Operation Wolf Returns: First Mission VR | Review

Το αρχικό Operation Wolf ήταν ένα άκρως πετυχημένο, πρωτοποριακό για την εποχή του arcade light gun shooter game του 1987 από την Taito, το οποίο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία gamers θα θυμούνται, ενώ είχε κυκλοφορήσει και σε home consoles της εποχής με μεγάλη επιτυχία. Το Operation Wolf Returns: First Mission VR αποτελεί

το reboot του ιστορικού αυτού franchise αξιοποιώντας την τεχνολογία VR, όπως την είδαμε κατά τη δοκιμή μας στο PSVR2.

Το gameplay διατηρεί το arcade ύφος του αρχικού Operation Wolf, γεγονός που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι παλιοί fans του παιχνιδιού. Τα όπλα που έχουμε στην διάθεση μας είναι τα κλασικά των 80’s action movies, όπως Uzi, M16 και άλλα,, ενώ για περιορισμένα χρονικά διαστήματα εμφανίζονται και bonus όπλα, όπως grenade και rocket launchers. Οι εχθροί είναι επίσης πιστοί στον original arcade τίτλο, με τον παίκτη να καλείται να αντιμετωπίσει από πεζικάριους μέχρι tanks και ελικόπτερα, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα boss fights.

Ο χειρισμός είναι απλός, το reloading γίνεται στρέφοντας το όπλο προς τα κάτω, με την κίνηση στον χώρο να γίνεται on rails, χωρίς να έχει κάποιο έλεγχο ο παίκτης. Το γεγονός αυτό καθιστά τον τίτλο ιδανικό για αρχάριους του VR gaming, αφού οι πιθανότητες για ζαλάδα είναι μηδαμινές. Το artwork και η γενικότερη παρουσίαση του τίτλου ταιριάζει γάντι θα λέγαμε στο ύφος του τίτλου, ενώ τεχνικά θέματα δεν συναντήσαμε.

Η διάρκεια του Operation Wolf Returns: First Mission VR είναι από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του, αφού διαθέτει μόνο 6 levels, τα οποία ο παίκτης μπορεί να τελειώσει μέσα σε 10-15 λεπτά το καθένα. Ακόμα και στο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας το Operation Wolf Returns: First Mission VR δεν θα σας δυσκολέψει. Το replayability θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αφού ακόμα και το endless wave mode που διαθέτει, ο παίκτης θα το βαρεθεί γρήγορα, και δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο μετά τον τερματισμό του campaign ώστε να συνεχίζει την ενασχόληση του με τον τίτλο.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι το Operation Wolf Returns: First Mission VR διατήρησε ανέπαφα τα στοιχεία που έκαναν διάσημο τον αρχικό arcade τίτλο, όμως η σύτομη διάρκεια και το ανύπαρκτο replayability του, μας αναγκάζει να προτείνουμε τον τίτλο μόνο σε περίπτωση πτώσης τιμής.

Το Operation Wolf Returns: First Mission VR κυκλοφορεί για PSVR2 και PC από τις 21/9/23. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PSVR2, με review code που λάβαμε από την Enarxis Dynamic Media.

The post Operation Wolf Returns: First Mission VR | Review first appeared on GameOver.

The post Operation Wolf Returns: First Mission VR | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα