Frantics

Ακολούθα την αλεπού...

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι η τεχνολογία PlayLink της Sony είναι "ό,τι πρέπει" για ένα παιχνίδι τύπου Buzz. Το φανταζόμαστε, το ονειρευόμαστε ξανά και ξανά. Μέχρι όμως η εταιρία να εκπληρώσει τα όνειρά μας, τα βήματα που βλέπουμε να γίνονται στο νέο αυτό τρόπο παιχνιδιού είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά. Από το ανιαρό και ίσως αδιάφορο That's You, η πρόοδος προς το Frantics είναι μεγάλη. Ας δούμε, λοιπόν, γιατί το Frantics είναι ένα πραγματικό party

game που θα διασκεδάσει μια παρέα.

Το Frantics αποτελείται από 15 mini games μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν αρένες μάχης με μπαλόνια, άλλα αγώνες δρόμου, άλλα αγώνες μετ' εμποδίων κ.ο.κ. Το εντυπωσιακό σε αυτά είναι ότι υπάρχει ένας υγιείς ανταγωνισμός πέρα του ποιος θα βγει πρώτος ή, απλώς, θα τερματίσει, ο οποίος σου επιτρέπει να σαμποτάρεις κάποιον άλλο παίκτη, βγάζοντάς τον εκτός δρόμου ή χτυπώντας τον με διάφορα attacks. Οι μηχανισμοί πολλών από τα mini παιχνίδια προσφέρουν τη δυνατότητα να ανατραπεί μια ενδεχόμενη νίκη, με πολύ πονηρούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

Φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, όντας παιχνίδι της κατηγορίας "PlayLink", όλη η δράση στο Frantics ελέγχεται από το κινητό τηλέφωνο. Σε όσες συσκευές και αν δοκιμάσαμε να τρέξουμε την ειδική εφαρμογή που παρέχει η Sony για αυτά τα παιχνιδι, εκείνη έτρεχε απροβλημάτιστα χωρίς απρόοπτες εκπλήξεις (disconect, crash κ.λπ.) και η σύνδεση με το PlayStation 4 γινόταν πατώντας ένα και μόνο κουμπί, χωρίς login και περιττά βήματα. Κατεβάζεις, παίζεις, τέλος. Αυτό ήταν κάτι που είχαμε δει να συμβαίνει και την προηγούμενη φορά, με το That's You, όμως το Frantics είναι παιχνίδι που έχει gameplay και μηχανισμούς, όπου η εντολή του παίκτη πρέπει γρήγορα να μεταφερθεί από το κινητό στην οθόνη της τηλεόρασης. Η τεχνολογία μας εξέπληξε ευχάριστα και φάνηκε για ακόμα μια φορά να αποδεικνύει πως το εγχείρημα της Sony δουλεύει, και μάλιστα πολύ καλά.

Το design της εφαρμογής -όσο και το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό- είναι εξαιρετικά φιλικό και εύχρηστο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμα και από παιδιά. Τα κουμπιά στο κινητό είναι μεγάλα και οι οδηγίες ξεκάθαρες. Σε αυτό συμβάλει (τουλάχιστον για τη χωρά μας) το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι πλήρως εξελληνισμένο καθώς και στο ότι μετά τη σύνδεση του κινητού με την κονσόλα, το χειριστήριο δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ. Αυτό το καθιστά ιδανικό για μια οικογένεια με μικρά παιδιά που θέλει να διασκεδάσει με ένα ευχάριστο, απλά και εύκολο ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Επομένως, δεν υπάρχουν πολλά να αναλύσουμε σχετικά μετο Frantics. Πρόκειται για ένα ευχάριστο παιχνίδι για όλη την οικογένεια, αλλά και για μια παρέα που θα μαζευτεί σε ένα σπίτι και θέλει να διασκεδάσει λίγη ώρα πριν την έξοδο ή πριν παρακολουθήσει μια ταινία. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλούστατος, τα παιχνίδια είναι υπέρ-αρκετά και το gameplay απολυαστικά και -κάποιες φορές- ξεκαρδιστικό. Το πόνημα της NopNak Games ανήκει σε μια κατηγορία παιχνιδιών που οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες και το Frantics είναι μια από τις καλές. Αν ψάχνετε κάτι ευχάριστο, γρήγορο και διασκεδαστικό για μια τέτοια περίπτωση, τα 20 ευρώ που ζητάει δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σας προς την απόκτησή του.

ps4 Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα