Nintendo Studios: Big in Japan

Αν και η Nintendo σταμάτησε να ανταγωνίζεται απευθείας τις Sony και Microsoft, όσον αφορά τουλάχιστον τις hi-end κονσόλες, με την κυκλοφορία του Switch βρήκε και πάλι τη θέση της στην αγορά και μάλιστα πολύ πετυχημένα, μιας και η τελευταία κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας έχει ήδη πουλήσει πάνω από 103 εκατομμύρια τεμάχια από το λανσάρισμά της το 2017. Αυτή

τη φορά η κονσόλα στηρίχτηκε και από τους 3rd party developers ενώ ταυτόχρονα έγινε και ένα φιλόξενο «σπίτι» και για πολλούς indie developers και τους τίτλους τους (τόσο παλαιότερους όσο και νεότερους).

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, η κονσόλα της εταιρίας στηρίζεται πρωτίστως (ως συνήθως) στους -πολλούς- αποκλειστικούς της τίτλους, που εκδίδονται τόσο από τα 1st party studios της εταιρείας όσο και από κάποια 2nd party studios, τα οποία όμως συνεργάζονται αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια με τη Nintendo, με μεγάλη επιτυχία.

Με τίτλους όπως οι Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Sword and Shield, Super Mario Odyssey, Super Mario Party, Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl, Ring Fit Adventure, New Super Mario Bros. U Deluxe, Splatoon 2, Luigi’s Mansion 3, Monster Hunter Rise, Super Mario 3D All-Stars κ.α. το Switch θεωρείται ένα άκρως επιτυχημένο εγχείρημα, εμπορικά και καλλιτεχνικά. Η εμπορική του επιτυχία συνεχίζεται ακάθεκτα, παρόλο που έχει μπει ήδη στον πέμπτο χρόνο κυκλοφορίας του, με πολλούς αποκλειστικούς τίτλους και βασιζόμενο στη δύναμη των εσωτερικών studios της Nintendo.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα 1st party studios της εταιρίας, αλλά ας δούμε επίσης και κάποια από τα σημαντικότερα 2nd party studios της Nintendo.

1-Up Studio

Το 1-Up Studio, πρώην Brownie Brown, ιδρύθηκε στις 30 Ιουνίου 2000 στο Τόκιο της Ιαπωνίας και είναι θυγατρικό studio της Nintendo. Την 1η Φεβρουαρίου 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υποβαλλόταν σε μια αλλαγή στην εσωτερική δομή της, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η αλλαγή του ονόματός της σε 1-Up Studio. Από τότε, το 1-Up Studio ενεργεί ως εταιρεία ανάπτυξης αλλά και υποστήριξης για τίτλους της Nintendo. Αποτελείται κυρίως από πρώην σχεδιαστές και καλλιτέχνες της Square (προ της συγχώνευσής της με την Enix). Το όνομα του studio προήλθε από το 1-Up Mushroom power-up από τη σειρά Mario, επάνω στη οποία δούλεψαν προηγουμένως τα στελέχη του studio.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 2000 (Ιούνιος)
Έτος εξαγοράς: 2000
Εργαζόμενοι ≈ 67
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Sword of Mana, Mother 3, Heroes of Mana, Super Mario 3D Land, Super Mario 3D World, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons, Super Mario 3D All-Stars, Super Mario 3D World + Bowser’s Fury.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Δεν υπάρχουν στοιχεία ως προς το επόμενο project του studio.

iQue

Η iQue κυκλοφόρησε για αρκετά χρόνια μόνο παιχνίδια για φορητές κονσόλες της Nintendo και πιο συγκεκριμένα για τα: 3DS XL, DS, Game Boy Advance και Game Boy Advance SP. Το 2019 η iQue άρχισε να προσλαμβάνει προγραμματιστές αλλά και δοκιμαστές, κάτι το οποίο ίσως υποδηλώνει ότι η εταιρεία αρχίζει τη μετάβασή της από καθαρά υποστηρικτικό studio σε studio ανάπτυξης παιχνιδιών σε συνεργασία με το EPD τμήμα της Nintendo.

Έδρα: Σουτσόου, Κίνα
Έτος ίδρυσης : 2002 (Ιούλιος)
Έτος εξαγοράς: 2013
Εργαζόμενοι ≈ 30
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Paper Mario: Sticker Star (port),Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon (port), Mario Tennis Open (port), The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (port).

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Το επόμενο βήμα της εταιρίας είναι άγνωστο προς το παρόν.

Monolith Soft

Πριν από την εξαγορά της από τη Nintendo το 2007, η Bandai Namco κατείχε την πλειοψηφία της Monolith. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Hirohide Sugiura, και οι κύριοι σχεδιαστές οι Tetsuya Takahashi και Yasuyuki Honne. Το ιαπωνικό studio είναι περισσότερο γνωστό για τη σειρά Xenoblade (Xenosaga). Εκτός από τη σειρά Xenoblade, η Monolith Soft εργάστηκε στο παρελθόν και σε άλλα γνωστά projects, όπως το Baten Kaitos και το Namco × Capcom.

Οι σχεδιαστικές προσεγγίσεις της Monolith Soft έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής του studio, με τα πιο πρώιμα παιχνίδια όπως το Xenosaga και το Baten Kaitos, να διακρίνονται από μια αφηγηματική προσέγγιση, ενώ αργότερα τα παιχνίδια της εταιρίας έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στο gameplay, εξελίσσοντας έντονα αυτόν τον τομέα.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1999
Έτος εξαγοράς: 2007
Εργαζόμενοι ≈ 275
Ομάδες: 4
Προηγούμενοι τίτλοι: Baten Kaitos, Xenosaga I & II, Xenoblade Chronicles Series.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Η ομάδα, όπως έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2022 μέσα από το Nintendo Direct, εργάζεται επάνω στο Xenoblade Chronicles 3 με ημερομηνία κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2022.

NDcube

Η πλειοψηφία του δυναμικού του studio αποτελείται από πρώην στελέχη της ιαπωνικής Hudson Soft. Ήταν πίσω από την ανάπτυξη της σειράς Mario Party (από το Mario Party 9 και μετά). Τα τελευταία χρόνια έχουν επεκτείνει τον ρόλο τους εντός της Nintendo, μιας και βρίσκονται στο co-development των Animal Crossing: Pocket Camp και στα επόμενα κεφάλαια των Clubhouse Games.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 2000
Έτος εξαγοράς: 2010
Εργαζόμενοι ≈ 125
Ομάδες: 2
Προηγούμενοι τίτλοι: Animal Crossing: Pocket Camp, Mario Party: The Top, Super Mario Party, Clubhouse Games: 51, Mario Party Superstars.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Φήμες θέλουν το studio να εργάζεται επάνω σε DLC για το Mario Party Superstars.

Next Level Games

Με έτος ίδρυσης το 2002 και έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, το studio εξαγοράστηκε πλήρως από τη Nintendo τον Ιανουάριο του 2021. Η εταιρία είναι γνωστή για την ανάπτυξη του Punch-Out!! για το Wii αλλά και τα Luigi’s Mansion και Super Mario Strikers για το GameCube και Mario Strikers Charged για το Wii.

Έδρα: Βανκούβερ, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
Έτος ίδρυσης : 2002
Έτος εξαγοράς: 2021
Εργαζόμενοι ≈ 120
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: NHL Hitz Pro, Mario Strikers Series, Punch-Out!!, Luigi’s Mansion: Dark Moon, Luigi’s Mansion 3.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Αυτή τη στιγμή εργάζονται στο Mario Strikers: Battle League, μία αναβίωση των παιχνιδιών Mario Strikers, το οποίο θα είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς για τη Nintendo.

Retro Studios

Η Retro ιδρύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1998 ως μια συνεργασία μεταξύ της Nintendo και του ιδρυτή της Iguana Entertainment, Jeff Spangenberg. Με αρκετές ιδέες για νέα projects, τελικά εστίασαν τους πόρους τους στο Metroid Prime, το πρώτο παιχνίδι Metroid που αναπτύχθηκε εκτός Ιαπωνίας. Η επιτυχία του Metroid Prime οδήγησε τη Retro στο να αναπτύξει τρεις τίτλους Metroid ενώ αργότερα ασχολήθηκε με την αναβίωση της σειράς Donkey Kong, με το Donkey Kong Country Returns.

Έδρα: Όστιν, Τέξας, Η.Π.Α.
Έτος ίδρυσης : 1998
Έτος εξαγοράς: 2002
Εργαζόμενοι ≈ 180
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Metroid Prime series, Donkey Kong Country.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Η ομάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το πολυαναμενόμενο Metroid Prime 4 χωρίς όμως να έχουμε αρκετές πληροφορίες επάνω στην ανάπτυξη του τίτλου ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Nintendo SRD

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1979 και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Nintendo στο Famicom το 1982. Έκτοτε έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη παιχνιδιών σε σχεδόν κάθε κονσόλα της Nintendo. Το 2022 η Nintendo ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά του studio. Έχει εργαστεί σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της σειράς The Legend of Zelda. Πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Toshihiko Nakago.

Έδρα: Κιότο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1979 (Ιανουάριος)
Έτος εξαγοράς: 2022 (Φεβρουάριος)
Εργαζόμενοι ≈ 150
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: New Super Mario Bros. U Deluxe, Super Mario Maker 2, Mario Kart Tour, Ring Fit Adventure, Animal Crossing: New Horizons, Game Builder Garage, The Legend of Zelda Series.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Αν και ως τώρα είχε υποστηρικτικό ρόλο σε όσα project είχε ασχοληθεί, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες πάνω σε τι εργάζεται.

Nintendo EPD

Είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των παλαιών studios EAD (Entertainment Analysis and Development) και SPD (Software Planning and Development) της Nintendo. Ο γιγαντιαίος όμιλος studios, για τα δεδομένα της Nintendo, EPD (Entertainment Planning and Development) είναι το μεγαλύτερο και βασικό studio της Nintendo και αναπτύσσει μερικά από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ιαπωνικής εταιρίας. Χωρίζεται σε 10 ξεχωριστές ομάδες, η καθεμία εκ των οποίων εργάζεται σε διαφορετικά έργα. Αρκετές φορές οι ομάδες του studio συνεργάζονται μεταξύ τους σε διάφορα projects.

Έδρα: Κιότο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 2004
Έτος εξαγοράς: 2022 (Φεβρουάριος)
Εργαζόμενοι ≈ 800
Ομάδες: 10

Πιο αναλυτικά οι ομάδες χωρίζονται ως εξής:
Οι ομάδες EPD 1, 2, 6 και 7 επικεντρώνονται στην υποστήριξη και τον συντονισμό με εξωτερικά studios που αναλαμβάνουν την ανάπτυξη τίτλων για την Nintendo, συνήθως μόνο σε ρόλο επίβλεψης.EPD 3: Γνωστή και ως η ομάδα των Zelda, αυτή τη στιγμή εργάζεται σκληρά για τη συνέχεια του Legend of Zelda: Breath of the Wild, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα καθυστερήσει μέχρι το 2023.EPD 4: Η ομάδα πρόσφατα εργάστηκε στα: Nintendo Labo, Ring Fit Adventure και Game Builder Garage. Εργάστηκε επίσης στο Nintendo Switch Sports.EPD 5: Η ομάδα ανάπτυξης των Animal Crossing και Splatoon αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Splatoon 3. Τελευταίος τίτλος που παραδόθηκε από την ομάδα ήταν το άκρως πετυχημένο Animal Crossing New Horizons.EPD 8: Η ομάδα των 3D Mario. Υπάρχουν αρκετές φήμες που υποστηρίζουν ότι αναπτύσσει ένα νέο Donkey Kong ενώ ταυτόχρονα έχει μπει και στο στάδιο του pre-production για το επόμενο 3D Mario. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει συμβεί, μιας και η ομάδα, μετά την ανάπτυξη του Donkey Kong: Jungle Beat, εργάστηκε επάνω στο Super Mario Galaxy.EPD 9: Η ομάδα που αναπτύσσει τα Mario Kart αλλά και το ARMS. Αυτή την εποχή έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη των DLC για το Mario Kart 8 Deluxe, ένα project που θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι τα τέλη του 2023.EPD 10: Η ομάδα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη 2D Mario και Pikmin. Τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της ήταν το Mario Maker 2 του 2019, το οποίο ακολούθησε ένα port του Pikmin 3, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Eighting, και το νεότερο μέρος του Big Brain Academy, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το EPD 4. Έντονες φήμες θέλουν την ομάδα να αναπτύσσει εδώ και καιρό το Pikmin 4.

Προηγούμενοι τίτλοι: The Legend of Zelda, Animal Crossing, Star Fox, Super Mario, Splatoon, Metroid, WarioWare, Mario Kart, Brain Age, Big Brain Academy, Nintendo Switch Sports.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel, Splatoon 3, DLC για το Mario Kart 8 Deluxe, Pikmin 4.

Nintendo Software Technologies

Η Nintendo Software Technology Corporation, ή αλλιώς γνωστότερη και ως “NST”, έχει έδρα το Redmond των ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε με στόχο την έκδοση τίτλων της Nintendo στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, αν και κάποιοι τίτλοι της έχουν εκδοθεί και στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Η NST έχει αναπτύξει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια για κονσόλες Nintendo, όπως το Mario vs. Donkey Kong, το Wave Race: Blue Storm και το Metroid Prime Hunters. Η Nintendo Software Technology βρίσκεται στο Ινστιτούτο DigiPen κοντά στα κεντρικά γραφεία της Nintendo of America στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Έδρα: Ρέντμοντ, Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες
Έτος ίδρυσης : 1998
Έτος εξαγοράς: 1998
Εργαζόμενοι ≈ 60
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Bionic Commando: Elite Forces,Mario vs. Donkey Kong, Wave Race: Blue Storm, Metroid Prime Hunters. , Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Bowser’s Fury).

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το επόμενο κεφάλαιο του studio.

Nintendo European Research & Development

Η ομάδα NERD χειρίζεται κυρίως την ανάπτυξη emulator και άλλου λογισμικού όπως video codecs και τεχνολογία DRM για τη Nintendo. Η δουλειά τους περιλαμβάνει τους emulator που χρησιμοποιούνται στις κλασικές κονσόλες NES/ SNES, το Nintendo Switch Online και το Super Mario 3D All-Stars, το τμήμα VR του Labo, την ανίχνευση καρδιακών παλμών του Ring Fit adventure και το τμήμα AR του Mario Kart Home Circuit.

Έδρα: Παρίσι, Γαλλία
Έτος ίδρυσης : 2003
Έτος εξαγοράς: 2011
Εργαζόμενοι ≈ 65
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: –
Τίτλος υπό ανάπτυξη: Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε επάνω σε τι εργάζεται.

Bonus: 2nd Party Studios

Camelot Software Planning

Πρώην ομάδα ανάπτυξης της Sega, ανέλαβε ρόλο ως ομάδα ανάπτυξης των Mario Golf και Mario Tennis της Nintendo ενώ έχει αναπτύξει στο παρελθόν και την κλασική, JRPG σειρά Golden Sun. Οι πρόσφατοι τίτλοι του studio είναι το Mario Tennis Aces του 2018 και το Mario Golf: Super Rush του 2021.

Έδρα: Τόκιο. Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1990
Εργαζόμενοι ≈ 50
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Shining Series, Golden Sun Series, Mario Sports games Series, Mario Golf: Super Rush

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Η ομάδα αναπτύσσει ένα ακόμη Mario Sports τίτλο, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε τη θεματολογία του ούτε περισσότερες πληροφορίες.

DeNA

Είναι η κύρια προγραμματιστής για τα mobile games της Nintendo, υπεύθυνη για το Animal Crossing: Pocket Camp, το Mario Kart Tour και το Pokemon Masters. Ωστόσο, όλα αυτά τα project τα έχει αναλάβει σε συνεργασία με τις βασικές ομάδες ανάπτυξης των εν λόγω σειρών.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1999
Εργαζόμενοι ≈ 240
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Rage of Bahamut, Final Fantasy Record Keeper, Shadow Wars, Animal Crossing: Pocket Camp, Pokémon Masters.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε επάνω σε ποιόν τίτλο εργάζεται η ομάδα, γνωρίζουμε όμως πως έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός ακόμη mobile παιχνιδιού.

Grezzo

Το studio έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως υποστηρικτική ομάδα σε τίτλους Zelda, χειριζόμενη τις εκδόσεις 3DS των Ocarina of Time, Majora’s Mask και Four Swords Adventures, καθώς και την ανάπτυξη του Tri-Force Heroes. Μετά το 2017 έχει εργαστεί επάνω στην ανάπτυξη του remake του Link’s Awakening καθώς και την έκδοση Switch του Miitopia.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 2006
Εργαζόμενοι ≈ 85
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Line Attack Heroes. StreetPass Garden, The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. The Legend of Zelda: Tri Force Heroes, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Miitopia.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Η Grezzo εργάζεται επάνω σε ένα νέο RPG, και με βάση μια λίστα θέσεων εργασίας αλλά και προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας, αυτό το νέο project θα μπορούσε να είναι είτε κάποιο remake της σειράς Legend of Zelda είτε όμως και κάποιο νέο IP.

HAL Laboratory

Από τους παλιότερους συνεργάτες της Nintendo. Υπεύθυνη για τη σειρά Mother, την σειρά Kirby και μια σειρά από πολύ αγαπητούς μικρότερους τίτλους όπως η σειρά BoxBoy ή το πιο πρόσφατο Part Time UFO. Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του studio είναι το Kirby and the Forgotten Land. Να υπενθυμίσουμε πως το 2020 είναι η 30η επέτειος του Kirby, με HAL και Nintendo να έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για να γιορτάσουν το σημαντικό αυτό ορόσημο για τη σειρά. Το περίεργο λογότυπο του studio, απεικονίζει έναν σκύλο που ονομάζεται Inutamago και επωάζει αυγά.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1980
Εργαζόμενοι ≈ 220
Ομάδες: 2
Προηγούμενοι τίτλοι: Pinball, F1 Race, Gall Force: Eternal Story, EarthBound (Mother) Series, Kirby Series

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Η ομάδα μόλις πρόσφατα εξέδωσε το Kirby and the Forgotten Land, οπότε δε γνωρίζουμε ακόμη τα επόμενά της βήματα.

Indies zero

Αναπτύσσουν τη σειρά Brain Training/ Big Brain, καθώς και παιχνίδια όπως τα NES REMIX, Sushi Striker και Theathrythm Final Fantasy. Το τελευταίο τους παιχνίδι, το Big Brain Academy: Brain vs. Brain, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021.

Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1997
Εργαζόμενοι ≈ 50
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Electroplankton, Retro Game Challenge, Theatrhythm Final Fantasy, Sushi Striker, NES Remix, Kingdom Hearts: Melody of Memory, Big Brain Academy: Brain vs. Brain.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Τα σχέδια τους για το μέλλον επί του παρόντος είναι άγνωστα.

Intelligent Systems

Ένας άλλος επί μακρόν συνεργάτης της Nintendo, η Intelligent System -ή, αλλιώς, Int-Sys- είναι υπεύθυνη για τη σειρά Fire Emblem, η οποία γνώρισε τεράστια αύξηση της δημοτικότητας της τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ είναι υπεύθυνη και για τη σειρά Paper Mario. Επί του παρόντος εικάζεται ευρέως ότι εργάζεται στο επόμενο κεφάλαιο του franchise Fire Emblem, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για remake παλιότερου τίτλου της σειράς ή για κάποιο ολοκαίνουργιο παιχνίδι. Επίσης, επιβλέπει το Fire Emblem Warriors: Three Hopes της Koei Tecmo.

Έδρα: Κιότο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1983
Εργαζόμενοι ≈ 190
Ομάδες: 2
Προηγούμενοι τίτλοι: Tennis, Mario Paint, Paper Mario, Fire Emblem Series, WarioWare Series, Game & Wario, WarioWare: Get It Together!

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Φήμες θέλουν την ομάδα να αναπτύσσει κάποιο remake της σειράς Fire Emblem.

Jupiter

Ένα μικρό studio που ασχολείται κυρίως με τη σειρά Picross που εξέδωσε η Nintendo.

Έδρα: Κιότο, Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1992
Εργαζόμενοι ≈ 30
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire, Medarot Dual, Picross Series
Τίτλος υπό ανάπτυξη: Δε γνωρίζουμε επάνω σε τι εργάζεται η ομάδα.

Pokemon Studios: Gamefreak & Creatures Inc

Τα εν λόγω studios είναι υπεύθυνα για το franchise των Pokemon. Τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετήσει μια ιδιότυπη στρατηγική όπως αυτή των Call of Duty, βασισμένη στο να έχουν πολλές ομάδες που εργάζονται σε διάφορους τίτλους της σειράς. Οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες τους περιλαμβάνουν το Pokemon Brilliant Diamond and Shining Pearl του 2021 και το Pokemon Legends Arceus του 2022. Πρόσφατα ανακοίνωσαν επίσης το Pokemon Violet και Scarlet, που προγραμματίζονται για τα τέλη του 2022.

Τα παιχνίδια της σειράς Pokemon που δεν έχουν αναπτυχθεί από τις Gamefreak και Creatures Inc διαχειρίζονται μια σειρά από μικρά και μεγαλύτερα studios όπως τα ILCA (που αναπτύσσεi τα Brilliant Diamond & Shining Pearl), Niantic (που είναι υπεύθυνη για το GO), TiMi (που είναι ομάδα ανάπτυξης του Unite), η Bandai Namco που εκδίδει τα Pokken, η Genius Sorority των Café Mix (πρώην Colosseum και XD) και η Spike Chunsoft υπεύθυνη για το Mystery Dungeon.

Creatures Inc

Η Creatures είναι μια ομάδα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών που συνδέεται τόσο με την Nintendo όσο και τη The Pokémon Company. Με ημερομηνία ίδρυσης τον Νοέμβριο του 1995, το studio δημιουργήθηκε από τον Tsunekazu Ishihara, με τη βοήθεια του τότε προέδρου του HAL Laboratory, Satoru Iwata. Αρχικός στόχος του τότε νεοσύστατου studio ήταν να είναι ο διάδοχος της εταιρείας του Shigesato Itoi Ape Inc. Αν και η ομάδα άλλαξε όνομα και πρόεδρο, πολλά από τα στελέχη που υπήρχαν στην Ape απλά «μεταπήδησαν» στη Creatures, καταστώντας την ουσιαστικά ως άμεση συνέχεια της Ape.

Το studio είναι περισσότερο γνωστό για τη δημιουργία του Pokémon Trading Card Game, το σχεδιασμό παιχνιδιών Pokémon και την ανάπτυξη διαφόρων τίτλων για τις κονσόλες της Nintendo όπως τα Pokémon Snap, Pokémon Ranger: Shadows of Almia, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! και Let’s Go, Eevee!, και Pokémon Sword and Shield.

Έδρα: Τόκιο. Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1989 (Ως Ape Inc.), 1995 (Ως Creatures Inc.)
Εργαζόμενοι ≈ 210
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Shining Series, Golden Sun Series, Mario Sports games Series, Mario Golf: Super Rush.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρίας και τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε αυτήν, το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Detective Pikachu βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Gamefreak

Η εταιρία πρωτοεμφανίστηκε ως εκδότρια ενός περιοδικού βιντεοπαιχνιδιών που δημιουργήθηκε από τους Satoshi Tajiri και Ken Sugimori τη δεκαετία του 1980. Στα τέλη τις δεκαετίας του ‘80, και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1989, ιδρύθηκε μια νέα εταιρία που θα είχε ως κύρια ασχολία την ανάπτυξη και έκδοση gaming τίτλων. Από το 1996 και μετέπειτα το studio εργάζεται σχεδόν αποκλειστικά σε τίτλους Pokémon.

Έδρα: Τόκιο. Ιαπωνία
Έτος ίδρυσης : 1989
Εργαζόμενοι ≈ 180
Ομάδες: 1
Προηγούμενοι τίτλοι: Pokémon Red and Blue, Pokémon Yellow, Pokémon Crystal, Pokémon Diamond and Pearl, Pokémon Sun and Moon, Pokémon Sword and Shield, Pokémon Legends: Arceus.

Τίτλος υπό ανάπτυξη: Το studio, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Pokémon Legends: Arceus, φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου τίτλου Pokémon, το Pokémon Scarlet and Violet.

The post Nintendo Studios: Big in Japan appeared first on GameOver.

Keywords
nintendo, studios, big, japan, big, japan, nintendo, studios, ocarina of time, call of duty, super mario, εν λόγω, sony, microsoft, switch, party, mario, super, bros, ultimate, legend, zelda, wild, sword, odyssey, pearl, ring, adventure, monster, hunter, studio, ιουνίου, εταιρεία, square, mother, heroes, land, world, fury, project, game, star, sun, moon, tennis, ocarina, time, namco, capcom, series, hudson, games, top, dlc, wii, nhl, pro, league, retro, νέα, builder, spd, software, sports, galaxy, fox, sequel, ηπα, ιαπωνια, wave, race, blue, storm, elite, european, nerd, emulator, video, drm, online, home, bonus, sega, golf, jrpg, golden, rush, mobile, pokemon, rage, shadow, swords, awakening, rpg, kirby, ufo, sushi, system, fire, franchise, ruby, sapphire, dual, spike, iwata, ape, red, yellow, crystal, gameover, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, Καλή Χρονιά, γαλλια, end, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, awakening, ημερομήνια, jrpg, βημα, δουλεια, εδρα, εμπορικη, ηπα, οροσημο, παιχνιδια, φημες, dlc, games, game, heroes, hunter, microsoft, nhl, pokemon, rpg, rush, sony, square, star, super mario, time, ufo, ultimate, αυγα, αγορα, αυξηση, απλα, βανκουβερ, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γραφεια, δευτερο, δυναμη, δομη, εγινε, εγχειρημα, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εργα, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, εσωτερικων, εταιρεία, εταιρια, ετος, ευρωπη, τεχνολογια, ζωης, ιδεες, υπηρχαν, θεσεις εργασιας, εκδοσεις, κεφαλαιο, κυρια, κιοτο, μικρο, ομαδα, ομιλος, ονομα, ουασιγκτον, ουσιαστικα, παρισι, ρολο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σχεδια, τεξας, τμημα, τοκιο, τιτλος, φορα, αγνωστο, ape, super, βηματα, blue, mobile, sun, call of duty, capcom, sequel, crystal, drm, dual, adventure, elite, emulator, fox, franchise, fury, fire, galaxy, gameover, golf, golden, home, hudson, project, ιουνίου, iwata, switch, kirby, league, legend, land, mario, builder, monster, moon, mother, namco, nerd, stars, ocarina, ocarina of time, odyssey, sports, ομαδες, pearl, παιχνιδι, πληροφοριες, power, party, wave, rage, red, retro, ring, pro, race, ruby, sapphire, studio, sega, series, shadow, software, spd, spike, system, sushi, swords, sword, tennis, online, top, θεσεις, wii, wild, world, bros, ξεκινησε, yellow, european, zelda, storm
Τυχαία Θέματα