Cine-TV News #57

Game of Thrones, Valerian, Spider-Man και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα…

Ναι, το λέμε ευθαρσώς ότι έχουμε μπει στη σφαίρα του ενθουσιασμού για το Valerian and the City of a Thousand Planets. Τα trailers πέτυχαν τον σκοπό τους, ο πήχης έχει ανέβει υψηλά και μένει να δούμε αν η πρεμιέρα της ταινίας θα καταφέρει να μεταφέρει τη μαγεία μίας πλούσιας, σε ταξίδια και κόσμους, space opera.

Στο

τηλεοπτικό προσκήνιο, το Game of Thrones ανεβάζει την όρεξη με το τελευταίο trailer, δημιουργώντας προσδοκίες για μία σαιζόν όπου πλέον θα δούμε σημαντικές εξελίξεις και προελάσεις στρατών. Το χτίσιμο των χαρακτήρων έγινε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια (όχι, η σειρά είναι κάτι πολύ περισσότερο από “μόνο σεξ και βία” που βλέπουμε να σχολιάζεται εδώ κι εκεί) αλλά πλέον θέλουμε να ξεκινήσουμε να βλέπουμε ουσιαστικές καταλήξεις και επανενώσεις χαρακτήρων.

Trailers

Valerian and the City of a Thousand Planets
Σκηνοθέτης: Luc Besson (The Fifth Element)
Πρωταγωνιστούν: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rutger Hauer, Rihanna, John Goodman (φωνή)
Πρεμιέρα: 20 Ιουλίου

Με κάθε νέο trailer το νέο εγχείρημα του Luc Besson δείχνει όλο και πιο εντυπωσιακό. Ανεβάζουμε πολύ τις προσδοκίες μας, αλλά πραγματικά δύσκολα μπορούμε να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό έπειτα από τον καταιγισμό εικόνων από ένα, φαινομενικά τουλάχιστον, ζωηρό και πλούσιο σύμπαν. Ίσως γίνει το θαύμα ώστε να καταφέρουμε να δούμε μία "Mass Effect" κινηματογραφική εκδοχή.

Spider-Man: Homecoming
Σκηνοθέτης: Jon Watts (Cop Car)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Michael Keaton
Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Το Spider-Man συνεχίζει να μην μπορεί να μας δημιουργήσει την παραμικρή αναμονή για προβολή στη μεγάλη αίθουσα. Ίσως φταίει η παταγώδης αποτυχία του προηγούμενου reboot, που έχει αφήσει μία πικρή γεύση για τον υπερήρωα, ίσως ότι και το ίδιο το trailer δεν προβάλει οποιαδήποτε σκηνή που να προδιαθέτει για μία πραγματικά διασκεδαστική ή εντυπωσιακή, σε action σκηνές, ταινία.

Despicable Me 3
Σκηνοθέτες: Pierre Coffin (Despicable Me 2), Kyle Balda (Minions)
Πρωταγωνιστούν: Steve Carrel, Kristen Wiig, Jenny Slate
Πρεμιέρα: 31 Αυγούστου

Η ανέλπιστη επιτυχία του Despicable Me θα επιχειρηθεί να συνεχιστεί με το τρίτο μέρος, όπου πλέον θα γνωρίσουμε και τον αδερφό του Gru, ο οποίος επίσης θα δανείζεται τη φωνή του Steve Carrel. Εννοείται ότι τα πλέον διάσημα minions θα έχουν εξέχουσα θέση.

Wish Upon
Σκηνοθέτης: John R. Leonetti (Annabelle)
Πρωταγωνιστούν: Sherilyn Fenn, Joey King, Ryan Philippe
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου (Αμερική)

Ένα νεαρό κορίτσι θα ανακαλύψει ένα μουσικό κουτί το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ευχή της. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτή η μεταφυσική ιδιότητα επισύρει και θανατηφόρες συνέπειες. Αυτά.

Shimmer Lake
Σκηνοθέτης: Oren Uziel (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Rainn Wilson, Benjamin Walker, Wyatt Russell
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου (Netflix)

Σε μία μικρή αμερικάνικη κωμόπολη τρεις, φανερά αρχάριοι, ληστές θα κυνηγηθούν από τον τοπικό σερίφη, ο οποίος εν αγνοία του είναι αδερφός ενός εκ των δραστών. Η ιδιαιτερότητα της ταινίας είναι ότι θα αφηγηθεί με αντίθετη χρονολογική σειρά τα γεγονότα ενώ, το trailer τουλάχιστον, αποδίδει μία Fargo αισθητική στο γενικότερο ύφος.

Wonder
Σκηνοθέτης: Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower)
Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Mandy Patinkin
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Αμερική)

Δραματική ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του R. J. Palacio, όπου ένα παραμορφωμένο παιδί θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπο με ένα καινούριο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Wind River
Σκηνοθέτης: Taylor Sheridan (Vile)
Πρωταγωνιστούν: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Jon Bernthal
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Αμερική)

Σε έναν ινδιάνικο καταυλισμό του Wyoming μία γηγενής γυναίκα θα βρεθεί δολοφονημένη. Μία πράκτορας του FBI (Elizabeth Olsen) και ένας ιχνηλάτης (Jeremy Renner) θα χρειαστεί να συνεργαστούν ώστε να διαλευκάνουν το έγκλημα. Σαν σενάριο δείχνει κάπως κοινότυπο, κάτι στο οποίο δεν βοηθάει και το εξίσου κοινότυπο trailer.

Game of Thrones, season 7
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου (HBO), 7 επεισόδια

Το πρώτο ουσιαστικό trailers της προτελευταίας σαιζόν κάνει πολύ καλή δουλειά στη καλλιέργεια προσμονής, δείχνοντάς μας λακωνικά μεν απολύτως πετυχημένα δε τους βασικούς χαρακτήρες και στρατούς που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του θρόνου. Μερικά πλάνα μαρτυρούν ότι ο μικρότερος αριθμός των επεισοδίων, κάτι που σημαίνει ότι μεγαλύτερο budget μοιράστηκε στην παραγωγή καθενός, μάλλον θα οδηγήσει σε ορισμένα επικά επεισόδια.

Castlevania, season 1
Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου (Netflix)

Η θρυλική σειρά της Konami έρχεται στο Netflix σε ένα animation που, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς, δείχνει να είναι απολύτως ικανοποιητικό. Αν δεν μπορούμε να δούμε έστω υποφερτή μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη τουλάχιστον ας καταφέρουμε να δούμε κάτι αξιοπρεπές σε animated τηλεοπτική σειρά.

Get Shorty, season 1
Πρεμιέρα: 13 Αυγούστου (Epix), 10 επεισόδια

Μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Chris O’Dowd (IT Crowd) και Ray Romano (Everybody Loves Raymond) όπου ο πρώτος θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του τη ζωή του δολοφόνου ώστε να γίνει παραγωγός ταινιών στο Hollywood ενώ ο έτερος πρωταγωνιστής αποτελεί έναν ξεπεσμένο παραγωγό ταινιών που γίνεται συνεργάτης του. Φυσικά οι πρώην επαφές του O’Dowd δεν θα τον αφήσουν εύκολα. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Tin Star, season 1
Πρεμιέρα: 2017 (Sky), 8 επεισόδια

Σε μία ορεινή κωμόπολη του Καναδά ο Jim Worth (Tim Roth), αξιωματικός της αστυνομίας θα δει ένα μέλος της οικογένειάς τους να δολοφονείται (ο γιος του αν καταλαβαίνουμε καλά από το trailer). Παράλληλα θα ξεκινήσει τις εργασίες του ένα διυλιστήριο πετρελαίου από μία μεγαλοεταιρία με υπεύθυνη την Mrs. Bradshaw (Christina Hendricks), η οποία θα φέρει μαζί της διάφορα προβλήματα διαφθοράς. Κάτι μας λέει ότι αυτά τα δύο γεγονότα θα συνδέονται μεταξύ τους.

Orphan Black, season 5
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου (BBC America), 10 επεισόδια

Οι περιπέτειες των... ξέρετε ποιων όσοι έχετε δει το Orphan Black (να αποφύγουμε και τα spoilers) έρχονται σύντομα στο τέλος τους στην καταληκτική σαιζόν της επιτυχημένης σειράς.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Roger Moore στα 89 του χρόνια.
Στις 23 Μαΐου ο δημοφιλής Bρετανός ηθοποιός έχασε τη ζωή του έπειτα από μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Roger Moore ανέβηκε στο προσκήνιο με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του The Saint (1962-1969). Φυσικά το απόγειο ήρθε με την απόκτηση του ρόλου του James Bond (παίρνοντας την σκυτάλη από τον Sean Connery), πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση στο Live and Let Die του 1973, διατηρώντας τον επώνυμο ρόλο για έξι ακόμα sequels.

Νέα πλεύση για το κινηματογραφικό Uncharted.
Όλο και ακούμε για σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς κ.λπ. για την πιθανή μεταφορά ενός εκ των πιο επιτυχημένων franchises της Sony αλλά ακόμα φως δεν βλέπουμε. Αυτή τη φορά γίνεται λόγος για τη νέα τροπή που έχει πάρει το σενάριο του κινηματογραφικού Uncharted, το οποίο φαίνεται πως θα αφορά τις περιπέτειες ενός νεαρού Nathan Drake, υποδυόμενος από τον Tom Holland, τον οποίο είδαμε πρόσφατα ως Spider-Man στο Captain America: Civil War ενώ σύντομα θα τον δούμε στο Spider-Man: Homecoming. Να θυμίσουμε ότι την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Shawn Levy (Real Steel, Night at the Museum).

Ήδη στα σχέδια το reboot του Resident Evil.
Μερικοί μήνες μετά το Resident Evil: The Final Chapter, την έκτη ταινία του franchise, ήταν αρκετοί ώστε να δούμε ήδη την αναγέννηση της πιο επιτυχημένης μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη (μιλώντας με οικονομικούς όρους). Την παραγωγή της νέας ταινίας θα αναλάβει ο James Wan, σκηνοθέτης των Saw, The Conjuring και Furious 7 μεταξύ άλλων. Ίσως είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να δούμε μία στροφή στην ποιότητα τύπου Resident Evil 7.

Ο Terminator θα επιστρέψει ξανά… δυστυχώς…
Η ανακοίνωση ήρθε από τον ίδιο τον Arnold Schwarzenegger, ο οποίος δήλωσε στο Screen Daily το εξής: “Η παραγωγή προχωράει. [Ο James Cameron] έχει ορισμένες πολύ καλές ιδέες για τη συνέχεια του franchise, στην οποία θα συμμετέχω”. Με τις τελευταίες αστοχίες του σύμπαντος βέβαια κρατάμε πολύ μικρό καλάθι…

Ετοιμάζεται σειρά με θέμα το Guantanamo σε σκηνοθεσία Oliver Stone.
Ο δημοφιλής Αμερικανός σκηνοθέτης αναλαμβάνει άλλο ένα δύσκολο θέμα της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας, αυτή τη φορά για τη διαβόητη φυλακή του Guantanamo που τέθηκε σε λειτουργία με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, 2002. Η τηλεοπτική σειρά θα ακολουθεί τις ζωές τόσο των κρατουμένων όσο και των υπαλλήλων της φυλακής.

Η κινηματογραφική περιπέτεια Hanna μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.
Η ταινία του 2011, με την νεαρή Saoirse Ronan στον επώνυμο ρόλο, αποτελούσε μία άρτια σκηνοθετημένη περιπέτεια με προσωπικότητα καθώς επίσης και μία Cate Blanchett στον ιδανικό ρόλο της villainess. Η Amazon απέκτησε τα δικαιώματα για να μεταφέρει το Hanna σε μία τηλεοπτική σειρά. Στην ταινία ένα κορίτσι, μεγαλώνει σε ένα απομονωμένο περιβάλλον από δύο χρονών μαθαίνοντας τις τέχνες της δολοφόνου από έναν πράκτορα της CIA. Στα 15 της χρόνια θα βρεθεί ξαφνικά μόνη σε έναν άγνωστο, για αυτήν, κόσμο, κυνηγημένη από μυστικές υπηρεσίες που την θέλουν νεκρή. Δηλαδή κάτι σαν νεαρή Jason Bourne.

Ο Roland Emmerich ετοιμάζει ταινία με θέμα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από έναν σκηνοθέτη που έχει επιδοθεί σε extravaganza ταινίες με θέμα την καταστροφή του κόσμου (The Day After Tomorrow, Independence Day κ.λπ.) αναρωτιόμαστε κατά πόσον θα μπορέσει να κρατηθεί ώστε να αποδώσει μία προσγειωμένη ταινία, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα. Υποθέτουμε ότι η δική του εκδοχή για τον πόλεμο στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, θα λάβει… διαστημικές διαστάσεις.

Ο Tom Cruise επανέρχεται στους αιθέρες του Top Gun.
Κι όμως, 30 χρόνια μετά θυμήθηκαν το επιτυχημένο Top Gun. Κι όμως… 30 χρόνια μετά ο αγέραστος Tom Cruise θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει κάλλιστα σε ένα Top Gun που θα διαδραματιζόταν ένα χρόνο έπειτα από τα τεκταινόμενα του πρώτου… Η ανακοίνωση ήρθε από ανάλογη δήλωση του ηθοποιού, ο οποίος απλά υποστήριξε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το ερχόμενο έτος.

Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν.
Να μην θυμηθούμε καλύτερα τα αεροπλανικά καράτε των Cameron Diaz, Drew Barrymore και Lucy Liu από την κινηματογραφική εκδοχή του 2000. Για την ώρα γνωρίζουμε πως τη σκηνοθεσία του reboot έχει αναλάβει η Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) σε σενάριο των Doug Miro και Carlo Bernard, υπεύθυνοι για το σενάριο του Narcos (Netflix).

Οι Jetsons επιστρέφουν.
Ένα από τα αγαπημένα animations της Hanna-Barbera θα επιστρέψει μετά από 30 χρόνια απουσίας σε μία animated κινηματογραφική παραγωγή. Η επιλογή του Conrad Vernon ως σκηνοθέτη δεν ξέρουμε κατά πόσον δημιουργεί ελπίδες καθώς η τελευταία του ταινία ήταν το ανεκδιήγητο Sausage Party.

Τα Veep και Silicon Valley θα συνεχιστούν.
Δύο αγαπημένες και εξαιρετικά ποιοτικές κωμωδίες του κορυφαίου HBO έλαβαν το πράσινο φως για την επόμενη σαιζόν τους. Δυστυχώς όμως το Silicon Valley δεν θα συνεχιστεί αλώβητο καθώς ο T. J. Miller (Erlich Bachman) έχει ήδη αποχωρήσει από την παραγωγή.

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, clive owen, despicable me, julia roberts, owen wilson, james bond, captain america, resident evil, arnold schwarzenegger, cate blanchett, tom cruise, cameron diaz, game, city, πήχης, space, opera, owen, rihanna, john, effect, holland, reboot, jenny, joey, king, ryan, wilson, ιουνίου, julia, jacob, wind, taylor, olsen, fbi, hbo, σημαίνει, budget, konami, netflix, animation, ray, hollywood, tin, star, sky, tim, πετρελαιο, mrs, orphan, black, bbc, μαΐου, james, εμφάνιση, live, sequels, νέα, uncharted, sony, φως, civil, real, night, franchise, terminator, arnold, schwarzenegger, screen, guantanamo, hanna, amazon, cia, jason, roland, tomorrow, top, gun, perfect, miro, party, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, rihanna, hbo, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, κωμωδιες, σφαιρα, ταινιες, φως, ωρα, amazon, cia, fbi, game, game of thrones, hanna, james, jenny, julia, mrs, opera, owen wilson, owen, ryan, sony, star, αγνοια, αισθητικη, αναγεννηση, απλα, αφορμη, βιβλιο, γεγονοτα, γευση, γινει, γινεται, γυρισματα, δυστυχως, δηλωση, δικη, διυλιστηριο, δειχνει, διδυμο, εγινε, εγχειρημα, ευκολα, αιθουσα, εμφάνιση, εξι, επιτυχια, επωνυμο, ερχεται, ερχονται, ετος, ζωη, ιδεες, ιδιο, η δικη, υπηρεσιες, υφος, θαυμα, κωμωδια, κωμοπολη, λειτουργια, μαγεια, μαΐου, μηνες, μικρο, ξερετε, οθονη, ουσιαστικο, παιδι, περιβαλλον, πήχης, ποιοτητα, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σαιζον, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, ταξιδια, φυλακη, φυσικα, φταιει, φωνη, φορα, χτισιμο, αγγελοι, αγνωστο, animation, arnold, arnold schwarzenegger, budget, black, cameron diaz, captain america, cate blanchett, city, civil, clive owen, despicable me, δικαιωματα, επεισοδια, franchise, john, guantanamo, gun, holland, hollywood, ιδανικο, ιουνίου, jacob, james bond, jason, joey, julia roberts, king, konami, ληστες, miro, netflix, night, olsen, orphan, perfect, party, resident evil, roland, ray, reboot, σημαίνει, schwarzenegger, sequels, σκηνη, space, spider, screen, taylor, terminator, tomorrow, tom cruise, top, uncharted, wilson
Τυχαία Θέματα