UK charts: Απογοητευτικές οι retail πωλήσεις του Black Ops 4

Ακόμη ένας τίτλος με μειωμένες πωλήσεις φυσικών εκδόσεων...

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η GFK για την πορεία της αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας, για το προηγούμενο διάστημα. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την Activision, αφού το μεγάλο χαρτί της εταιρίας, το Black Ops 4, είδε τις πωλήσεις των φυσικών εκδόσεών του να μειώνονται κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη

κυκλοφορία της σειράς, το CoD: WWII.

Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις του Black Ops 4 είναι 59% μειωμένες σε σύγκριση και με τον προηγούμενο τίτλο Black Ops, ενώ πρόκειται για την χαμηλότερη επίδοση τίτλου Call of Duty εδώ και 11 χρόνια, όταν και κυκλοφόρησε το Call of Duty 4. Βέβαια η Activision, με δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε πως η ψηφιακή έκδοση του τίτλου είχε εντυπωσιακή πορεία στην αγορά, σπάζοντας αρκετά ρεκόρ.

Παρόλο που τα νούμερα δεν ήταν εντυπωσιακά για το Black Ops 4, αυτό κατάφερε να γίνει ο τίτλος του 2018 με το δεύτερο πιο επιτυχημένο launch, πίσω μόνο από το FIFA 19, και να βρεθεί στην κορυφή των εβδομαδιαίων charts. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως και το FIFA 19 και το Assassin's Creed Odyssey, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, είχαν μειωμένες πωλήσεις retail αντιτύπων σε σχέση με τους προκατόχους τους, ενώ το ίδιο συνέβη με ακόμη μία νέα κυκλοφορία, το WWE 2K18, με πωλήσεις 37.5% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

Η τελευταία νέα κυκλοφορία αυτής της εβδομάδας, το The World Ends With You: Final Remix για το Switch, ξεκίνησε την πορεία του από την 21η θέση.

Αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις:

Call of Duty: Black Ops IIIIFIFA 19Assassin's Creed OdysseyWWE 2K19Forza Horizon 4Spider-ManSuper Mario PartyCrash Bandicoot N.Sane TrilogyShadow of the Tomb RaiderMario Kart 8: Deluxepcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα