NPD Μαΐου: Πρωτιά για το PlayStation 4

Αλλά με μειωμένα έσοδα για τη βιομηχανία σε σχέση με πέρυσι.

Μειωμένα κατά 11% ήταν τα έσοδα της βιομηχανίας του gaming για τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του NPD. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο μικρότερο αριθμό μεγάλων κυκλοφοριών, όπως ήταν για παράδειγμα τα Uncharted 4, Overwatch και Doom, τα

οποία κυκλοφόρησαν το Μάιο του 2016.

Το Injustice 2 ήταν μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του μήνα που μας πέρασε και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του πίνακα των πωλήσεων software. Στην 5η θέση του πίνακα βρίσκεται η άλλη σημαντική κυκλοφορία του μήνα, το Prey, πίσω από τα Mario Kart 8, Grand Theft Auto V και The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Αναλυτικά η λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τον μήνα Μάιο στην αγορά των ΗΠΑ είναι η εξής:

Injustice 2Mario Kart 8 Deluxe*Grand Theft Auto VThe Legend of Zelda: Breath of the Wild*Prey*Tom Clancy's Ghost Recon: WildlandsFire Emblem Echoes: Shadow of Valentia*NBA 2K17MLB 17: The ShowOverwatch**

*Για τους τίτλους με αστερίσκο δεν υπολογίζονται οι ψηφιακές πωλήσεις

** Χωρίς τις πωλήσεις μέσω battle.net

Όσον αφορά τις πωλήσεις hardware, η Sony κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή με το PlayStation 4. To Nintendo Switch μπορεί να έχασε την πρωτιά, όμως συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, αποτελώντας βασικό πυλώνα των εσόδων της βιομηχανίας σε ό,τι αφορά στο hardware. Έσοδα τα οποία αυξήθηκαν κατα 7% σε σχέση με το Μάιο του 2016. Φαίνεται ότι οι αυξημένες πωλήσεις των οικιακών κονσολών κατάφεραν να καλύψουν -και με το παραπάνω- τη μείωση στις πωλήσεις των φορητών κονσολών.

Σύμφωνα με τον Mat Piscatella, αναλυτή του NPD, η εγκατεστημένη βάση των PlayStation 4 και Xbox One είναι πλέον μεγαλύτερη κατά 29% σε σχέση με αυτή των PlayStation 3 και Xbox 360 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα παρουσίας στην αγορά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι αυτή η αύξηση της εγκατεστημένης βάσης δεν οφείλεται μόνο στην μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η κονσόλα της Sony, καθώς και το Xbox One ξεπερνά σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα