Cine-TV News #79

Mortal Engines, Ocean’s 8, Sicario 2 και άλλα…

Επιστροφή της στήλης για το 2018, μία χρονιά που ξεκινάει ήδη με τα βλέμματα προς ένα μεγάλο blockbuster για την επόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Το Mortal Engines θα μας μεταφέρει σε έναν post-apocalyptic, steampunk κόσμο που θα έχει το σπάνιο (πλέον) ατού πως δεν τον έχουμε ξαναδεί στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση. Όσο υπερβολική φαίνεται η βασική ιδέα που κινεί το σενάριο, τόσο μας ανοίγει η όρεξη για την πιθανότητα μίας νέας και εντυπωσιακής τριλογίας. Είναι ένα συναίσθημα που όλο και ασθενεί χρόνο με το χρόνο, σε ένα Hollywood

που επιμένει σε reboots και ατέρμονα sequels ή cinematic universes, τα οποία, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, πάντα έχουν την αίσθηση του “αυτό κάπου το έχω ξαναδεί”. Επομένως, όπως πέρυσι είχαμε μία κρυφή ελπίδα για το Valerian (που τελικά απογοήτευσε…) έτσι φέτος θέλουμε να έχουμε μία κρυφή ελπίδα για το Mortal Engines.

Trailers

Mortal Engines
Σκηνοθέτης: Christian Rivers (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robbie Sheehan
Πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου, 2018 (Αμερική)

Το νέο, μεγαλεπήβολο εγχείρημα παραγωγής Peter Jackson θα βασίζεται στην τετραλογία βιβλίων του Philip Reeve (που στοχεύουν περισσότερο σε νεαρές ηλικίες), που μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό και steampunk κόσμο. Η ιδιαιτερότητά του; Σε αυτόν τον εναλλακτικό κόσμο οι πόλεις βρίσκονται επάνω σε γιγάντιες ερπύστριες, μία αναγκαία μετατροπή προκειμένου να κυνηγήσουν και να καταβροχθίσουν μικρότερες πόλεις ώστε να τις χρησιμοποιήσουν για πρώτες ύλες. Οπότε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σβήσουμε τις μηχανές της λογικής και να ελπίζουμε πως θα απολαύσουμε μία επική περιπέτεια φαντασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης, Christian Rivers, είχε ουσιαστικά ως μέντορά του τον Peter Jackson, τον οποίο και ακολούθησε σε όλη του την καριέρα, συμμετέχοντας στη συγγραφή σεναρίων, αναλαμβάνοντας ειδικά εφέ αλλά και εργαζόμενος ως βοηθός σκηνοθέτη.

Ocean’s 8
Σκηνοθέτης: Gary Ross (The Hunger Games)
Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter
Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου, 2018 (Αμερική)

Έπειτα από την επιτυχία των Ocean’s Eleven του Steven Soderbergh, έρχεται η γυναικεία dream team για να φέρει εις πέρας μία απίθανη ληστεία ενός πανάκριβου κολιέ κατά τη διάρκεια ενός φανταχτερού γκαλά. Επειδή γνωρίζουμε ήδη τα σχόλια που περιστρέφονται γύρω από το εγχείρημα, απλά θα αναρωτηθούμε αν όσοι ασκούν κριτική για το cast της ταινίας στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν ασκήσει ποτέ στο παρελθόν κριτική για τις απείρως περισσότερες ταινίες που φέραν αποκλειστικά αντρικά ονόματα στις αφίσες τους.

Sicario 2: Soldado
Σκηνοθέτης: Stefano Sollima (Suburra)
Πρωταγωνιστούν: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener
Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου (Αμερική)

Με τον Denis Villeneuve να έχει πλέον στραμμένα τα μάτια του προς το Dune, το sequel πέρασε αναπόφευκτα σε καινούρια χέρια αν και δεν απουσιάζουν τα γνώριμα πρόσωπα. Η προσοχή του σεναρίου θα μεταφερθεί πλέον στον δραματικό και αδυσώπητο χαρακτήρα που ενσάρκωνε ο Benicio Del Toro, με την Emily Blunt, πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας, να απουσιάζει ολοκληρωτικά. Η ιστορία φυσικά θα επιστρέψει στον βρώμικο πόλεμο μεταξύ πρακτόρων της Αμερικής και Μεξικάνικων καρτέλ. Ο Stefano Sollima θα χρειαστεί να καλύψει δύσκολα μονοπάτια, καθώς το πρώτο Sicario αποτελούσε μία βραδύκαυστη ταινία με καλοστημένα κρεσέντο έντασης.

Samson
Σκηνοθέτης: Bruce Macdonald (The Perfect Wave)
Πρωταγωνιστούν: Taylor James, Jackson Rathbone, Rutger Hauer, Billy Zane
Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Οι ταινίες δράσης στον αρχαίο κόσμο δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, όσες αποτυχίες και αν βλέπουμε συχνά πυκνά. Απαραίτητο συστατικό αυτών των ταινιών είναι, φυσικά, τα φανταστικά στοιχεία, που αναμενόμενα θα οδηγήσει σε πολύ πράσινο πανί. Ιδέα μας είναι ή όλες αυτές οι ταινίες φαίνεται σαν να περνάνε από το ίδιο, μουντό, χρυσό φίλτρο;

Slender Man
Σκηνοθέτης: Sylvain White (The Losers)
Πρωταγωνιστούν: Joey King, Julia Goldani-Telles, Jaz Sinclair
Πρεμιέρα: 18 Μαΐου (Αμερική)

Ο αστικός αμερικάνικος μύθος του Slender Man γεννήθηκε το πρόσφατο 2009 και κατάφερε να λάβει μεγάλη δημοσιότητα χάρη στην ταχύτητα του ίντερνετ. Η αρχή έγινε στο forum του Something Awful όπου μέσω photoshop προστέθηκε μία μυστηριώδης ψιλόλιγνη φιγούρα σε παλιές φωτογραφίες, ο υποτιθέμενος Slender Man που φημολογούταν ότι απαγάγει κυρίως παιδιά. Φυσικά, αυτού του είδους η ιστορία δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί έξοχο υπόστρωμα για μία ταινία τρόμου με μεταφυσικά στοιχεία.

Death Wish
Σκηνοθέτης: Eli Roth (Hostel)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue
Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου (Αμερική)

Μία από τις κλασικές ταινίες εκδίκησης των 70s επιστρέφει με τη μορφή remake, αντικαθιστώντας τον Charles Bronson με τον Bruce Willis (είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική των remakes αλλά δεν μπορούμε να πούμε, ιδανική επιλογή ο Bruce Willis). Όπως και στην πρωτότυπη παραγωγή έτσι κι εδώ ένας οικογενειάρχης θα πάρει το νόμο στα χέρια του όταν η γυναίκα του δολοφονηθεί και η κόρη του τραυματιστεί βαριά έπειτα από διάρρηξη στο σπίτι τους.

Truth or Dare
Σκηνοθέτης: Jeff Wadlow (Kick-Ass 2)
Πρωταγωνιστούν: Lucy Hale, Tyler Posey
Πρεμιέρα: 27 Απριλίου (Αμερική)

Με το Truth or Dare οι αμερικάνικες ταινίες τρόμου ενδέχεται να φτάσουν νέα χαμηλά στάνταρτ, εικασία που δημιουργείται αβίαστα όταν αντιληφθεί κανείς ότι η βάση της περιστρέφεται γύρω από το σχολικό παιχνίδι “Αλήθεια ή Θάρρος”. Όταν μία ομάδα εφήβων αποφασίσει να παίξει το εν λόγω παιχνίδι, ένα μεταφυσικό γεγονός, για κάποιο λόγο, θα σπείρει τον θάνατο σε όποιον δεν πει την αλήθεια ή δεν εκτελέσει τη δοκιμασία του θάρρους. Απλή δικαιολογία δηλαδή για σπλάτερ καταστάσεις αλλά και copy-paste φρικιαστικών προσώπων (τα οποία μας θυμίζουν έντονα αυτά του Δικηγόρος του Διαβόλου).

Mom and Dad
Σκηνοθέτης: Brian Taylor (Crank)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Selma Blair
Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου (Αμερική)

Κάποτε ο Brian Taylor μαζί με τον Mark Neveldine είχαν σκηνοθετήσει τα Crank, δύο ξέφρενες περιπέτειες, με εντελώς κάφρικο και -ακόμα περισσότερο- “videogamίστικο” χαρακτήρα, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως guilty pleasure. Έκτοτε, φάνηκε ότι οι δύο σκηνοθέτες δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, φτάνοντας σε χαμηλότατα επίπεδα με το ανεκδιήγητο Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011). Πλέον, ο Brian Taylor επιστρέφει σόλο, συνεργαζόμενος για άλλη μία φορά με τον Nicolas Cage σε μία μαύρη κωμωδία όπου ένας ιός (ή κάτι τέλος πάντων) δημιουργεί ακραία βίαια συναισθήματα από τους γονιούς προς τα παιδιά τους. Υπάρχει άραγε περίπτωση για comeback του σκηνοθέτη;

Disjointed, 1η σαιζόν, 2ο μέρος
Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η Kathy Bates ανοίγει και φέτος το κατάστημά της, γεμάτο με κάθε είδος μαριχουάνας (για φαρμακευτικούς λόγους φυσικά). Περιέργως, αντί τα καινούρια επεισόδια να αποτελούν μέρος της 2ης σαιζόν το Netflix αποφάσισε να τα ορίσει ως τα επεισόδια 11-20 του 2ου μέρους της 1ης σαιζόν. Μικρό το κακό για την αρκετά καλή κωμική σειρά του Chuck Lorre.

Patrick Melrose, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 2018 (Showtime), 5 επεισόδια

Ο Benedict Cumberbatch αφήνει για λίγο πίσω τους υπερήρωες και τους λογοτεχνικούς χαρακτήρες προς όφελος μίας κοινωνικής σειράς. Ο Βρετανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Patrick Melrose, ένας χαρακτήρας που προσπαθεί να ξεπεράσει την κατάχρηση διαφόρων ουσιών. Οι ψυχικές πληγές που φέρει αποτελούν απόρροια της τραυματικής παιδικής του ηλικίας, λόγω κακοποίησης από τον πατέρα του (υποδυόμενος από τον Hugo Weaving). Η σειρά είναι φανερό πως θα έχει δραματικές προεκτάσεις αλλά παράλληλα θα πατάει και στα χωράφια της μαύρης κωμωδίας.

Cine-TV Νέα

Ημερομηνία πρεμιέρας για το sequel του Cloverfield.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Paramount Pictures, η τρίτη ταινία της σειράς Cloverfield θα προβληθεί στις 20 Απριλίου. Η υπόθεση του (ανώνυμου ακόμα) sequel θα μας μεταφέρει σε ένα αμερικάνικο διαστημικό σταθμό, το πλήρωμα του οποίου θα δει τη Γη να εξαφανίζεται έπειτα από ένα ατύχημα με έναν επιταχυντή σωματιδίων. Η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμα περισσότερο όταν έρθουν σε επαφή με έναν άγνωστο (ανθρώπινο) διαστημικό σταθμό. Η τριλογία των Cloverfield αναμένεται να είναι η πιο αλλοπρόσαλλη όσον αφορά το σεναριακό δέσιμο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) μεταξύ των ταινιών…

Πράσινο φως για το sequel του Bright.
Η πρόσφατη μεγάλη παραγωγή του Netflix δείχνει να έκανε αρκετό “θόρυβο” ώστε ήδη να μπει στα σχέδια ένα sequel. Το Bright διατίθεται στη δικτυακή υπηρεσία από τις 22 Δεκεμβρίου και μας μεταφέρει σε έναν σημερινό κόσμο, όπου διάφορες φυλές εμπνευσμένες από fantasy κόσμους, όπως ορκς και ξωτικά, συνυπάρχουν με τους ανθρώπους στο σήμερα. Φυσικά στην προώθηση της ταινίας βοήθησαν σημαντικά και τα μεγάλα ονόματα των Will Smith, στον πρωταγωνιστικό ρόλο και David Ayer, στα σκηνοθετικά καθήκοντα. Οι ίδιοι συντελεστές θα επιστρέψουν και στο sequel, με τη διαφορά ότι το σενάριο αυτήν τη φορά θα το αναλάβει ο David Ayer, αντικαθιστώντας τον Max Landis.

Πιθανή επιστροφή για το The Office.
Η είδηση έρχεται από το tvline σύμφωνα με το οποίο το NBC έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή της Dunder Mifflin Paper Company Scranton σε μία 10η σαιζόν. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα ο Steve Carell δεν θα επανέλθει, αλλά αντίθετα θα αναζητηθεί ένας νέος ηθοποιός για το ρόλο του μάνατζερ.

Επισήμως το Game of Thrones θα επιστρέψει το 2019.
Αν και λίγο πολύ αυτή η πληροφορία είχε διαρρεύσει, το HBO ανακοίνωσε και επίσημα πως η δημοφιλέστατη επική σειρά θα κάνει “διάλειμμα” ενός έτους προτού επιστρέψει για την προβολή της τελευταίας σαιζόν. Να θυμίσουμε ότι η 8η σαιζόν θα είναι και η μικρότερη της σειράς, καθώς θα αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια, τα οποία ωστόσο θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας από τα συνηθισμένα.

Επιστροφή του Flight of the Conchords και αμερικάνικη εκδοχή του What We Do In the Shadows.
Σύμφωνα με πληροφορίες που απέσπασε το IndieWire από τον Jemaine Clement, έγινε γνωστό πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Bret McKenzie, ο έτερος πρωταγωνιστής της εκκεντρικότατης νεοζηλανδέζικης κωμικής σειράς, ετοιμάζονται για τα γυρίσματα ενός special επεισοδίου προς όφελος του HBO. Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται μία αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, εμπνευσμένη από το εξαιρετικά χιουμοριστικό mocumentary What We Do In the Shadows. Στην εν λόγω μεταφορά θα εκτελεί χρέη σεναριογράφου όμως δεν θα ενσαρκώσει κάποιον χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε ότι ο Jemaine Clement και Taika Waititi ήδη ετοιμάζουν το We’re Wolves, τη συνέχεια του What We Do In the Shadows.

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, cate blanchett, emily blunt, bruce willis, εν λόγω, nicolas cage, ghost rider, will smith, hollywood, sequels, hugo, jackson, hunger, rihanna, ιουνίου, dream, team, josh, sequel, bruce, perfect, taylor, james, white, joey, king, julia, μαΐου, forum, photoshop, bronson, tyler, νέα, cage, ghost, netflix, chuck, showtime, pictures, φως, bright, smith, david, max, office, nbc, game, hbo, flight, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, rihanna, hbo, ghost rider, αφισες, γυναικα, ηθοποιος, ιος, καριερα, μοδα, ξωτικα, ονοματα, ταινιες, τηλεοραση, φωτογραφιες, φως, game, game of thrones, ghost, james, julia, nbc, office, photoshop, αβιαστα, απλα, ατυχημα, γεγονος, γυρισματα, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, ελπιδα, εν λόγω, εξι, επιτυχια, ερχεται, ιδεα, ιδιο, ειδος, ιντερνετ, υπηρεσια, υποθεση, μηχανες, κωμωδια, λογο, μαΐου, ματια, μινι, μικρο, μορφη, μυθος, ομαδα, παντα, ουσιαστικα, οφελος, παιδια, ρολο, σαιζον, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθετες, σπιτι, σχεδια, σχολια, ταινιες τρομου, τριτη, φυσικα, φορα, αγνωστο, bright, bronson, bruce willis, bruce, white, cage, cate blanchett, chuck, sequel, dream, david, emily blunt, επεισοδια, flight, forum, hollywood, hugo, hunger, ιουνίου, jackson, joey, josh, king, max, μια φορα, netflix, nicolas cage, παιχνιδι, pictures, πληροφοριες, πληγες, perfect, sequels, smith, taylor, team, tyler, βοηθος, will smith, χερια
Τυχαία Θέματα