UK charts: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το God of War

Πώς τα πήγε το Nintendo Labo;

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Sony και τo Santa Monica Studio, καθώς το God of War συνεχίζει την εμπορική του επιτυχία και βρίσκεται στην κορυφή των βρετανικών charts για ακόμη μία φορά, στη δεύτερη εβδομάδα του στην

αγορά. Ταυτόχρονα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι πωλήσεις του μειώθηκαν μόνο κατά 35%, ένα νούμερο αρκετά εντυπωσιακό για έναν παραδοσιακό, single-player τίτλο.

Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για το Yakuza 6, αφού ο νέος τίτλος της Sega είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται κατά 85%, για αυτό και βρέθηκε στη θέση 39 του πίνακα των πωλήσεων μετά την τρίτη θέση της προηγούμενης εβδομάδας. Η τεράστια αυτή πτώση του ήταν αναμενόμενη, καθώς μιλάμε για έναν niche, action τίτλο, που προέρχεται από την Ιαπωνία. Στη δεύτερη θέση της λίστας των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις βρέθηκε για ακόμη μία φορά το Far Cry 5, που από ό,τι φαίνεται η εμπορική του επιτυχία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της Ubisoft.

Μοναδικές, νέες -retail- κυκλοφορίες για την προηγούμενη εβδομάδα ήταν τα Nintendo Labo πακέτα για το Switch. Το Variety Pack κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση του πίνακα, ενώ το Robot Pack βρίσκεται αρκετά πιο κάτω, στη θέση νούμερο 20. Προφανώς οι πωλήσεις των δύο πακέτων δεν εντυπωσιάζουν, ωστόσο το γεγονός ότι απευθύνονται στο mainstream κοινό, σημαίνει ότι ο στόχος της Nintendo δεν ήταν ένα εντυπωσιακό launch, αλλά η μεγάλη διάρκεια ζωής τους στην αγορά και η συνεχής προώθησή τους. Τα πρώτα συμπεράσματα για την εμπορική πορεία του Labo ίσως θα μπορέσουν να βγουν μετά το τέλος του καλοκαιριού, όμως αξίζει να σημειωθεί πως ήδη βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων του Nintendo Switch, όπως φαίνεται από τις αυξημένες πωλήσεις των Mario Kart 8, Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild και Splatoon 2. Γενικότερα, αυτή την εβδομάδα οι πωλήσεις τίτλων για την πλατφόρμα της Nintendo ήταν κατά 61% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη, όμως σε αυτό βοήθησε και η κυκλοφορία της έκδοσης του South Park: The Fractured But Whole για το Nintendo Switch, το οποίο και ανέβηκε στην 19η θέση των charts.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις:

God of War (Sony)Far Cry 5 (Ubisoft)Nintendo Labo: Variety Pack (Nintendo)FIFA 18 (EA)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Fallout 4 (Bethesda)Call of Duty WWII (Activision)Super Mario Odyssey (Nintendo)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)Grand Theft Auto V (Rockstar)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα