Cine-TV #94

Predator, Mission Impossible, F.E.A.R. και άλλα κινηματογραφικά νέα.

Πλήθος blockbuster επιλογών αυτήν την περίοδο, από τη μία με την κορύφωση του MCU με το Infinity War, από την άλλη με την παρωδία των υπερηρώων με το Deadpool 2 ενώ σύντομα καταφτάνουν το Solo: Οι Πρώτες μου Περιπέτειες © αλλά και το επίφοβο Jurassic World: Fallen Kingdom. Ας

ελπίσουμε ότι έστω μία ακόμα από τις παραπάνω ταινίες θα αποδειχθεί μία ποιοτική παραγωγή.

Αναφέρουμε “έστω μία ακόμα” καθώς το Infinity War θεωρούμε ότι ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές των Marvel Studios (Sadshadow, ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτήν την περίπτωση!). Σε αντίθεση με πολλές από τις παραγωγές του MCU που ξεπερνούσαν τις 2 ώρες, εδώ ο γράφων δεν χρειάστηκε να κοιτάξει το ρολόι του, αγανακτώντας στη διαπίστωση πως υπολείπονται ακόμα 40 λεπτά διάρκειας.

Επιπλέον, η σεναριακή ομάδα αλλά και οι αδερφοί Russo στα σκηνοθετικά καθήκοντα αξίζουν τα εύσημα καθώς κατάφεραν να δώσουν χρόνο και πνοή στο υπέρογκο cast υπερηρώων, πετυχαίνοντας με την έξυπνη δομή της δράσης να δημιουργήσουν την εντύπωση -ή, έστω, την ψευδαίσθηση- ότι κανείς από τους υπερήρωες δεν είχε ρόλο απλού κομπάρσου ή cameo (πλην 2-3 χαρακτήρων που απλά απουσίαζαν). Άθλος, μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι παρά τον κακό χαμό από χαρακτήρες, το Infinity War κατάφερε να αναπτύξει έναν villain με βαρύτητα και προσωπικότητα, αποφεύγοντας (επιτέλους) τα άκομψα επιφανειακά μονοπάτια της πλειοψηφίας των ταινιών του σύμπαντος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν λείπουν κάποιες αφελείς σκηνές (του τύπου, “καλά γιατί δεν έβγαλε την ακτίνα θανάτου μία ώρα αρχύτερα να τελειώσει στο πρώτο δεκάλεπτο η ταινία”) αλλά στο σύνολό της δεν παύει να αποτελεί ένα ασταμάτητο και καλοκουρδισμένο blockbuster, όπου μερικά παραπτώματα μπορούν να παραβλεφθούν σχετικά εύκολα χάριν του θεάματος.

Όσον αφορά τη μίξη δραματικού και κωμικού στοιχείου, το πάντρεμα έγινε σαφέστατα πολύ ομαλότερα σε σχέση με αυτό που είχαμε δει στο Civil War, όπου η εναλλαγή αστείων και… κλάματος έφερνε στο μυαλό διάγραμμα τριγωνομετρικής εξίσωσης… Για να πούμε και το προβοκατόρικο σχόλιό μας, το Infinity War δείχνει πως δομεί ένα έξυπνο και έντονο cliffhanger, που να κλείνει την ταινία σε υψηλό τόνο, αλλά και να δημιουργεί έντονες προσδοκίες από τον θεατή για το sequel, ερχόμενο έτσι σε πλήρη αντίθεση με το τι συνέβη π.χ. με το The Last Jedi…

Trailers

Mission: Impossible - Fallout
Σκηνοθέτης: Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Rogue Nation)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Alec Baldwin, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Michelle Monaghan, Henry Cavill
Πρεμιέρα: 30 Αυγούστου

Η σειρά των ταινιών Mission: Impossible καλά κρατεί, φτάνοντας αισίως στην 6η περιπέτεια. Η μανιέρα όπου έχουν μπει από την 3η και μετά είναι σαφέστατη, δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις από πλευράς σεναριακών ιδεών, κινδύνων και λοιπών συστατικών. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν και βλέπονται άνετα, διατηρώντας αξιοπρεπή επίπεδα παραγωγής και πάντα σε συνδυασμό με την αναγκαία αποδοχή από μέρους μας για μία άλφα επανάληψη.

Στο Fallout θα δούμε τον Ethan Hunt (Tom Cruise) κυνηγημένο από διάφορους δολοφόνους, προσπαθώντας παράλληλα να εμποδίσει την παγκόσμια καταστροφή από κάποιον κίνδυνο (κάπου το έχουμε ξαναδεί αυτό…). Μεταξύ των δολοφόνων βρίσκεται και ο Henry Cavill, ως μυστακοφόρος villain, ένα χαρακτηριστικό που είχε φημισμένες επιπτώσεις στο Justice League, χάρη στη περιβόητη αφαίρεσή του με CGI…

Predator
Σκηνοθέτης: Shane Black (Iron Man 3)
Πρωταγωνιστούν: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn
Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Ο Κυνηγός επιστρέφει, ευτυχώς αυτήν τη φορά δίχως τη συνοδεία των Aliens. Η δράση επανέρχεται στο αστικό περιβάλλον όπου οι Predators θα εμφανιστούν με βελτιώσεις, τόσο στον εξοπλισμό όσο και στο DNA τους, εμπλουτισμένο από τα διάφορα είδη που έχουν συναντήσει στα ταξίδια τους. Αν σας πούμε ότι τρέφουμε ελπίδες για το εγχείρημα θα ήταν ψέματα…

The House that Jack Built
Σκηνοθέτης: Lars Von Trier (Antichrist)
Πρωταγωνιστούν: Matt Dillon, Uma Thurman, Riley Keough
Πρεμιέρα: 29 Νοεμβρίου (Δανία)

Ο εκκεντρικός Lars Von Trier επιστρέφει για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Jack (Matt Dillon), ενός κατά συρροή δολοφόνου, οδηγώντας μας μέσα από 12 χρόνια, γεμάτα φόνους, που “έχτισαν” τον χαρακτήρα του προς αυτήν την… καριέρα. Βλέποντας τις εικόνες του trailer και κρίνοντας από προηγούμενες δουλειές του Δανού σκηνοθέτη, είναι μάλλον αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ταινία δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να προβάλλει τις σαδιστικές πράξεις του Jack σε όλη τους τη βίαιη ψυχρότητα.

Mile 22
Σκηνοθέτης: Peter Berg (Patriots Day)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, Ronda Rousey, John Malkovich
Πρεμιέρα: 3 Αυγούστου (Αμερική)

Μία ομάδα ειδικών δυνάμεων θα επιχειρήσει να φυγαδεύσει έναν πληροφοριοδότη από τη χώρα του. Αυτά τα ολίγα αναφέρει η περιγραφή για μία ταινία που δείχνει να ακολουθεί εντελώς την πεπατημένη του είδους. Ο Iko Uwais των Raid κάνει το πέρασμά του στον αμερικάνικο κινηματογράφο και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ο Peter Berg θα του δώσει το εύρος να επιδείξει τις εξαιρετικές του stunt ικανότητες.

BLACKkKLANSMAN
Σκηνοθέτης: Spike Lee (Malcolm X)
Πρωταγωνιστούν: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier
Πρεμιέρα: 10 Αυγούστου (Αμερική)

Η πραγματική ιστορία δύο ντετέκτιβ που κατάφεραν να διεισδύσουν στην ακραία ομάδα της Κου Κλουξ Κλαν στα 70s. Σύμφωνα με την περιγραφή, ένας εκ των πρακτόρων, ο Ron Stallworth (John David Washington) είχε απαντήσει σε σχετική αγγελία για στρατολόγηση νέων μελών από την ΚΚΚ, όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να παρευρεθεί, όντας μαύρος, οδηγώντας έτσι στη συνεργασία με τον έτερο πράκτορα, Flip Zimmerman (Adam Driver), ο οποίος συμμετείχε στις συναντήσεις στη θέση του πρώτου. Δημιουργεί ένα άλφα ενδιαφέρον, ενώ δεν λέμε όχι σε ταινίες όπου πρωταγωνιστεί ο ιδιαίτερα συμπαθής Adam Driver.

Bohemian Rhapsody
Σκηνοθέτες: Dexter Fletcher (Eddie the Eagle), Bryan Singer (The Usual Suspects)
Πρωταγωνιστούν: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Tom Hollander
Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ο Rami Malek του Mr. Robot αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ενσάρκωσης του θρυλικού Freddie Mercury στη βιογραφική ταινία που θα ακολουθήσει την άνοδο των Queen μέχρι τη συναυλία στο Live Aid του 1985. Να θυμίσουμε ότι η ύπαρξη των δύο σκηνοθετών δεν σημαίνει ότι υπήρχε συνεργασία αλλά, αντιθέτως, προβλήματα στην παραγωγή.

Ο Bryan Singer ανέλαβε αρχικά τα σκηνοθετικά καθήκοντα, αλλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, λόγω προβλημάτων υγείας στην οικογένειά του, χρειάστηκε να απέχει, κάτι που οδήγησε την 20th Century Fox στην αντικατάστασή του από τον Dexter Fletcher, μία διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε κάπως εχθρικό κλίμα.

Escape Plan 2: Hades
Σκηνοθέτης: Steven C. Miller (Marauders)
Πρωταγωνιστούν: Sylvester Stallone, Dave Bautista, Curtis Jackson, Xiaoming Huang
Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου (Blu-ray)

Ο Ray Breslin (Sylvester Stallone) είναι διάνοια στα συστήματα των φυλακών και αξιοποιεί τις ικανότητές του για να τεστάρει την ασφάλεια διαφόρων σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Φυσικά κάποια στιγμή κάτι θα πάει στραβά και θα χρειαστεί να αποδράσει από την άδικη φυλάκισή του, όπως είδαμε και στο πρώτο Escape Plan.

Το sequel της ταινίας του 2013 θα βγει κατευθείαν σε Blu-ray και δικτυακές υπηρεσίες και η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύαμε πως ο Stallone είχε φτάσει σε επίπεδο να πρωταγωνιστεί σε παραγωγές που στοχεύουν κατευθείαν στα πανέρια καταστημάτων… Ο Arnold Schwarzenegger μάλλον κάτι ψυλλιάστηκε και απέφυγε τη συμμετοχή του στο sequel.

Luke Cage, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου (Netflix), 13 επεισόδια

Η δεύτερη σαιζόν του Luke Cage θα βρει τον -φαινομενικά- άθραυστο υπερήρωα απέναντι από τον Bushmaster, έναν villain με εξαιρετικές ικανότητες σε μάχη σώμα με σώμα, που θα φέρει τον επώνυμο ήρωα στα όριά του, σωματικά και ψυχικά.

Arrested Development, 5η σαιζόν
Πρεμιέρα: 29 Μαΐου (Netflix), 17 επεισόδια

Η απόλυτα αντισυμβατική οικογένεια των Bluth επιστρέφει για άλλη μία φορά, πέντε χρόνια μετά την αναγέννηση της σειράς από το Netflix (είχε προηγηθεί η ακύρωσή της έπειτα από την 3η σαιζόν από την Fox). Όλα τα μέλη του βασικού και πολυπληθούς cast θα δηλώσουν το παρόν και μένει να δούμε αν καταφέρνει να διατηρήσει την έξυπνη και ιδιόρρυθμη δομή των χιουμοριστικών σκηνών.

Cine-TV Νέα

Το 2020 η πρεμιέρα του Sherlock Holmes 3.
Η Warner Bros. ανακοίνωσε επισήμως πως ο Robert Downey Jr. θα επιστρέψει για τρίτη φορά ως ο διάσημος μυθιστορηματικός ντετέκτιβ, έχοντας παρέα τον Jude Law ως John Watson. Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες δύο αρκετά αξιοπρεπείς ταινίες έφερναν την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Guy Ritchie, ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα επιστρέψει για το νέο sequel.

Ετοιμάζεται ταινία F.E.A.R. από το Machinima.
Μπορεί ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών να έχει αφήσει πίσω του πλέον τα F.E.A.R. (μία σειρά που αναμφίβολα είχε χάσει το δρόμο της), όμως το Machinima είναι εδώ ώστε να επαναφέρει το γνωστό horror/ FPS franchise, αυτή τη φορά μέσω μίας live-action σειράς. Η ομάδα παραγωγής του Machinima ασχολείται μεν με web παραγωγές περιορισμένου budget, εντούτοις, ήταν υπεύθυνη στον παρελθόν για τα Mortal Kombat: Legacy και Street Fighter: Assassin's Fist, μεταξύ άλλων σειρών που κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση του κοινού αφού ήταν πιστές στο ύφος του πρωτογενούς υλικού.

Spin-off των G.I. Joe με πρωταγωνιστή τον Snake Eyes.
Πιστεύαμε ότι 5 χρόνια μετά το G.I. Joe: Retaliation του 2013 (μία ταινία δράσης που είχε βγει από γραμμή παραγωγής) είχαμε ξεφύγει από την πιθανότητα ανάπτυξης του franchise σε πολλαπλά sequels, βασισμένα σε ακόμα μία σειρά παιχνιδιών της Hasbro. Τελικά όμως, εκτός από την υπενθύμιση πως βρίσκεται ένα τρίτο G.I. Joe στα σκαριά, έγινε πλέον γνωστό ότι ετοιμάζεται και το απαραίτητο spin-off του που θα επικεντρώνεται στον Snake Eyes.

Το θετικό σημείο της υπόθεσης αφορά η επιλογή του χαρακτήρα, ο λεγόμενος "μαύρος νίντζα", που μαζί με τον λευκό νίντζα (των κόμπρα) υποθέτουμε ότι αποτελούσαν τους αγαπημένους χαρακτήρες όσων μεγάλωσαν με την εν λόγω παιδική σειρά (για τον γράφοντα τουλάχιστον τα κουλ ακροβατικά των δύο νίντζα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την κορύφωση του επεισοδίου, για να μην θυμηθούμε ότι ο λευκός νίντζα εξουδετέρωσε τανκ μόνο με κλωτσιές…).

Μετά τα Resident Evil σειρά έχει το Monster Hunter για την Milla Jovovich.
Έπειτα από τα ιδιαίτερα επιτυχημένα κινηματογραφικά Resident Evil (μιλάμε αποκλειστικά για εισπράξεις…), επόμενη στάση για το ζεύγος Paul W.S. Anderson και Milla Jovovich θα έρθει στο σύμπαν του Monster Hunter. Φυσικά δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τη συμμετοχή της γοητευτικής Ουκρανής ηθοποιού, αλλά η ανάθεση των σκηνοθετικών καθηκόντων στο σύζυγό της… είναι άλλη ιστορία. Το Monster Hunter θα μπει στην παραγωγή τον προσεχή Σεπτέμβριο με budget 60 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 20 περισσότερα από το (απαράδεκτο) Resident Evil: The Final Chapter.

Keywords
cine, tom cruise, henry cavill, iron man, uma thurman, bohemian rhapsody, Freddie Mercury, sylvester stallone, arnold schwarzenegger, sherlock holmes, jude law, guy ritchie, mortal kombat, εν λόγω, resident evil, νέα, infinity, world, fallen, marvel, studios, civil, sequel, henry, fallout, league, black, iron, rhodes, jacob, key, κυνηγός, δραση, dna, house, jack, προβάλλει, john, raid, spike, lee, david, washington, adam, laura, κκκ, zimmerman, bohemian, rhapsody, dexter, eagle, bryan, singer, mercury, queen, live, σημαίνει, fox, escape, sylvester, jackson, ιουνίου, ray, arnold, schwarzenegger, συμμετοχή, cage, netflix, μαΐου, holmes, warner, bros, law, watson, guy, fps, franchise, web, budget, fighter, snake, eyes, sequels, hasbro, κουλ, monster, hunter, paul, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, uma thurman, αλφα, εικονες, θεμα, καριερα, κκκ, ταινιες, ωρα, dna, fps, hunter, queen, rhodes, rhapsody, watson, αναγεννηση, απλα, αφαιρεση, βρισκεται, γινει, δειχνει, δομη, δωσει, εγινε, εγχειρημα, ευκολα, εκτιμηση, εν λόγω, επωνυμο, εξυπνο, ζευγος, υπηρεσιες, υφος, θετικο, κυνηγός, κλιμα, κουλ, μαΐου, ματια, μιξη, μυαλο, νιντζα, ντετεκτιβ, προβάλλει, ομαδα, παντα, οικογενεια, οντας, ορια, περιβαλλον, πνοη, προβληματα, ρολοι, ρολο, σαιζον, συζυγο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σωμα, συμπαν, ταξιδια, τριτη, φυσικα, φορα, ωρες, eyes, adam, arnold, arnold schwarzenegger, ασφαλεια, budget, black, bryan, cage, sequel, civil, guy, dexter, δουλειες, david, ειδη, escape, web, fallen, fallout, fighter, fox, franchise, jack, john, guy ritchie, house, hasbro, henry, henry cavill, holmes, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, jackson, jacob, jude law, key, laura, law, league, lee, λευκο, marvel, μαυρος, mercury, μια φορα, monster, mortal kombat, netflix, infinity, paul, washington, raid, resident evil, ray, studios, sherlock holmes, σημαίνει, schwarzenegger, sylvester stallone, singer, sequels, sylvester, snake, spike, σωμα με σωμα, tom cruise, υγειας, world, warner, bros, zimmerman
Τυχαία Θέματα