Green Light District #16

Indie προτάσεις από την καλοκαιρινή περίοδο για την καλοκαιρινή περίοδο.

Το GLD επιστρέφει μετά από ένα γεμάτο διάλειμμα, μία περίοδος βέβαια που είχε στο ενδιάμεσο την E3, όπου δύσκολα κάποιος θα τολμήσει να εκδώσει παιχνίδι, ενώ και εντός των καλοκαιρινών μηνών έτσι κι αλλιώς οι μηχανές της βιομηχανίας σβήνουν, είτε λέγεσαι ΑΑΑ είτε indie.

Παρόλα αυτά, τέσσερις μήνες πέρασαν από το προηγούμενο επεισόδιο, οπότε μαζεύτηκε ένα σεβαστό υλικό, ξεκινώντας από τον Μάρτιο και με επαναστατικές διαθέσεις μέσω του We. The Revolution,

όπου ως δικαστής θα κληθούμε να ορίσουμε τη μοίρα αγνώστων και γνωστών φυσιογνωμιών κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Σε εντελώς διαφορετικό και πιο χαρούμενο κλίμα έρχεται το first person Supraland, με εξαιρετικές κριτικές από το κοινό του Steam και βαρύγδουπες αναφορές από τον δημιουργό του περί έμπνευσης από τα Zelda, Metroid και Portal.

Σε αρκετά πιο σκοτεινά μονοπάτια περνάμε στο Dark Devotion μία πλήρως indie προσπάθεια από μία άπειρη (κατά τα λεγόμενά της) τριμελή ομάδα, που δοκιμάζει το ταλέντο της σε ένα platform roguelite με έμφαση στη μάχη. Δεν λείπει και η competitive multiplayer πρόταση με το Mordhau, ένα παιχνίδι που σαφέστατα προσπαθεί να εκθρονίσει το Chivalry.

Αφήνουμε πίσω το ακόνισμα των αντανακλαστικών μας για να περάσουμε στο Fell Seal: Arbiter’s Mark που επιχειρεί να μεταφέρει το βάθος και το εύρος των τακτικών που είχαμε δει στο εθιστικό Final Fantasy Tactics. Επιστρέφουμε στην προοπτική του πρώτου προσώπου με το Amid Evil, μία ξεκάθαρα retro πρόταση που παραπέμπει άμεσα στα μέσα των 90s, όπου μεσουρανούσαν τα Quake, Heretic και λοιπές καταιγιστικές FPS περιπτώσεις.

Ένα σταθερά ποιοτικό indie “σύμπαν” επανέρχεται με το SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, με την Image & Form να αφήνει πίσω το καθαρόαιμο platform του SteamWorld Dig και το turn-based του SteamWorld Heist προκειμένου να μεταφέρει τον steampunk κόσμο σε ένα fantasy σκηνικό με σύστημα μάχης που επικεντρώνεται στις κάρτες.

Σε μία πιο ιδιαίτερη περίπτωση ερχόμαστε στο Pathologic 2, ένα soft-reboot του παλιότερου και πολύ πιο πρωτόλειου Pathologic από το 2005, με αποπνικτική ατμόσφαιρα σε μία παρηκμασμένη πόλη που μαστίζεται από μία ανίατη ασθένεια. Τέλος, μάλλον η πιο ανάλαφρη και arcade ύφους πρόταση του 16ου GLD αφορά το American Fugitive με σαφείς επιρροές από το Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο διαγωνισμός και από αυτό το GLD, κληρώνοντας αυτήν τη φορά από έναν κωδικό Steam για τα Conan: Unconquered και Draugen. Για να δηλώσετε συμμετοχή, απλά αφήστε ένα σχόλιο στο παρόν άρθρο, με το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει.

Νικητές του προηγούμενου διαγωνισμού είναι οι soktok (Wargroove), Lellos1982 (Sunless Skies) και Boudicca (Eternal Castle).

Keywords
Τυχαία Θέματα