Fire Emblem Warriors: Three Hopes | Review

Η πολυπληθής σειρά παιχνιδιών Warriors, με άλλα λόγια τα musou παιχνίδια, είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. H παραγωγός εταιρία Omega Force κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιον Warriors τίτλο, είτε ως μέρος κλασικών σειρών όπως τα Dynasty Warriors είτε με δανειζόμενο θέμα από γνωστά franchises όπως το One Piece. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τη Nintendo,

γίναμε μάρτυρες της κυκλοφορίας δύο Warriors παιχνιδιών με πρωταγωνιστές ήρωες από τα παιχνίδια Zelda και ενός παιχνιδιού με ήρωες από τη σειρά Fire Emblem. To Fire Emblem Warriors: Three Hopes είναι, όπως μαρτυρά ο τίτλος του, ο δεύτερος Warriors τίτλος που αντλεί έμπνευση από τα Fire Emblem και δη από το εξαιρετικό Three Houses του 2019.

Το προηγούμενο και ομώνυμο Fire Emblem Warriors παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει στο 3DS το 2017 και ουσιαστικά αποτελούσε έναν crossover τίτλο, με χαρακτήρες από διάφορα Fire Emblem παιχνίδια να κάνουν την εμφάνισή τους. Στο Three Hopes η ιστορία λαμβάνει χώρα στον ίδιο φανταστικό κόσμο με το Three Houses, την ήπειρο του Fόdlan. Ουσιαστικά θα ζήσουμε μια εναλλακτική ιστορία ή ίσως ένα prequel του Three Houses, αφού τα γεγονότα του Three Hopes εξ αρχής φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα πριν το Three Houses. Έτσι, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει παίξει το παιχνίδι αυτό για να κατανοήσει το σενάριο.

Αρχικά θα δημιουργήσουμε ένα νέο χαρακτήρα, τον ή την Shez (μπορούμε να διαλέξουμε το φύλο). Πρόκειται για έναν μισθοφόρο, η ομάδα του οποίου νικιέται πανηγυρικά από έναν άλλο μισθοφόρο ονόματι Ashen Demon. Ο Shez είναι στο χείλος του θανάτου, αλλά ένα μυστηριώδες ον του δίνει μια μεγάλη δύναμη και τον επαναφέρει στη ζωή. O Shez, διψασμένος να συναντήσει ξανά τον Ashen Demon, θα βρεθεί σύντομα στο δρόμο των επικεφαλής των τριών βασιλείων της Fόdlan, δηλαδή των -γνωστών από το Three Houses- Edelgard, Dimitri και Claude. Οι τρεις αρχηγοί θα προσκαλέσουν τον Shez στο Garreg Mach Monastery και εκεί οι δάσκαλοι, εντυπωσιασμένοι από την πολεμική αρετή του, θα του προτείνουν να γίνει μαθητής.

Εδώ ο παίκτης θα κληθεί να διαλέξει με ποιόν μεγάλο Οίκο θα πορευτεί για το υπόλοιπο του campaign. Μπορούμε λοιπόν να ζήσουμε την ιστορία μας από τρεις εντελώς διαφορετικές σκοπιές, πράγμα που αυξάνει φυσικά εις τριπλούν το replayability. Γενικά η ιστορία του παιχνιδιού είναι πολύ προσεγμένη και μας έκανε πολύ θετική εντύπωση, δικαιολογώντας πλήρως τις Fire Emblem καταβολές της. Κάθε campaign είναι μεγάλο σε όγκο και περιλαμβάνει πραγματικά πολύ μεγάλο αριθμό cutscenes, διαλόγων και χαρακτήρων.

Η ιστορία περιλαμβάνει φυσικά πολιτικές δολοπλοκίες, προδοσίες, fantasy στοιχεία και έντονες διαπροσωπικές επαφές και συγκρούσεις, ότι δηλαδή περιμένει κανείς από έναν Fire Emblem τίτλο. Σίγουρα όταν κάποιος πιάσει έναν Warriors τίτλο στα χέρια του, το κάνει κυρίως για το φρενήρες gameplay και τη δυνατότητα που δίνει στον παίκτη να έρθει αντιμέτωπος με στρατιές χιλιάδων αντιπάλων. Η ιστορία όμως του Three Houses δίνει έναν άλλο αέρα στον τίτλο, συνοδεύει ιδανικά το gameplay και θα λέγαμε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Για να προωθηθεί η ιστορία, σε κάθε κεφάλαιο θα μεταφερθούμε στο χάρτη της ηπείρου και από εκεί θα διαλέξουμε το πεδίο μάχης μας. Υπάρχουν διάφορες side missions μικρότερης φυσικά διάρκειας που μπορούμε να επιλέξουμε, ή αν ανοίξουμε δρόμο να μεταφερθούμε στην κύρια μάχη του κεφαλαίου και να δοκιμάσουμε την τύχη μας σε μια μεγάλης διάρκειας αποστολή.

Όσον αφορά το Warriors κομμάτι, τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται πολύ από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Ανά πάσα στιγμή θα ελέγχουμε έναν πολεμιστή, θα κινηθούμε κατά το δοκούν σε μια πίστα γεμάτη αντιπάλους και εχθρικά φυλάκια και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το εκάστοτε objective -είτε αυτό είναι να νικήσουμε έναν ισχυρό αντίπαλο είτε να καταλάβουμε κάποιο φυλάκιο. Οι απλοί αντίπαλοι πέφτουν κατά εκατοντάδες, ενώ οι πιο ισχυροί θέλουν περισσότερη δουλειά.

Τα combos μας περιορίζονται σε συνδυασμό κανονικών και ισχυρών χτυπημάτων που πραγματοποιούμε με δύο πλήκτρα, ενώ κουμπί για άλμα δεν υπάρχει. Υπάρχουν και 1-2 μηχανισμοί ακόμα για ειδικές επιθέσεις, αλλά ο πολυχρησιμοποιημένος είναι η αλήθεια πυρήνας των Warriors παιχνιδιών δηλώνει και πάλι παρών.

Εκεί που το παιχνίδι προσπαθεί φιλότιμα να διαφοροποιήσει το επαναλαμβανόμενο αυτό πρότυπο είναι στην εισαγωγή στοιχείων στρατηγικής, προερχόμενα φυσικά από τα Fire Emblem παιχνίδια. Υπάρχει λοιπόν κι εδώ -όπως και στο Three Houses- μια σχέση πέτρα – ψαλίδι – χαρτί ανάμεσα στους χαρακτήρες με σπαθιά, ακόντια, τσεκούρια και τόξα και έχει μεγάλη σημασία ποιος θα αντιμετωπίσει ποιον. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να παγώσουμε το παιχνίδι, να δούμε από ψηλά το χάρτη της πίστας και να δώσουμε διαταγές στα μέλη της ομάδας μας.

Μεγάλο quality of life στοιχείο το γεγονός ότι βλέπουμε άμεσα ποιοι αντίπαλοι θα μας δώσουν πλεονέκτημα και ποιοι μειονέκτημα στη μάχη. Μπορούμε να δώσουμε διαταγές για επίθεση, για αμυντικά καθήκοντα ή ακόμα και για συνοδεία κάποιου άλλου χαρακτήρα. Μπορούμε να διαλέξουμε από τα options αν θέλουμε η δράση να παγώνει όταν ανοίγουμε τον χάρτη για να δώσουμε διαταγές ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα των orders δίνει πνοή και βάθος στο Warriors gameplay και ίσως τραβήξει και κόσμο που δεν επιθυμεί να παίξει έναν musou τίτλο.

Η μίξη Warriors και Fire Emblem στοιχείων δεν σταματά όμως εδώ. Εκτός από το επίπεδο δυσκολίας, θα κληθούμε να διαλέξουμε και casual ή classic gameplay όσον αφορά τον μόνιμο ή όχι θάνατο των χαρακτήρων μας. Επίσης, ανάμεσα στις μάχες μπορούμε να επισκεφτούμε το στρατόπεδό μας και εκεί να εμπλακούμε είτε σε προαιρετικές συζητήσεις με τους υπόλοιπους χαρακτήρες είτε να επισκεφτούμε facilities όπως τα training grounds, το σιδηρουργείο ή ακόμα και το μαγειρείο.

Τα κτίρια αυτά είναι όλα αναβαθμίσιμα και η ενασχόληση μας με την αναβάθμιση της βάσης, το crafting όπλων κλπ μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια του παιχνιδιού σε τριψήφιες ώρες, απαιτεί όμως grinding στα διάφορα battlefields για τη συλλογή των απαραίτητων πρώτων υλών. Κλασικά πράγματα για Warriors παιχνίδι. Όσον αφορά την αλληλεπίδρασή μας με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, κάνοντας πράγματα μαζί τους θα ενδυναμώσουμε τη σχέση μας και αυτοί θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σαν ζευγάρι στο πεδίο της μάχης.

Πλησιάζοντας προς το τέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε και στον τεχνικό τομέα. Θα ξεκινήσουμε από την απόδοση του τίτλου, η οποία μας άφησε πολύ ικανοποιημένους, πολύ περισσότερο από το προηγούμενο Nintendo / Warriors παιχνίδι που δοκιμάσαμε, το οποίο ήταν το Hyrule Warriors: Age of Calamity. Στο Three Hopes δεν παρατηρήσαμε εμφανή πτώση του framerate και η δράση δεν διακόπηκε από κανενός είδους πρόβλημα, τόσο docked όσο και φορητά.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις όταν εκτελέσαμε μια ειδική κίνηση ή σε κάποια cutscenes εμφανίστηκε ένα έντονο τρεμόπαιγμα της οθόνης, το οποίο όμως δεν συναντήσαμε ποτέ όταν είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι δεν επηρέασε το παιχνίδι μας αυτό καθ’αυτό. Ίσως διορθωθεί με κάποιο patch αλλά η συχνότητα εμφάνισης του συγκεκριμένου glitch είναι ελάχιστη. Πιστεύουμε ότι το σταθερό framerate είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, αν αναλογιστούμε κιόλας τόσο το είδος του παιχνιδιού και τον αριθμό των χαρακτήρων που εμφανίζονται ταυτόχρονα στην οθόνη μας, όσο και το hardware του Switch.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό να είστε έτοιμοι για εκπτώσεις στην ποιότητα του οπτικού τομέα. Δεν είναι άσχημο παιχνίδι, κάθε άλλο. Τα cutscenes είναι πολύ όμορφα, χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία του Three Houses και οι χαρακτήρες εκεί είναι καλοσχεδιασμένοι. Όταν όμως βγούμε στο πεδίο της μάχης, θα αντικρίσουμε μέτρια animations, αντίπαλους στρατιώτες τα μοντέλα των οποίων είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους, γενικότερα χαρακτήρες με μέτρια σχεδίαση και περιβάλλοντα που και αυτά δεν προσφέρουν κάτι αξιοσημείωτο. Τουλάχιστον τα χρώματα είναι πανέμορφα και ως εκεί. Λογικά όλα τα παραπάνω, αν θέλουμε σταθερό framerate…

Όσο για τον ήχο, η μουσική του παιχνιδιού είναι πολύ μελωδική και μας έκατσε πολύ ευχάριστα στα αυτιά. Οι πάρα πολλές ομιλίες των χαρακτήρων στα cutscenes είναι κι αυτές πολύ ικανοποιητικές και η απόδοση των ηθοποιών εξαιρετική.

Συνοψίζοντας, έχουμε έναν ακόμα Warriors τίτλο εμποτισμένο όμως επιτυχημένα με πολλά στοιχεία από τη σειρά Fire Emblem. O ορυμαγδός των Warriors τίτλων δείχνει να μην έχει τελειωμό, και αναρωτιόμαστε αν η Omega Force δεν θα ήθελε να δοκιμάσει επιτέλους και κάτι διαφορετικό, αν μη τι άλλο και για το δικό της καλό. Στο Fire Emblem Warriors: Three Hopes όμως τα κατάφερε ικανοποιητικά. Με μεγάλο campaign με τρία paths, πολλά Fire Emblem στοιχεία, δουλεμένη ιστορία και το γνωστό Warriors gameplay, είναι μια καλή επιλογή για τους φίλους του είδους και τους φανατικούς της σειράς της Nintendo που θέλουν να ασχοληθούν με ένα καλό spin off.

Το Fire Emblem Warriors: Three Hopes κυκλοφορεί από τις 24/6/22 για το Nintendo Switch. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post Fire Emblem Warriors: Three Hopes | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα