε, απαραίτητη είναι η συγκομιδή υλικών, τα οποία συλλέγονται από διάφορα σημεία όπως βράχια και πέτρες. Μόλις συλλέξουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό, έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε απλά αντικείμενα, όπως κουτιά, ώστε να σκαρφαλώσουμε ένα σημείο και να καταναλώσουμε λιγότερη αντοχή. Ένα ακόμη από τα πολλά αντικείμενα που μπορούμε να φτιάξουμε είναι τα gliders, που εκτοξεύουν τον κυνηγό μας στον αέρα, ώστε να φτάσουμε ένα σημείο ή να προσεγγίσουμε τον εχθρό με άλλο τρόπο. Βέβαια, τα απλά αντικείμενα συνδυάζονται και μεταξύ τους, ώστε να φτιάξουν κάτι διαφορετικό -για παράδειγμα, με τον συνδυασμό τριών gliders μπορούμε να φτιάξουμε ένα αντικείμενο ίασης.

Και οι ασυνήθιστες κατασκευές δεν τελειώνουν εκεί, αφού υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε και μεγαλύτερης κλίμακας, όπως τέντες κατασκήνωσης για ξεκούραση, σιδηρουργείο για αναβάθμιση εξοπλισμού και διάφορα άλλα, τα οποία θα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Τέλος, η βασική ιστορία του Wild Hearts έχει διάρκεια περίπου 40 ώρες, ενώ για την πλήρη ολοκλήρωση του τίτλου θα χρειαστεί σίγουρα να καταγραφεί τριψήφιoς αριθμός ωρών.

Εν κατακλείδι, το Wild Hearts αποτελεί μια τίμια πρόταση για τους φίλους του είδους, αφού αφενός είναι ένας τίτλος πιο προσβάσιμος και βατός για το νέο κοινό, και αφετέρου, μέσω του κατασκευαστικού τμήματος, έχουμε μια έξυπνη και ενδιαφέρουσα ανανέωση σε αυτήν τη “χρονοφάγα” συνταγή gameplay που καθιέρωσε η σειρά Monster Hunter.

Το Wild Hearts κυκλοφορεί από τις 16/2/23 για PS5, PC και Xbox Series. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για PS5 με review code που λάβαμε από τη Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Wild Hearts | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα