Cine-TV News #68

Βραβεία Emmy, trailer από το Tomb Raider και πολλά άλλα...

Στο προηγούμενο άρθρο της στήλης των Cine-TV News για λίγο δεν είχαμε προλάβει τα βραβεία Emmy. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, οπότε, για όσους δεν τα έχουν ήδη δει, έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος του άρθρου τη λίστα με όλους τους νικητές. Εάν παρατηρήσετε την απουσία του Game of Thrones, αυτό οφείλεται

στην αργοπορημένη πρεμιέρα της 7ης σαιζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι υποψήφια για τα βραβεία του ερχόμενου έτους. Πέραν από νικητές και ηττημένους, ενδιαφέρον μάς προκάλεσαν τα This is Us και The Night Of, δύο σειρές που δεν γνωρίζαμε αλλά ίσως θα έπρεπε, καθώς είχαν αρκετές υποψηφιότητες σε σημαντικές κατηγορίες.

Στα υπόλοιπα, υποθέτουμε ότι την προσοχή θα σας τραβήξει αβίαστα το πρώτο trailer του Tomb Raider (the rebooted movie), κάτι που το καταφέρνει περισσότερο χάρη στο όνομα που φέρει και λιγότερο λόγω της κάπως “κάπου το έχουμε ξαναδεί (με καλύτερα γραφικά)” αισθητικής του. Για το Isle of Dogs δεν έχουμε να πούμε πολλά, πέρα από το ότι θα κλείσουμε εισιτήριο για την πρεμιέρα του (ως γνήσιοι φαν του Wes Anderson).

Trailers

Tomb Raider
Σκηνοθέτης: Roar Uthaug (Flukt)
Πρωταγωνιστούν: Alicia Vikander, Walton Goggins, Dominic West, Daniel Wu
Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου, 2018

Η αγαπημένη μας τυμβωρύχος έρχεται για ακόμα μία φορά στη μεγάλη οθόνη, ελπίζουμε αυτή τη φορά με περισσότερη τύχη σε σχέση με τις ταινίες της Angelina Jolie. Η Alicia Vikander του Ex Machina βαφτίστηκε αυτή τη φορά ως Lara Croft, σε μία εκδοχή που, όπως είναι φυσικό, θα δανείζεται στοιχεία από το reboot του 2013 της Crystal Dynamics (κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές από τις καρμπόν σκηνές του πλοίου που βλέπουμε στο trailer). Θα αποφύγουμε δυσοίωνες προβλέψεις και απλά θα πούμε πως ελπίζουμε να καταφέρουμε να δούμε πλέον μία αξιοπρεπή μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού αν και... (ας το αφήσουμε εδώ… είπαμε να αποφύγουμε δυσοίωνες προβλέψεις…).

Isle of Dogs
Σκηνοθέτης: Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel)
Πρωταγωνιστούν: Edward Norton, Bill Murray, Scarlett Johansson, Ken Watanabe, Harvey Keitel, Live Schreiber, Tilda Swinton, Yoko Ono, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Kunichi Nomura
Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου, 2018 (Αμερική)

Ο Wes Anderson αποτελεί ένας από τους πλέον αγαπημένους σκηνοθέτες του γράφοντος, με μία ιδιαίτερα εκκεντρική σκηνοθετική ματιά, γεμάτη με κάδρα συμμετρίας και άψογων χρωματικών συνθέσεων. Αν και το Fantastic Mr. Fox ίσως είναι η πιο αδύναμη στιγμή του (πάντα συγκρινόμενη με τα δικά του έργα) οφείλουμε να πούμε ότι και πάλι οι προσδοκίες μας είναι υψηλότατες για το Isle of Dogs κι ας επανέρχεται για δεύτερη φορά στα stop-motion animation χωράφια. Ανεξαρτήτως του trailer είμαστε σίγουροι ότι οι προσδοκίες μας θα καλυφθούν (είμαστε ολίγον τι fanboys).

Murder on the Orient Express
Σκηνοθέτης: Kenneth Branagh (Macbeth)
Πρωταγωνιστούν: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Daisy Ridley, Willem Dafoe, Judi Dench
Πρεμιέρα: 9 Νοεμβρίου

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τρελαινόμαστε με τις μοντέρνες πινελιές του trailer (από τις neon γραμματοσειρές και το pop άκουσμα μέχρι το γρήγορο μοντάζ σκηνών δράσης) αλλά κρατάμε μία επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμα. Kenneth Branagh είναι αυτός και κατά καιρούς πήρε μέρος και σε ποιοτικές σαιξπηρικές παραγωγές. Στο μεταξύ, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε την εκδοχή του 1974 από τον Sidney Lumet με τον Albert Finney στον επώνυμο ρόλο.

Jumanji: Welcome to the Jungle
Σκηνοθέτης: Jake Kasdan (Bad Teacher)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan, Kevin Hart
Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου

Για να νοιώσουμε λίγο μεγάλοι όσοι είχαμε δει το Jumanji τη μέρα κυκλοφορίας του: το νέο sequel θα βγει 22 χρόνια μετά την πρεμιέρα του πρώτου… με το πέρασμα των χρόνων λογικό είναι και το Jumanji να αλλάξει μορφή από επιτραπέζιο σε σύγχρονο ψηφιακό παιχνίδι. Η ουσιαστική διαφορά σε σχέση με το πρώτο θα είναι η μεταφορά της νεαρής πρωταγωνιστικής παρέας στον ψηφιακό κόσμο ενός βιντεοπαιχνιδιού, όπου θα πάρουν τη μορφή ενήλικων χαρακτήρων με ειδικές δυνάμεις.

1922
Σκηνοθέτης: Zak Hilditch (These Final Hours)
Πρωταγωνιστούν: Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου (Netflix)

Άλλη μία ιστορία του Stephen King μεταφέρεται στις οθόνες μας (κάτι που εννοείται δεν παραλείπει να μας αναφέρει το trailer) με πρωταγωνιστή τον Thomas Jane, ένας ηθοποιός που δεν είναι χθεσινός σε αυτές τις μεταφορές, έχοντας πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στα The Mist και Dreamcatcher. Στα του σεναρίου ο Wilfred (Thomas Jane) θα δολοφονήσει τη γυναίκα του, με τη βοήθεια του γιου του, κρύβοντας το πτώμα στο πηγάδι του σπιτιού. Το πτώμα θα αρχίσουν να το περιτριγυρίζουν αρουραίοι, που δεν θα παραλείψουν να στοιχειώσουν και τον Wilfred.

All I See Is You
Σκηνοθέτης: Marc Forster (World War Z)
Πρωταγωνιστούν: Jason Clarke, Blake Lively
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου (Αμερική)

Μία τυφλή γυναίκα θα βρει ξαφνικά την όρασή της, όμως η χαρά της δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς θα βρεθεί μπροστά από δυσάρεστες αποκαλύψεις για τη συζυγική της ζωή. Κρίνοντας από το trailer, αυτές οι αποκαλύψεις θα αφορούν περισσότερο τρομακτικές καταστάσεις (μεταφυσικές πιθανότατα) παρά καθημερινά προβλήματα όπως -π.χ.- εξωσυζυγικές σχέσεις.

The 13th Friday
Σκηνοθέτης: Justin Price (Snare)
Πρωταγωνιστούν: Lisa May, Khu, Melissa L. Vega
Πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Πόσοι μπερδευτήκατε διαβάζοντας τον τίτλο περιμένοντας ότι θα δείτε remake του Παρασκευή και 13; Οι έξτρα παρατηρητικοί θα αναγνώρισαν την πονηρή αλλαγή της σειράς των λέξεων από την πασίγνωστη cult splatter ταινία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συνηθισμένη συνταγή ταινίας τρόμου, όπου όμως δεν έχει καμία σχέση με τα καμώματα του Jason Voorhees. Μέσα στο trailer κάπου θα πεταχτεί και το τοπωνύμιο του Τέξας, έτσι, για να παραπέμψει υποσυνείδητα και σε άλλη πασίγνωστη ταινία τρόμου ενώ κάτι τερατάκια νομίζουμε ότι φέρουν συγγενικές ομοιότητες με αυτά από το The Descent.

The Commuter
Σκηνοθέτης: Jaume Collet-Serra (Non-Stop)
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neil
Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Ένας ασφαλιστής (Liam Neeson) κατά τη διάρκεια της διαδρομής-ρουτίνας του με το τραίνο προς τη δουλειά θα έρθει τυχαία σε επαφή με μία μυστηριώδη γυναίκα που θα τον υποχρεώσει να αποκαλύψει την κρυφή ταυτότητα ενός επιβάτη εντός του τραίνου. Χαιρόμαστε πάντα να βλέπουμε τον Liam Neeson σε “προκάτ” ύφους κινηματογραφικές περιπέτειες (ο ίδιος έχει κάνει την επιλογή του να πρωταγωνιστεί σε τέτοιες προ πολλού). Αν νομίζετε πάντως ότι η υπόθεση μπορεί να παραπέμπει σε προσγειωμένο θρίλερ καταδίωξης, τότε δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να δείτε την τελευταία σκηνή του trailer ώστε να το ξανασκεφτείτε.

Spielberg (Ντοκιμαντέρ)
Σκηνοθέτης: Susan Lacy (American Masters)
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (HBO)

Ο Steven Spielberg αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες του Hollywood, έχοντας μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη εξαιρετικές και διαχρονικές στιγμές. Σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε ένα εκτενές ντοκιμαντέρ που θα ρίξει φως πίσω από την πετυχημένη καριέρα του, περιέχοντας συνεντεύξεις από δεκάδες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

The Punisher, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2017 (Netflix), 13 επεισόδια

Το τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel όλο και διογκώνεται, αυτήν τη φορά με την προσθήκη του Punisher. Πρακτικά μιλάμε για spin-off του συγκεκριμένου αντιήρωα, που είχε κάνει guest εμφανίσεις στη 2η σαιζόν του Daredevil.

Voltron Legendary Defender, 4η σαιζόν
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Netflix)

Το reboot της αγαπημένης παιδικής σειράς δείχνει να έχει κερδίσει και τις σημερινές μικρές ηλικίες (εκτός αν την τηλεθέαση την κερδίζει από το ενήλικο και νοσταλγικό κοινό).

Gotham, 4η σαιζόν
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου (FOX)

Γεμάτο trailer για την 4η σαιζόν του Gotham, όπου ο νεαρός Bruce Wayne φαίνεται ένα βήμα πιο κοντά στην εμβληματική στολή του.

The Flash, 4η σαιζόν
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου (The CW)

Προσθήκη σαμουράι βλέπουμε στην 4η σαιζόν, δεν έχουμε ιδέα, το αφήνουμε εδώ.

Cine-TV Νέα

Η Linda Hamilton θα επιστρέψει στο καινούριο κεφάλαιο του Terminator.
Για όσους δεν γνωρίζουν, αργά και σταθερά αναπτύσσεται η παραγωγή ενός καινούριου sequel του Terminator, την παραγωγή του οποίου αυτήν τη φορά θα αναλάβει ο James Cameron και τη σκηνοθεσία ο Tim Miller (Deadpool). Έκπληξη προκαλεί η επιστροφή της Linda Hamilton στο ρόλο της Sarah Connor, ένας ρόλος που καμία άλλη ηθοποιός (Emilia Clarke, Lena Headey) δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας με την ενέργεια και τη δυναμική της Hamilton. Όπως είναι φυσικό, από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Arnold Schwarzenegger. Ελπίζουμε η επιστροφή των συντελεστών από τις πρώτες δύο κλασικές ταινίες να σημαίνει πως οι εξελίξεις του Terminator: Genisys θα θεωρηθούν χαμένες στις χωροχρονικές τρύπες.

Ξεκίνησε η παραγωγή της τηλεοπτικής μεταφοράς του Watchmen.
Το δημοφιλέστατο κόμικ του Alan Moore είχε ήδη μεταφερθεί, με αρκετή πιστότητα, στη μεγάλη οθόνη από τον Zack Snyder το 2009. Πλέον, θα το δούμε και ως τηλεοπτική σειρά, διά χειρός Damon Lindelof (showrunner του The Leftovers), σε παραγωγή HBO κάτι που μας δημιουργεί ελπίδες για το όλο εγχείρημα.

Βραβεία Emmy

Πρώτος ανδρικός ρόλος σε μίνι σειρά ή ταινία
Riz Ahmed (The Night Of)

Πρώτος γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά ή ταινία
Nicole Kidman (Big Little Lies)

Πρώτος ανδρικός ρόλος σε κωμική σειρά
Donal Glover (Atlanta)

Δεύτερος ανδρικός ρόλος σε κωμική σειρά
Alec Baldwin (Saturday Night Live)

Πρώτος γυναικείος ρόλος σε κωμική σειρά
Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Δεύτερο γυναικείος ρόλος σε κωμική σειρά
Kate McKinnon (Saturday Night Live)

Καλύτερο σύνολο ηθοποιών σε κωμική σειρά
Veep (HBO)

Καλύτερη ανδρική guest εμφάνιση σε κωμική σειρά
Dave Chappelle (Saturday Night Live)

Καλύτερη γυναικεία guest εμφάνιση σε κωμική σειρά
Melissa McCarthy (Saturday Night Live)

Πρώτος ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά
Sterling K. Brown (This Is Us)

Δεύτερος ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά
John Lithgow (The Crown)

Πρώτος γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά
Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale)

Δεύτερος γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά
Ann Dowd (The Handmaid’s Tale)

Καλύτερο σύνολο ηθοποιών σε δραματική σειρά
Stranger Things (Netflix)

Καλύτερη ανδρική guest εμφάνιση σε δραματική σειρά
Gerald McRaney (This Is Us)

Καλύτερη γυναικεία guest εμφάνιση σε δραματική σειρά
Alexis Bledel (The Handmaid’s Tale)

Καλύτερος γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά ή ταινία
Laura Dern (Big Little Lies)

Καλύτερος δεύτερος ανδρικός ρόλος σε μίνι σειρά ή ταινία
Alexander Skarsgard (Big Little Lies)

Καλύτερη κωμική σειρά
Veep

Καλύτερη σκηνοθεσία σε κωμική σειρά
Atlanta (B.A.N.)

Καλύτερο σενάριο σε κωμική σειρά
Master of None (Thanksgiving)

Καλύτερη δραματική σειρά
The Handmaid’s Tale (Hulu)

Καλύτερη σκηνοθεσία σε δραματική σειρά
The Handmaid’s Tale (Offred (Pilot)

Καλύτερο σενάριο σε δραματική σειρά
The Handmaid’s Tale (Offred (Pilot)

Καλύτερο σενάριο σε μίνι σειρά ή ταινία
Black Mirror: San Junipero

Καλύτερη τηλεοπτική ταινία
Black Mirror: San Junipero

Καλύτερη σκηνοθεσία σε μίνι σειρά ή ταινία
Big Little Lies

Καλύτερο animation
Bob’s Burgers (Bob, Actually)

Καλύτερο voice-over σε animation
Family Guy (The Boys in the Band)

Καλύτερη σειρά animation με επεισόδια μικρής διάρκειας
Adventure Time (Islands Part 4: Imaginary Resources)

Καλύτερο ντοκιμαντέρ ή show
Planet Earth II

Καλύτερη πρωτότυπη μουσική σε σειρά
House of Cards (Chapter 63)

Καλύτερη πρωτότυπη μουσική σε μίνι σειρά ή ταινία
Fargo (Aporia, FX Networks)

Καλύτερη μίξη ήχου σε σειρά
Stranger Things (Chapter Eight: The Upside Down)

Καλύτερη μίξη ήχου σε μίνι σειρά ή ταινία
The Night Of (Subtle Beast)

Καλύτεροι τίτλοι αρχής
Stranger Things

Καλύτερο μουσικό θέμα τίτλων αρχής
Stranger Things

Καλύτερη φωτογραφία σε μίνι σειρά ή ταινία
The Night Of (Ordinary Death)

Καλύτερο σενάριο για σειρά γενικού περιεχομένου
Last Week Tonight with John Oliver

Καλύτερη σκηνοθεσία σε σειρά γενικού περιεχομένου
Saturday Night Live (Host: Jimmy Fallon)

Καλύτερα ειδικά εφέ
Westworld (The Bicameral Mind)

Καλύτερο παιδικό πρόγραμμα
Once Upon A Sesame Street Christmas

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, tomb raider, angelina jolie, edward norton, scarlett johansson, yoko ono, johnny depp, dwayne johnson, jack black, liam neeson, emilia clarke, arnold schwarzenegger, zack snyder, sesame street, game, οφείλεται, σημαίνει, night, movie, dogs, west, reboot, crystal, edward, norton, bill, murray, live, yoko, bryan, fox, animation, orient, johnny, pfeiffer, cruz, pop, dwayne, Johnson, jack, black, sequel, dylan, king, γιου, world, jason, justin, melissa, cult, hollywood, φως, netflix, marvel, bruce, flash, hamilton, terminator, james, tim, lena, arnold, schwarzenegger, watchmen, snyder, hbo, big, saturday, εμφάνιση, mccarthy, mirror, bob, guy, time, earth, tonight, john, host, sesame, τελη κυκλοφοριας, νουμερα τηλεθεασης, gary moore, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, scarlett johansson, γραμματοσειρες, dwayne johnson, watchmen, τηλεθεαση, hbo, βημα, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, καριερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, οθονες, προγραμμα, ταινιες, τυχη, φωτογραφια, φως, cult, earth, edward norton, flash, game, game of thrones, james, johnny depp, time, αβιαστα, αρθρο, απλα, βοηθεια, γιου, δειτε, δειχνει, εγχειρημα, ενεργεια, εμφάνιση, επρεπε, επωνυμο, ερχεται, ζωη, ιδεα, υποθεση, κεφαλαιο, λειπει, ματια, μιξη, μινι, μορφη, παντα, οθονη, ονομα, οραση, οφείλεται, πηγαδι, προβληματα, ρολο, σαιζον, σειρες, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συνταγη, συγχρονο, συμπαν, ταυτοτητα, τεξας, τρυπες, φυσικο, φορα, χαιρομαστε, χαρα, ψηφιακο, animation, arnold, arnold schwarzenegger, bill, black, bryan, bruce, sequel, cruz, crystal, guy, dogs, dylan, dwayne, edward, ειδικες δυναμεις, ειπαμε, εμφανισεις, επεισοδια, fox, jack, john, hamilton, hollywood, ιδιαιτερα, jack black, jason, justin, johnny, king, lena, liam neeson, louis, marvel, mccarthy, melissa, μια φορα, mirror, μπροστα, murray, night, norton, orient, παιχνιδι, pfeiffer, pop, reboot, sesame street, sesame, σημαίνει, schwarzenegger, σκηνη, snyder, terminator, tim, tomb raider, tonight, west, yoko ono, yoko, voice, zack snyder
Τυχαία Θέματα