Cine-TV News #54

Dark Tower, Wonder Woman, Dunkirk και άλλα…

Ενδιαφέροντα trailers έχουμε από αυτήν την εβδομάδα, με πρώτο και καλύτερο αυτό για το Dark Tower. Δεν μπορούμε να κρίνουμε σε καμία περίπτωση από ένα trailer, ωστόσο είναι μάλλον σίγουρο ότι η ταινία προσπαθεί να συμπυκνώσει πληροφορίες από τρία βιβλία. Δύσκολο το έργο και πολλοί οι χαρακτήρες που θα αναγκαστούν να κοπούν, αλλά έχουμε μία κρυφή ελπίδα για μία αξιόλογη προσπάθεια. Το Wonder Woman

συνεχίζει να εντυπωσιάζει και η πρώτη εικόνα διαρκείας του The Mist προϊδεάζει για μία μεταφορά του Stephen King πνιγμένη στο αίμα…

Trailers

The Dark Tower
Σκηνοθέτης: Nikolaj Arcel (A Royal Affair)
Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Matthew McConaughey, Jackie Earle Haley, Tom Taylor
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Αμερική)

Όσο μπορούμε να καταλάβουμε από το trailer, η πρώτη ταινία θα έχει στοιχεία από τα τρία πρώτα βιβλία. Σίγουρα η θέση του σεναριογράφου δεν είναι και πολύ ζηλευτή, γνωρίζοντας ότι έχει το δύσκολο έργο να αποδώσει την επική περιπέτεια του Roland Deschain με συνοχή στην περιορισμένη χρονική διάρκεια των ταινιών. Ας ελπίσουμε ότι οι αλλαγές που θα δούμε να μην έχουν να κάνουν με την υπεραπλούστευση του σεναρίου και την απλή αφορμή για πιστολίδι, όπως είδαμε στο πρόσφατο Ghost in the Shell.

Dunkirk
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan (Inception)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Kenneth Branagh
Πρεμιέρα: 24 Ιουλίου

Ο Christopher Nolan μπαίνει στα βαθιά νερά του B' Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να εξιστορήσει την τεράστια επιχείρηση υποχώρησης που έγινε στις αρχές του πολέμου από το Dunkirk της Γαλλίας προς την Αγγλία. Συνολικά, περισσότεροι από 300.000 στρατιώτες κατάφεραν να ξεφύγουν χάρη στη συμμετοχή διαφόρων πολεμικών και πολιτικών πλωτών μέσων.

Wonder Woman
Σκηνοθέτης: Patty Jenkins (Monster)
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lucy Davis, Danny Huston
Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου 2017

Όπως συνηθίζεται, τα trailers με τους υπερήρωες είναι εντυπωσιακά και το Wonder Woman, φυσικά, βαδίζει στα ίδια μονοπάτια. Τα “ποζεράδικα” slow motion στις μάχες δείχνουν σαν να έχουν βγει κατευθείαν από τη σχολή του Zack Snyder και τα σκηνικά βρίθουν από το υψηλό budget, οπότε μένει να δούμε αν η ταινία θα καταφέρει να σπάσει την "κατάρα" του DC Universe…

The Big Sick
Σκηνοθέτης: Michael Showalter (The Baxter)
Πρωταγωνιστούν: Ray Romano, Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου (Αμερική)

Ρομαντική κωμωδία με το πάντα επίκαιρο θέμα του ζευγαριού που συναντάει τα εμπόδια στερεοτυπικών αντιλήψεων επειδή προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες. Εδώ θα δούμε την ιστορία του Πακιστανού Kumail (Kumail Nanjiani) και της Αμερικανίδας Emily (Zoe Kazan) σε μία σχέση που δοκιμάζεται συνεχώς λόγω των ξενοφοβικών γονέων τους. Στη συγγραφή του σεναρίου έχει συνεργαστεί και ο Kumail Nanjiani, γνωστός από το Silicon Valley, με την ιστορία να είναι επί της ουσίας πραγματική, καθώς είναι εμπνευσμένη από τη δική του περιπέτεια με τη γυναίκα του, Emily Gordon.

The Mist, season 1 (προσοχή, βίαιες εικόνες!)
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου (Spike), 10 επεισόδια

Η καινούρια τηλεοπτική μεταφορά μυθιστορήματος του Stephen King δεν φαίνεται καθόλου να αστειεύεται. Το αίμα και οι βίαιοι θάνατοι επί της οθόνης θα πρέπει να θεωρούνται κάτι δεδομένο. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μία κωμόπολη της Αμερικής, η οποία θα σκεπαστεί από πυκνή ομίχλη, γεμάτη από θανατηφόρα τέρατα.

Marvel’s The Defenders
Πρεμιέρα:18 Αυγούστου (Netflix), 8 επεισόδια

Η στιγμή που οι φαν του τηλεοπτικού Marvel σύμπαντος περιμένουν. Οι Iron Fist, Jessica Jones, Daredevil και Luke Cage θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την οργάνωση The Hand, αλλά και της Alexandra, υποδυόμενη από την μοναδική Sigourney Weaver.

Bloodline, season 3
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου (Netflix), 10 επεισόδια

Τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας των Rayburn θα συνεχίσουν να έρχονται στο φως στην 3η σαιζόν. Χωρίς να έχουμε ακόμα την τύχη να δούμε τη σειρά, κάτι μας λέει ότι το trailer της επόμενης σαιζόν περιέχει μπόλικα spoilers, οπότε προσοχή σε όποιον δεν έχει παρακολουθήσει ακόμα τις δύο πρώτες σαιζόν.

Sense8, trailer 2
Πρεμιέρα: 5 Μαΐου (Netflix), 10 επεισόδια

Οι μεταφυσικές περιπέτειες των οκτώ ηρώων από όλες τις γωνιές του κόσμου συνεχίζονται για μία ακόμα σαιζόν, σε μία σειρά που αναμφίβολα καταφέρνει να φέρει στο επίκεντρο διάφορα ταμπού θέματα που έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, περιτυλιγμένα από ένα ευφάνταστο σενάριο. Με τους Wachowski να έχουν θέσει τις βάσεις στην πρώτη σαιζόν, κάπως αργή σε εξέλιξη είναι η αλήθεια, ελπίζουμε να καταφέρουν να ανεβάσουν λίγο τους ρυθμούς στη δεύτερη.

Cine-TV Νέα

Το Game of Thrones πλησιάζει στο τέλος του, τα spin-offs έρχονται.
Δεδομένου ότι η 8η σαιζόν της επόμενης χρονιάς θα είναι η τελευταία, το HBO έχει προνοήσει ώστε να ερευνήσει διάφορες προοπτικές για spin-offs. Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε πως έχει προσλάβει τέσσερις σεναριογράφους ώστε να εξετάσουν πιθανές ιστορίες που θα μπορούσαν να ειπωθούν από τη δύσκολη ζωή στο Westeros. Το δύσκολο έργο έχουν αναλάβει οι Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, Stardust, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), Carly Wray (Mad Men), Max Borenstein (Kong: Skull Island, Godzilla) και Brian Helgeland (A Knight’s Tale, Man on Fire, Robin Hood).

Ετοιμάζεται κωμική σειρά με τους Danny DeVito και Jeff Goldblum.
Ενδιαφέρον δίδυμο για την καινούρια κωμική σειρά, οι οποίοι θα υποδυθούν ένα ντουέτο μουσικών που γνώρισε την επιτυχία στο παρελθόν. Πλέον, θα αναγκαστούν να επανέλθουν μαζί στη σκηνή παρόλο που μεταξύ τους βρίσκονται στα μαχαίρια. Η σειρά προορίζεται για το Amazon Prime και τη συγγραφή έχει αναλάβει ο Tim Long, ένας εκ των σεναριογράφων του The Simpsons.

Η παραγωγή του Gears of War είναι ακόμα ζωντανή.
Είναι ένα από αυτά τα μεγαλεπήβολα εγχειρήματα μεγάλου βιντεοπαιχνιδιού που αραιά και που έρχονται στη δημοσιότητα μόνο για να περάσουν με την ίδια αστραπιαία ταχύτητα στη λήθη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να διαψευστούμε αλλά... κάτι μας λέει... Αυτή τη φορά το έγκυρο Deadline δημοσίευσε την πρόσληψη του σεναριογράφου Shane Salerno από την Universal Pictures, ώστε να αναλάβει το σενάριο του κινηματογραφικού Gears of War. Ο Salerno εργάζεται ήδη στο σενάριο των τεσσάρων καινούριων Avatar ταινιών του James Cameron, ενώ οι παλιότερες δουλειές του μάλλον δεν εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, έχοντας στο βιογραφικό του το κάκιστο Aliens vs. Predator: Requiem και το πρόσφατο Ghost Recon: Wildlands.

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, gears of war, wonder woman, zack snyder, εν λόγω, mad men, on fire, robin hood, woman, king, royal, roland, ghost, shell, nolan, murphy, γαλλια, συμμετοχή, patty, wright, ιουνίου, slow, snyder, budget, big, ray, zoe, spike, netflix, marvel, iron, cage, hand, μαΐου, φως, βασεις, game, hbo, secret, miss, home, mad, men, max, skull, island, godzilla, fire, amazon, tim, long, simpsons, pictures, avatar, james, βιβλια, βιογραφικο, τελος του κοσμου, hbo, γυναικα, γωνιες, θεμα, ληθη, τυχη, φως, amazon, game, game of thrones, ghost, james, shell, αιμα, αφορμη, δεδομενο, δικη, διδυμο, δικτυο, εγινε, ελπιδα, εβδομαδα, εν λόγω, εξελιξη, επιτυχια, ερχονται, ζωη, ιδια, εικονα, κωμωδια, κωμοπολη, μαΐου, μαχαιρια, μυστικα, παντα, οκτω, ομιχλη, σαιζον, σεναριο, σιγουρα, σιγουρο, σειρα, συμμετοχή, τρια, φυσικα, φορα, avatar, budget, big, cage, δουλειες, royal, fire, gears of war, home, hand, χωρα, iron, island, ιουνίου, king, long, marvel, max, miss, murphy, nolan, on fire, woman, pictures, πληροφοριες, roland, ray, skull, secret, simpsons, σκηνη, σκηνικα, slow, snyder, tim, θεματα, wright, wonder woman, zack snyder, zoe
Τυχαία Θέματα