Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PC) | Review

Φαντάζει σχεδόν τετριμμένο το να ξεκινάμε κάθε κείμενό μας που αφορά στα ports των υπολογιστών από μεριάς Sony, το να αναφέρουμε το πόσο απίστευτο είναι να υποδεχόμαστε θρυλικά παιχνίδια της εταιρείας στους υπολογιστές μας. Κάθε φορά, όμως, που ξεκινάμε να ασχολούμαστε με έναν τίτλο του PlayStation που έρχεται στους υπολογιστές, δεν γίνεται παρά να κάνουμε ακριβώς την ίδια σκέψη: το πως τίτλοι που κάποτε ήταν κλειδωμένοι πίσω από ένα συγκεκριμένο

οικοσύστημα και de facto αποκλειστικοί μιας κονσόλας, πλέον γίνονται διαθέσιμοι για ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Ένα κοινό που διψάει για ποιοτικούς τίτλους και απολαυστικές περιπέτειες και που έχει την ευκαιρία να περάσει αρκετές ώρες μαζί τους και -κυρίως- στην καλύτερη μορφή τους.

Όχι ότι το Uncharted 4 δεν ήταν ένα παιχνίδι που άφηνε τον παίκτη με το στόμα ανοικτό, όταν κυκλοφόρησε πριν από περίπου 6,5 χρόνια για το PlayStation 4. Όχι ότι το Lost Legacy, που κυκλοφόρησε με τη σειρά του λίγο αργότερα, δεν ήταν και αυτός ένας τίτλος που φανερώνει απροκάλυπτα την φροντίδα και την επιμέλεια που δείχνει η Naughty Dog στον τεχνικό τομέα των πονημάτων της. Ωστόσο, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες στην έκδοση του PlayStation 5, οι τεχνικά αναβαθμισμένες εκδόσεις των δύο τίτλων της προηγούμενης γενιάς κονσολών είναι σαν να έχουν βάλει τα καλά τους και είναι πανέτοιμες να ομορφύνουν τις οθόνες των υπολογιστών, προς τέρψη πάντα των κατόχων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη συλλογή των δύο τίτλων σε ένα σύστημα με επεξεργαστή i7 12ης γενιάς, στο οποίο είναι «κουμπωμένη» μια RTX3080 και ανάλυση οθόνης Full HD. Η μέχρι στιγμής εμπειρία μας είναι παραπάνω από ιδανική, καθώς τόσο το Uncharted 4, όσο και το Lost Legacy «τρέχουν» υποδειγματικά και με «κλειδωμένα» τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, προσφέροντας έτσι μια υπέροχη ροή παιχνιδιού, πιθανότατα ακριβώς έτσι όπως την είχαν φανταστεί αρχικά οι άνθρωποι της Naughty Dog.

Τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας ήταν μια απότομη πτώση των καρέ στο επίπεδο με τις βραχώδεις πλαγιές στη Σκωτία, κάτι που βέβαια δεν έχουμε συναντήσει έκτοτε – κάποιο ενδιάμεσο patch πιθανόν και να εμπλέκεται σε αυτή τη διόρθωση. Το Uncharted: Legacy of Thieves έρχεται να αποτελέσει συνέχεια σε μια παρακαταθήκη εξαιρετικών PlayStation ports για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφήνοντας μακριά την άσχημη, πρώτη εμπειρία του Horizon: Zero Dawn.

Κάνοντας μια σύνδεση με το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι παίκτες θα διαπιστώσουν την ίδια ακριβώς εμπειρία της δημιουργίας Shaders στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού. Όπως και στο port του Horizon, είναι αναγκαίο για τον παίκτη να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διεργασία για τη βέλτιστη εμπειρία παιχνιδιού, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει υποχρεωτικά μετά από κάποιο update στο Steam, την πλατφόρμα όπου και ξεκλειδώσαμε τον τίτλο. Είμαστε σίγουροι όμως πως ο τεχνικός τομέας του τίτλου θα αποζημιώσει και με το παραπάνω τους παίκτες και θα ευχαριστηθούν και με το παραπάνω την τελευταία αυτή περιπέτεια του Nathan Drake.

Αυτό μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Αφενός έχουμε τις διαθέσιμες επιλογές απεικόνισης, οι οποίες και μπορούν να προσφέρουν μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία παιχνιδιού, ανάλογα με τις δυνατότητες του συστήματός τους. Μαζί με όλες τις ρυθμίσεις απεικόνισης που παρέχονται, οι παίκτες μπορούν να πειραματιστούν και με την τεχνολογία FSR 2.0 της AMD, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το παιχνίδι απεικονιστικά και αποδοτικά. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κατόχους του Steam Deck, που μπορούν να απολαύσουν τον τίτλο φορητά και με εντελώς απροβλημάτιστη απόδοση.

Οι παίκτες που προτιμούν να παίζουν με χειριστήριο, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια μεγάλη γκάμα από controllers που κυκλοφορούν για υπολογιστές, ενώ μπορούν ακόμα και να συνδέσουν τα DualShock 4/ DualSense χειριστήρια και να παίξουν όπως ακριβώς στις κονσόλες τους. Για τους παίκτες που προτιμούν το παραδοσιακό σύστημα παιχνιδιού με πληκτρολόγιο, η Sony έχει φροντίσει τη δυνατότητα παραμετροποίησης του ελέγχου όπως ακριβώς εξυπηρετεί τον κάθε παίκτη και τον τρόπο που παίζει.

Σε αντίθεση με ένα μόνο πλήκτρο, το οποίο και χρησιμοποιείται για μια συγκεκριμένη ενέργεια, όλες οι υπόλοιπες ενέργειες μπορούν να γίνουν associated με οποιοδήποτε πλήκτρο επιθυμεί ο παίκτης. Το σίγουρο είναι πως οι μάχες μπορούν να γίνουν πιο βατές και απολαυστικές με τη χρήση mouse, καθώς η στόχευση και ο πυροβολισμός παρέχουν αυτό το επίπεδο ακρίβειας και αποτελεσματικότητας που δεν μπορούμε να συναντήσουμε ακόμα και στα πιο υψηλής ποιότητας controllers. Αυτή ήταν μια σκέψη που κάναμε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι Uncharted – και ήρθε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου να το δοκιμάσουμε και στην πράξη.

Τα δυνατά στοιχεία της συλλογής, όμως, δεν είναι ούτε ο τεχνικός τομέας, ούτε όλες οι δυνατότητες παραμετροποίησης. Το δυνατό στοιχείο της συλλογής είναι το ίδιο το περιεχόμενό της. Έχουν ήδη γραφτεί αρκετά και για τους δύο τίτλους, που είναι άτοπο να αναφέρουμε ξανά εδώ. Θα σημειώσουμε όμως πως το Uncharted 4, η κορωνίδα της σειράς, είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο στους κατόχους υπολογιστών, τόσο από άποψη διαλόγων και σεναρίου, όσο και από άποψη level design. Το Lost Legacy, πάλι, είναι ένας τίτλος καθαρά συνοδευτικός, ο οποίος θα κάνει τη σύνδεση με το Uncharted 4 εστιάζοντας στη Nadine και την Chloe, βοηθώντας έτσι τους παίκτες των υπολογιστών που δεν είχαν πρότερη εμπειρία με τίτλους της σειράς (όπως το Uncharted 2) να κάνουν την απαραίτητη σύνδεση και να κατανοήσουν, ίσως, τα κίνητρα και τη γενικότερη συμπεριφορά των χαρακτήρων.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε το παράδοξο της εν λόγω κυκλοφορίας, τη διάθεση δηλαδή του Uncharted 4 πριν από την τριλογία The Nathan Drake Collection, των πρώτων τριών τίτλων της σειράς που έγιναν διαθέσιμα ως remastered εκδόσεις στο PlayStation 4. Όσο και αν το Uncharted 4 είναι ένας τίτλος-διαμάντι, θα είχε μεγαλύτερη σημασία για το κοινό των υπολογιστών, στο οποίο τόσο γενναιόδωρα ανοίγεται η Sony, να είχε γνωρίσει τις αρχικές περιπέτειες του Nathan Drake, αλλά και να διαπιστώσει το πόσο πολύ εξελίχθηκε η σειρά μέσα στα χρόνια, φτάνοντας στο σήμερα. Ευελπιστούμε, πάντως, πως και αυτή η τριλογία παιχνιδιών θα βρει, αργά ή γρήγορα, το δρόμο της στους υπολογιστές.

H έκδοση PC του Uncharted: Legacy of Thieves Collection είναι ένα πραγματικό δώρο για τους κατόχους υπολογιστών. Θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με δύο action adventure τίτλους και να πάρουν μια γεύση, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, του τι σημαίνει μια κυκλοφορία της Naughty Dog για το PlayStation και για τη βιομηχανία γενικότερα.

Τόσο ο Nathan Drake στο «τέλος του», όσο και οι Chloe/ Nadine κατά την περιπλάνησή τους στην Ινδία, είναι έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους σε μια κοινότητα και ένα οικοσύστημα που πραγματικά έχουν ανάγκη ιστορίες και περιπέτειες που μπορεί τόσο άξια και μοναδικά να προσφέρει και να αφηγηθεί η Naughty Dog. Ε, το Legacy of Thieves Collection είναι μια καλή πρώτη αρχή – και ανυπομονούμε, φυσικά, για τη συνέχεια.

Η Uncharted: Legacy of Thieves Collection κυκλοφορεί για PC από τις 19/10/22. To review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από το PlayStation Greece.

The post Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PC) | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα