Cine-TV #99

Predator, True Detective και άλλα νέα.

Κοντοζυγώνει το Predator και όλο και περισσότερο μετριάζουμε τις προσδοκίες μας, έχοντας γνώση από πολλά στραβοπατήματα γερασμένων action franchises στο παρελθόν. Για να μη θυμηθούμε περιπτώσεις όπως αυτές των Robocop και Total Recall, καλύτερα. Αν και η αλήθεια είναι πως στις σόλο εμφανίσεις του (όταν δηλαδή δεν συνοδεύεται από τα Aliens) ο Predator τα έχει πάει αρκετά καλά.

Την περασμένη βδομάδα συνεχίσαμε συστηματικά

το Disenchantment (από αυτές τις περιπτώσεις σειρών που είναι ιδανικές για την ώρα του φαγητού) το οποίο ευτυχώς αναπτύσσεται αρκετά καλά, σε σχέση τουλάχιστον με την κακή εντύπωση που προκάλεσε στα πρώτα επεισόδια. Αν και δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα των προηγούμενων δουλειών του Matt Groening, τουλάχιστον δείχνει ότι σιγά σιγά η γραφή του αποκτάει αυτοπεποίθηση και εκμεταλλεύεται περισσότερο το fantasy περιβάλλον.

Για το Better Call Saul δεν έχουμε να πούμε πολλά. Προχωράμε επεισόδιο-επεισόδιο, εβδομάδα με εβδομάδα, σε μία σειρά που συνεχίζει εξίσου δυνατά με τις προηγούμενες, με εξαιρετικούς χαρακτήρες (ωραία φωτογραφία, ωραία σκηνοθεσία). Δεν θα μας φανεί παράξενο αν θα αποτελέσει, τελικά, ένα από αυτά τα spin-off που θα ξεπεράσουν τη βασική σειρά στην οποία βασίστηκαν.

Trailers

The Predator
Σκηνοθέτης: Shane Black (Iron Man 3)
Πρωταγωνιστούν: Boyd Holbrook, Thomas Jane, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn
Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου

Οσονούπω μία από τις πιο επιβλητικές εξωγήινες μορφές πολεμιστών επιστρέφει για την τέταρτη, σόλο, κινηματογραφική του εμφάνιση. Το τελευταίο trailer δείχνει να υπόσχεται δύο πράγματα: Πρώτον, ότι θα δούμε τον Κυνηγό εν δράσει σε όλη του την R-Rated χάρη, και δεύτερον, ότι θα φέρει μαζί του το χαλαρό χιουμοριστικό ύφος που χαρακτηρίζει τις ταινίες του Shane Black. Ας πούμε ότι κατά τον γράφοντα ένα από τα δύο παραπάνω στοιχεία δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για το ύφος της ταινίας.

The Front Runner
Σκηνοθέτης: Jason Reitman (Juno)
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J. K. Simmons, Alfred Molina
Πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου (Αμερική)

Η ιστορία του πολιτικού Gary Hart, που επιχείρησε να λάβει την υποψηφιότητα με το κόμμα των δημοκρατικών για τις εκλογές του 1988. Ο εκτροχιασμός της πορείας του ήρθε όταν βγήκε στο φως η εξωσυζυγική του σχέση.

A Private War
Σκηνοθέτης: Matthew Heineman (City of Ghosts)
Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Stanley Tucci, Tom Hollander
Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου (Αμερική)

Η ιδιαίτερα συμπαθής Rosamund Pike θα ενσαρκώσει την Marie Colvin, μία Αμερικανίδα δημοσιογράφο που κάλυψε την εμπόλεμη κατάσταση διαφόρων αφρικανικών χωρών από τη δεκαετία του 80 και έπειτα. Η υψηλή επικινδυνότητα της δουλειάς της, της κόστισε το ένα μάτι στη Σρι Λάνκα το 1985, έπειτα από έκρηξη ρουκέτας. Το 2012 έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στην πόλη του Χομς της Συρίας. Το βιογραφικό του Matthew Heineman περιέχει αποκλειστικά και μόνο ντοκιμαντέρ, με το A Private War να αποτελεί την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, κάτι που ελπίζουμε ότι εγγυάται μία πιστή και προσγειωμένη ματιά στη ζωή της Marie Colvin.

Old Man & The Gun
Σκηνοθέτης: David Lowery (A Ghost Story)
Πρωταγωνιστούν: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits
Πρεμιέρα: 28 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Ο Robert Redford θα υποδυθεί τον Forrest Tucker, έναν επαγγελματία εγκληματία που κατάφερε να αποδράσει 18 φορές, έχοντας παράλληλα επιδοθεί κατά κόρον σε ληστείες. Ο Redford θα ενσαρκώσει το ρόλο στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του, όταν σε ηλικία 79 ετών λήστεψε τέσσερις τράπεζες. Εκτός των άλλων, σε δεύτερο επίπεδο θα δούμε και κατά πόσον ένας ηλικιωμένος ηθοποιός μπορεί να επιστρέψει σε ανάλογους ρόλους που είχε νεότερος, όπως στα Butch Cassidy and The Sundance Kid, The Sting κ.λπ.

The Other Side of the Wind
Σκηνοθέτης: Orson Welles (Citizen Kane)
Πρωταγωνιστούν: John Huston, Bob Random, Peter Bodganovich, Oja Kodar, Susan Strasberg
Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου (Αμερική)

23 χρόνια μετά το θάνατο του μοναδικού Orson Welles θα δούμε την τελευταία του ταινία, η οποία δεν είχε προβληθεί ποτέ ελέω διαφόρων προβλημάτων. Τα γυρίσματα του The Other Side of the Wind είχαν ολοκληρωθεί το 1975, αλλά μόλις το 2017 εντοπίστηκαν τα φιλμ σε ένα αρχείο του Παρισιού, τα οποία απέκτησαν οι παραγωγοί Frank Marshall και Filip Jan Rymsza προκειμένου να τα μοντάρουν σε μία ολοκληρωμένη ταινία. Με μία δόση κοσμικής ειρωνείας, το σενάριο της ταινίας αφορά έναν σκηνοθέτη (John Huston, δείτε το “Θησαυρός της Sierra Madre”) ο οποίος στα 70 του χρόνια προσπαθεί να ολοκληρώσει την τελευταία του παραγωγή εν μέσω διαφόρων οικονομικών δυσκολιών.

First Man
Σκηνοθέτης: Damien Chazelle (La La Land)
Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Jason Clarke, Claire Foy
Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου

Μία κινηματογραφική ματιά στη ζωή του Neil Armstrong, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο φεγγάρι. Όπως φαίνεται, η ταινία θα αποτυπώσει τόσο το πρωτοπόρο διαστημικό ταξίδι όσο και τις πιο προσωπικές τριβές που προέκυψαν από αυτό στην οικογένεια του Armstrong.

The First, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου (Hulu), 8 επεισόδια

Η νέα σειρά του Hulu θα μας μεταφέρει στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη με σκοπό την αποίκισή του, φέρνοντας μαζί της το βαρύ όνομα του Sean Penn. Η ιστορία θα περιστρέφεται γύρω από τις ζωές των αστροναυτών αλλά και των οικογενειών τους στη Γη. Showrunner είναι ο Beau Willimon, ο οποίος έχει αποδείξει ήδη την αξία του με το επιτυχημένο House of Cards.

True Detective, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: Ιανουάριος, 2019 (HBO)

Η σειρά που μαζί με το Dallas Buyers Club άλλαξε με εκπληκτική ευκολία την αντίληψη που είχαμε για τις υποκριτικές ικανότητες του Matthew McConaughey. Εκτός αυτού, η πρώτη σαιζόν αποτελούσε μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική αστυνομική ιστορία στους, πανέμορφα φωτογραφημένους, βάλτους της Λουϊζιάνα. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το στραβοπάτημα της 2ης σαιζόν, ο αργός και αδιάφορος ρυθμός της οποίας δεν κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον μας. Ο Nic Pizzolatto επιστρέφει στα καθήκοντα του showrunner, αλλά μένει να δούμε αν το νέο κεφάλαιο της ανθολογίας θα είναι του ύψους ή του βάθους…

Transformers: Cyberverse, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Σεπτεμβρίου (Cartoon Network), 18 επεισόδια

Νέο reboot των animated Transformers, και, ως είθισται με τις παραγωγές του Cartoon Network, η τεχνοτροπία του δημιουργεί μία δόση… απέχθειας σε όσους από εμάς μεγαλώσαμε με τα Transformers της δεκαετίας του '80. Υποθέτουμε, βέβαια (ή θέλουμε να πιστεύουμε), ότι όπως και στο καινούριο Thundercats έτσι και εδώ η ακόμα πιο παιδική απεικόνιση αποτελεί προϊόν έρευνας για το τι είναι καταλληλότερο για τις μικρές ηλικίες (όπου και φυσικά απευθύνονται). Άλλωστε και με τα παλιά Transformers είναι καλύτερο να μείνουμε με τις αναμνήσεις μας καθώς αν προσπαθήσει κανείς να τα ξαναδεί σήμερα... δύσκολα.

Cine-TV Νέα

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Big Trouble in Little China
Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει γνωστή η πρόθεση για μία νέα ταινία βασισμένη στο Big Trouble in Little China, την εκκεντρική action και ανάλαφρη ταινία του John Carpenter, με πρωταγωνιστές τους Kurt Russell και Dennis Dun (η εμπορική αποτυχία της σίγουρα την αδικεί, κατά την άποψή μας). Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η καινούρια ταινία δεν θα αποτελεί remake αλλά sequel, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, με τον Dwayne Johnson να υποδύεται τελικά ένα νέο χαρακτήρα δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους παραγωγούς, “μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να υποδυθεί τον Jack Burton [Kurt Russell] και ο Dwayne δεν θα επιχειρούσε ποτέ να ενσαρκώσει αυτόν τον χαρακτήρα”. Ίσως είμαστε τυχεροί και δούμε την επιστροφή του Kurt Russell. Ίσως είμαστε ακόμα πιο τυχεροί και η νέα ταινία έχει ουσία.

Το Mr. Robot θα ολοκληρωθεί στην 4η σαιζόν
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του showrunner, Sam Esmail, το Mr. Robot θα έρθει στην κατάληξή του το ερχόμενο έτος, με την 4η σαιζόν να έχει αυξήσει τα επεισόδια από τα αρχικώς προγραμματισμένα 8, στα 12.

cinetv
Keywords
cine, iron man, hugh jackman, other side, ryan gosling, sean penn, dwayne johnson, νέα, robocop, black, iron, rhodes, jacob, key, εμφάνιση, front, jason, hugh, εκλογες, φως, city, pike, βομβα mall, david, ghost, τραπεζες, john, bob, random, wind, φιλμ, ryan, hulu, house, ιανουάριος, dallas, club, network, reboot, transformers, thundercats, big, china, russell, dennis, sequel, dwayne, Johnson, jack, burton, βιογραφικο, αξια, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, η ζωη ειναι ωραια, dwayne johnson, burton, δυνατα, hulu, γνωση, εμπορικη, ηθοποιος, ντοκιμαντερ, ρυθμος, σρι λανκα, ταινιες, φωτογραφια, φως, ωρα, ghost, rhodes, ryan, ανθρωπος, αναμνησεις, αργος, αυτοπεποιθηση, βδομαδα, γεγονοτα, γινει, γυρισματα, δευτερο, δειτε, δηλωσεις, δειχνει, ειπωθει, εκρηξη, εβδομαδα, εμφάνιση, ετων, ετος, ζωη, ιδιο, ηλικια, υφος, ιανουάριος, φιλμ, κεφαλαιο, κομμα, ληστειες, ματια, ματι, νεοτερος, οικογενεια, ονομα, ουσια, περιβαλλον, πιστη, πρωταγωνιστες, ρολο, σαιζον, σεναριο, σιγουρα, σειρα, τι ειναι, υψηλη, φεγγαρι, φυσικα, φτανει, black, bob, big, china, sequel, club, dallas, dennis, david, dwayne, εμφανισεις, επεισοδια, network, front, jack, john, house, hugh jackman, hugh, ιδιαιτερα, jacob, jason, key, other side, pike, πληροφοριες, robocop, random, russell, reboot, ryan gosling, sean penn, ταξιδι, thundercats, transformers
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over