ViewSonic VX3218 PC MHD | Review

Η οθόνη ViewSonic VX3218-PC-MHD αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση της VX2718-PC-MHD και ως εκ τούτου διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά, με τον εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz, την ανάλυση να παραμένει στα 1920×1080, αλλά σε 32 ίντσες αντί για 27. Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε, αποτελεί μειονέκτημα, αλλά και πλεονέκτημα, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που δοκιμάσαμε την οθόνη.

Ας δούμε όμως πρώτα αναλυτικά τα specs του εν λόγω
monitor.Display Size (in.): 32Viewable Area (in.): 31.5Panel Type: VA TechnologyResolution: 1920 x 1080Resolution Type: FHDStatic Contrast Ratio: 4,000:1 (typ)Dynamic Contrast Ratio: 80M:1Light Source: LEDBrightness: 300 cd/m² (typ)Colors: 16.7MColor Space Support: 8 bit (6 bit + FRC)Aspect Ratio: 16:9Response Time (MPRT): 1msViewing Angles: 178º horizontal, 178º verticalCurvature: 1500RRefresh Rate (Hz): 165Adaptive Sync: YesBlue Light Filter: YesFlicker-Free: YesColor Gamut: NTSC: 72% size (Typ)sRGB: 103% size (Typ)Internal Speakers: 2 Watts x2

Εξωτερικά η ViewSonic VX3218-PC-MHD διαθέτει μαύρο χρώμα και ακολουθεί τον γνωστό πλέον μινιμαλιστικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει η εταιρεία, ώστε να ταιριάζει και σε επαγγελματικό περιβάλλον. Η συνολική αίσθηση κατασκευής που αφήνει είναι ως επί το πλείστον θετική, με καλά πλαστικά και μικρά σχετικά περιθώρια περιμετρικά.

Στην πίσω δεξιά μεριά της οθόνης υπάρχουν τα κουμπιά για την πλοήγηση στο μενού επιλογών. Τα συγκεκριμένα κουμπιά λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά η πλοήγηση στο μενού επιλογών είναι δύσχρηστη και αργή, γεγονός που ενισχύεται και από την τοποθεσίa τους. Η βάση της, αν και σταθερή, δεν έχει ρύθμιση ύψους, αλλά υποστηρίζει VESA mount 100×100 ώστε να μπορεί να γίνει αλλαγή με κάποιο monitor arm.

Η VX3218-PC-MHD είναι εξοπλισμένη με δύο HDMI 1.4, ένα DisplayPort, μια έξοδο ήχου 3.5mm, δύο ηχεία των 2 Watts -των οποίων η απόδοση δεν είναι καλή, γεγονός άκρως λογικό και αναμενόμενο- ενώ δεν διαθέτει καμία θύρα USB. Σε άλλες περιπτώσεις θα κρίναμε αρνητικά την έλλειψη θύρας USB, στην προκειμένη όμως περίπτωση και αναλογιζόμενοι την χαμηλή τιμή στην οποία κυκλοφορεί η οθόνη, δεν μπορούμε να το προσάψουμε ως μειονέκτημα.

H οθόνη φοράει VA curved panel 32 ιντσών, με ανάλυση 1920×1080 pixels, ρυθμό ανανέωσης 165Hz, κυρτότητα 1500R και υποστήριξη adaptive sync. Η συγκεκριμένη ανάλυση θεωρούμε ότι είναι μικρή για τέτοιου είδους οθόνη και γίνεται κουραστική σε περιπτώσεις επεξεργασίας κειμένου και ανάγνωσης. Από την άλλη, δεν απαιτεί υπολογιστές με ισχυρές κάρτες γραφικών για να αποδώσει τα μέγιστα στο gaming. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της αποτελεί ταυτόχρονα μειονέκτημα και πλεονέκτημα ανάλογα με τη χρήση για την οποία ο αγοραστής θα προβεί στην απόκτησή της.

Η απόδοση των χρωμάτων κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, ενώ δοκιμάζοντας διεξοδικά την οθόνη με διάφορους gaming τίτλους δεν μπορούμε να πούμε ότι παρατηρήσαμε κάποιο ιδιαίτερο οπτικό πρόβλημα. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν και εδώ τα γνωστά ghosting – trailing – blurring, που κάνουν κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους λόγω του VA panel. To μεγάλο μέγεθος της οθόνης συμβάλει σε πιο άνετη gaming εμπειρία, αρκεί ο χρήστης να μην έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω της ανάλυσης 1080p. Επιπλέον, η 16.9 αναλογία απεικόνισης, σε συνδυασμό με το πλήθος των θυρών της, σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και με κονσόλες.

Κλείνοντας, με λιανική τιμή γύρω στα 300 ευρώ, η ViewSonic VX3218-PC-MHD είναι αναμενόμενο ότι θα έχει κάποιους συμβιβασμούς, όπως η έλλειψη USB port και η ανάλυση 1080p, ώστε να επιτευχθεί η συγκεκριμένη τιμή. Ωστόσο, αποτελεί μία πρόταση που απευθύνεται με επιτυχία στον gamer που επιθυμεί απλά μία μεγάλη οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης στο χαμηλότερο κόστος, για να παίζει.

Η ViewSonic VX3218-PC-MHD είναι ήδη διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα. Το δείγμα της παρουσίασης στάλθηκε στο GameOver από τη RED Communications.

The post ViewSonic VX3218 PC MHD | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα