Cine-TV #269

Το Winning Time του (HBO) Max, επιστρέφει στα τέλη του καλοκαιριού για τη δεύτερη σεζόν και μαζί με την ανακοίνωση της επιστροφής της σειράς, είχαμε και το πρώτο trailer. Αν είστε οπαδός του μπάσκετ, του δράματος, της ιστορίας αλλά και των 80s τότε θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty.

Μια δραματική σειρά με γρήγορο ρυθμό που πηγαίνει πίσω στο χρόνο για να καταγράψει την επαγγελματική και προσωπική ζωή των ανθρώπων μέσα και γύρω από τους L.A. Lakers, μιας από τις πιο κυρίαρχες μπασκετικές δυναστείες του αμερικάνικου αθλητισμού.

Βασισμένη στο βιβλίο του Jeff Pearlman, Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s, η σειρά εξερευνά τη συγκεκριμένη εποχή, γνωστή και ως Showtime των Lakers. Μία περίοδος όπου κατάφεραν να κατακτήσουν πέντε πρωταθλήματα του NBA και καθήλωσαν εκατομμύρια οπαδούς με το φανταχτερό και συναρπαστικό στυλ παιχνιδιού τους.

Η σειρά διαθέτει ένα ενδιαφέρον cast ηθοποιών που περιλαμβάνει τον John C. Reilly ως τον ιδιοκτήτη των Lakers, Jerry Buss, τον Jason Clarke ως Jerry West, τον Adrien Brody ως Pat Riley, τον Quincy Isaiah ως Magic Johnson και τον Solomon Hughes ως Kareem Abdul-Jabbar. Το σύνολο των πρωταγωνιστών παραδίδουν εξαιρετικές ερμηνείες που ζωντανεύουν τις πολύπλοκες προσωπικότητες και τις σχέσεις της οικογένειας των Lakers.

Καθώς η σειρά εξιστορεί την πορεία της ομάδας των Lakers, ταυτόχρονα, απεικονίζει το κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο της δεκαετίας του 1980, μιας δεκαετίας που σημαδεύτηκε από πολιτικές αναταραχές, οικονομικές αλλαγές, τεχνολογικές καινοτομίες και που βέβαια χαρακτηρίστηκε από την ποπ κουλτούρα. Η σειρά δείχνει πώς οι Lakers, βρίσκονταν στο επίκεντρο των εξελίξεων αυτής της εποχής, επηρέασαν και επηρεάστηκαν από τα γεγονότα και τις τάσεις της εποχής τους, από τα Reaganomics μέχρι το MTV και το AIDS.

Ωστόσο, στο πυρήνα του, το Winning Time δεν είναι μόνο ένα τηλεοπτικό προϊόν που επικεντρώνεται στα παραπάνω, αλλά μια σειρά, που εξερευνά θέματα όπως η φιλοδοξία, η πίστη, η αντιπαλότητα, η αγάπη, η οικογένεια και η κληρονομιά. Παραγωγός της σειράς είναι ο Adam McKay (Succession, The Big Short), ο οποίος σκηνοθέτησε και το πιλοτικό επεισόδιο. Η πρώτη σεζόν του Winning Time αποτελείται από 10 επεισόδια που καλύπτουν την περίοδο 1980-1984. Η σεζόν ξεκινά με την άφιξη του Magic Johnson, του χαρισματικού πρωτάρη που ενώνει τις δυνάμεις του με τον Kareem Abdul-Jabbar, τον βετεράνο σούπερ σταρ που βρίσκεται ακόμα στην κορυφή του παιχνιδιού του.

Μαζί, οδηγούν τους Lakers, στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια απέναντι στους Philadelphia 76ers το 1980. Η σεζόν παρακολουθεί επίσης τα σκαμπανεβάσματα και τις περιπέτειες του Jerry Buss, του οραματιστή ιδιοκτήτη που μετατρέπει τους Lakers σε ένα λαμπερό και κερδοφόρο franchise, του Jerry West, τoν θρυλικό παίκτη (πάνω στον οποίο βασίστηκε το γνωστό σήμα του NBA) που έγινε στέλεχος και αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα roster που θα κερδίζει, αλλά και τον Pat Riley, έναν πρώην ραδιοτηλεοπτικό παρουσιαστή που έγινε προπονητής και ενσταλάζει πειθαρχία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του.

Η σεζόν ολοκληρώνεται με την επική αναμέτρηση μεταξύ του Magic Johnson και του Larry Bird το 1984. Οι δύο αστέρες είναι αντίπαλοι από τα κολεγιακά τους χρόνια και έχουν συναντηθεί δύο φορές στους τελικούς του ΝΒΑ στο παρελθόν. Η τρίτη τους αναμέτρηση είναι μια κλασική μάχη που φτάνει στα επτά παιχνίδια και εδραιώνει την κληρονομιά τους ως δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Η δεύτερη σεζόν του Winning Time θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου στο HBO και στο Max. Η σεζόν θα καλύψει την περίοδο από το 1984 έως το 1988, όταν οι Lakers, θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και αντιπάλους όπως οι Boston Celtics, οι Houston Rockets, οι Detroit Pistons ενώ κομμάτι της θεματικής του θα αποτελεί και ο εφιάλτης του AIDS. Αν ψάχνετε για μια σειρά που θα σας διασκεδάσει, θα σας προβληματίσει και θα σας ενημερώσει, τότε το Winning Time, αξίζει την προσοχή σας. “Το μέλλον του αθλητισμού είναι μοβ και χρυσό.” – Jerry Buss.

Trailers

They Cloned Tyrone
Σκηνοθέτης: Juel Taylor (Twenties)
Πρωταγωνιστούν: John Boyega, Teyonah Parris, Jamie Foxx
Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου (Netflix)

Σε αυτή τη περιπέτεια, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, θα παρακολουθήσουμε ένα απίθανο τρίο το οποίο ερευνά μια σειρά από απόκοσμα γεγονότα, που τους προειδοποιούν για μια κακόβουλη συνωμοσία κρυμμένη σε κοινή θέα. Ο Fontaine, ένας μικροέμπορος ναρκωτικών, πυροβολείται από τον αντίπαλό του και στη συνέχεια ξυπνάει σοκαρισμένος στο κρεβάτι του σώος και αβλαβής. Μαζί με τους Slick Charles και Yo-Yo αρχίζουν να ερευνούν το περιστατικό, κάτι που θα τους οδηγήσει σε ένα τεράστιο υπόγειο συγκρότημα όπου ένα εργαστήριο, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, εκτελεί πειράματα στον τοπικό μαύρο πληθυσμό.

Συνειδητοποιώντας ότι είναι ένας τεχνητός κλώνος που ελέγχεται από τον Nixon, ο Fontaine αισθάνεται αρχικά απελπισία αλλά αποφασίζει ότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτούς τους λευκούς θεσμικούς επικυρίαρχους για το καλό της γειτονιάς του. Ταινία που χρησιμοποιεί μια πιο ανάλαφρη ίσως θεματική με στόχο να προβάλει τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα και τις ανισότητες της αμερικανικής κοινωνίας.

Confidential Informant
Σκηνοθέτης: Michael Oblowitz (A Thousand Year Journey)
Πρωταγωνιστούν: Mel Gibson, Dominic Purcell, Nick Stahl, and Kate Bosworth
Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου (Αμερική)

Το Confidential Informant θα αποτελεί ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson, αφηγούμενη την ιστορία δύο πρακτόρων της Δίωξης Ναρκωτικών που κυνηγούν έναν δολοφόνο αστυνομικών, κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας κρακ σε μια πόλη της Αμερικής. Ελπίζοντας στην εύρεση στοιχείων, οι Moran (Dominic Purcell) και Thorton (Nick Stahl) πληρώνουν έναν πληροφοριοδότη. Αυτό κάνει τους συνεργάτες να βρεθούν στο στόχαστρο ενός καχύποπτου πράκτορα εσωτερικών υποθέσεων, οδηγώντας σε μια επικίνδυνη αλληλουχία γεγονότων. Κλασσική, καθαρόαιμη, αστυνομική b-movie, με τον Gibson, να ψάχνει ξανά τη θέση του στη βιομηχανία του Hollywood.

Poor Things
Σκηνοθέτης: Yorgos Lanthimos (The Lobster)
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Mark Ruffalo, William Dafoe
Πρεμιέρα: 8 Σεπτεμβρίου

Από τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και την Emma Stone στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και ως παραγωγός, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που επανέρχεται στη ζωή από τον λαμπρό και ανορθόδοξο επιστήμονα Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella είναι πρόθυμη να μάθει. Παράλληλα, όντας πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν κομψό δικηγόρο, σε μια περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε όλες τις ηπείρους. Η νέα ταινία του Λάνθιμου περιλαμβάνει για ακόμα μία φορά cast γνωστών ηθοποιών και φυσικά την αγαπημένη του Emma Stone.

Brother
Σκηνοθέτης: Clement Virgo (Dahmer)
Πρωταγωνιστούν: Lamar Johnson, Aaron Pierre, Kiana Madeira
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Αμερική)

Το Brother είναι μια ταινία βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του David Chariandy για τους παλλόμενους ρυθμούς της πρώιμης χιπ-χοπ σκηνής του Τορόντο και ακολουθεί την ιστορία των Francis (Lamar Johnson) και Michael (Aaron Pierre). Όντας γιοι μεταναστών από την Καραϊβική, θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες και ταυτόχρονα, ένα μυστήριο θα ξετυλιχθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1991. Οι κλιμακούμενες εντάσεις πυροδοτούν μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν για πάντα την πορεία των δύο αδελφών. Βραβευμένη ταινία, που εξιστορεί τις δυσκολίες ενσωμάτωσης των δεύτερης γενιάς μεταναστών στον Καναδά των αρχών της δεκαετίας του 90.

The Witcher, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 29 Ιουνίου (Netflix), 8 επεισόδια

Ο Henry Cavil επιστρέφει για τελευταία φορά ως Geralt of Rivia για τη 3η σεζόν του The Witcher. Η νέα σεζόν θα έρθει χωρισμένη σε δύο μέρη -κάτι που τελευταία συνηθίζει όλο και περισσότερο το Netflix-, με το πρώτο μέρος (αποτελούμενο από τέσσερα επεισόδια) να έρχεται στις 29 Ιουνίου και το δεύτερο στις 27 Ιουλίου. Μετά το πέρας της σεζόν, τoν ρόλο του Geralt -όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό- θα αναλάβει ο Liam Hemsworth, ο οποίος θα έχει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Cavil σε έναν ρόλο που φαίνεται πως του ταίριαζε πολύ.

Foundation, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου (Apple TV+), 10 επεισόδια

Η πρεμιέρα της 2ης σεζόν του Foundation -βασισμένο στα έργα του εμβληματικού Isaac Asimov- πλησιάζει. Τα νέα επεισόδια τοποθετούνται χρονολογικά περισσότερο από έναν αιώνα έπειτα από το φινάλε της 1ης σεζόν, καθώς η ένταση αυξάνεται σε ολόκληρο τον γαλαξία. Την ώρα που οι Cleons κάνουν την εμφάνισή τους, μια εκδικητική βασίλισσα σχεδιάζει να καταστρέψει την Αυτοκρατορία εκ των έσω. Την ίδια στιγμή οι Hari, Gaal και Salvor ανακαλύπτουν μια αποικία Mentalics, με ειδικές ικανότητες, που απειλούν να αλλάξουν την ίδια την “ψυχοϊστορία”.

Εν τω μεταξύ, το Θεμέλιο και η Αυτοκρατορία βρίσκονται σε ευθεία πορεία σύγκρουσης, με τον πόλεμο να μοιάζει αναπόφευκτος και με τη μοίρα της ανθρωπότητας να κρέμεται από μια κλωστή. Από πλευράς μας ελπίζουμε η σειρά να βρει το βηματισμό της και να μην έχουμε την επανάληψη της άνευρης και -το λιγότερο- μέτριας πρώτης σεζόν.

Winning Time, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου (Max), 7 επεισόδια

Το HBO επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν του Winning Time και είναι έτοιμο να μας επιστρέψει πίσω στη δεκαετία του 80’ και τη θρυλική ομάδα των L.A. Lakers. Κεντρική θεματική στη 2η σεζόν, σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Adam McKay (The Big Short), θα είναι η πατρότητα. Ο Jerry Buss θα προσπαθήσει να εντάξει με κάποιο τρόπο τους γιους του στην επιχείρηση των Lakers, ο Magic Johnson και ο Kareem Abdul-Jabbar θα θέσουν τα θεμέλια της ομάδας τους και ο Larry Bird θα αντιμετωπίσει την περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του.

Cine-TV Νέα

Ο Bryan Cranston σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική

Ο ηθοποιός σε πρόσφατες δηλώσεις του, περιέγραψε λεπτομερώς τα σχέδια συνταξιοδότησής του. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό GQ, ο Cranston αποκάλυψε ότι το 2026 θα αποσυρθεί από την υποκριτική και θα κλείσει την εταιρεία παραγωγής του, Moonshot Entertainment. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Cranston, είναι ότι απλά θέλει να κάνει άλλα πράγματα από το να ανησυχεί για τη δουλειά.

Ο σκηνοθέτης του Secret Invasion περιγράφει τη σειρά ως “μια ταινία 6 ωρών”

Ο σκηνοθέτης του Secret Invasion, Ali Selim, περιέγραψε την επερχόμενη σειρά με πρωταγωνιστή τον Samuel L. Jackson, ως “μια εξάωρη ταινία” και τόνισε πως είναι αρκετά πιθανό η ιστορία του Nick Fury, να έχει και συνέχεια με δεύτερη σεζόν. “Ο Nick Fury είναι ζωντανός και συνεχίζει να μάχεται, δεν νομίζω ότι αυτό είναι spoiler. Υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που δεν είναι πια μαζί μας και κάποιοι χαρακτήρες που ζουν και έρχονται αντιμέτωποι με μια άλλη πρόκληση. Θα ήθελα πολύ να δω αυτή την πρόκληση να ξετυλίγεται περεταίρω σε μια πιθανή, δεύτερη σεζόν”.

The post Cine-TV #269 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, los angeles, adrien brody, mel gibson, emma stone, the witcher, liam hemsworth, time, hbo, max, lakers, dynasty, showtime, magic, nba, στυλ, john, jason, west, Johnson, ποπ, mtv, aids, adam, big, άφιξη, σταρ, philadelphia, franchise, ΕΣΡ, νβα, boston, houston, detroit, taylor, κλώνος, nixon, gibson, nick, ιουνίου, hollywood, emma, william, baxter, νέα, aaron, brother, david, μυστήριο, witcher, netflix, henry, apple, bryan, εταιρεία, secret, jackson, fury, gameover, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ξανα, hbo, δουλεια, ηθοποιος, θριλερ, μπασκετ, νβα, παιχνιδια, περιοδος, πλαισιο, σταρ, τα νεα, ωρα, aids, gibson, mtv, nba, time, αγαπη, αξιζει, απλα, αυτοπεποιθηση, άφιξη, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δευτερο, δηλωσεις, δειχνει, εγινε, ευκαιρια, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, εποχη, επτα, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εσωτερικων, εταιρεία, ετοιμο, εφιαλτης, ζωη, ιδια, θεα, κυβερνηση, λειπει, μαυρο, μοιρα, μυστήριο, μυθιστορημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, οντας, πειθαρχια, πιστη, ποπ, προβληματα, ρολο, σεζον, συνεχεια, σειρα, στυλ, σουπερ, σχεδια, σωος, τοροντο, τριτη, φυσικα, φτανει, φορα, χοπ, aaron, adrien brody, adam, baxter, brother, boston, bryan, big, detroit, david, dynasty, ευθεια, emma stone, emma, επεισοδια, franchise, fury, gameover, john, henry, houston, hollywood, ιουνίου, jackson, jason, κλώνος, κλωστη, κομματι, κρεβατι, lakers, liam hemsworth, nick, los angeles, max, mel gibson, magic, μια φορα, μοιαζει, netflix, nixon, philadelphia, movie, secret, σημα, showtime, taylor, the witcher, θεματα, west, william, witcher
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over