Cine-TV #264

Εβδομάδα «χαμηλών πτήσεων» για τη βιομηχανία του θεάματος ήταν η εβδομάδα που διανύσαμε. Ξεχωρίζουμε -και όχι άδικα πιστεύουμε- το νέο, εκτενέστερο, τρέιλερ, της νέας, επερχόμενης ταινίας του Christopher Nolan, Oppenheimer. Η ταινία, η οποία θα ακολουθεί τη ζωή και την πορεία του γνωστού και εμβληματικού για το έργο του θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, διευθυντή και ουσιαστικού ενορχηστρωτή

του πυρηνικού προγράμματος –και μετέπειτα σφοδρού πολέμιου της χρήσης πυρηνικών όπλων- της Αμερικής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Cillian Murphy –συνεργάζεται με τον Nolan για ακόμη μια φορά- και σε αυτή τη ταινία ενσαρκώνει τον ρόλο του Oppenheimer. Πλάι του ένα πλούσιο καστ γνωστών ηθοποιών, που πλαισιώνουν την άκρως αναμενόμενη νέα ταινία του Nolan, ο οποίος σχεδόν ποτέ -με πραγματικά ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν μας έχει απογοητεύσει με το οπτικό, ηχητικό, σεναριακό -και όχι μόνο- αποτέλεσμα που παραδίδει.

Ταινία που φαίνεται να μας οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη στις κινηματογραφικές αίθουσες ώστε να απολαύσουμε το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας του σκηνοθέτη μιας και οι εικόνες που βλέπουμε και σε αυτό το νέο τρέιλερ δείχνουν να είναι άκρως εντυπωσιακές. Σίγουρα βρίσκεται στη λίστα με τις ταινίες που θα δούμε σύντομα.

Trailers

Oppenheimer
Σκηνοθέτης: Christopher Nolan (Inception, Interstellar, Dark Knight)
Πρωταγωνιστούν: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon
Πρεμιέρα: 20 Ιουλίου 2023

Το νέο τρέιλερ της πολύαναμενόμενης -νέας- ταινίας του Christopher Nolan, φαίνεται άκρως καθηλωτικό. Η ταινία θα ακολουθεί τη ζωή του θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, διευθυντή του εργαστηρίου Los Alamos κατά τη διάρκεια του Manhattan Project στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τη συμβολή του, που οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Η ταινία είναι γεμάτη μεγάλα ονόματα, μεταξύ άλλων των Cillian Murphy ως J. Robert Oppenheimer, Emily Blunt ως η σύζυγός του, βιολόγος και βοτανολόγος Katherine “Kitty” Oppenheimer.

Ο Matt Damon υποδύεται τον στρατηγό Leslie Groves Jr., διευθυντή του Manhattan Project, και ο Robert Downey, Jr. υποδύεται τον Lewis Strauss, ιδρυτικό στέλεχος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Η Florence Pugh υποδύεται την ψυχίατρο Jean Tatlock, ο Benny Safdie τον θεωρητικό φυσικό Edward Teller, ο Michael Angarano τον Robert Serber και ο Josh Hartnett τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ernest Lawrence. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης ο Rami Malek και ο Kenneth Branagh. Το πλούσιο καστ της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich και Matthew Modine.

Come Out Fighting
Σκηνοθέτης: Steve Luke (Operation Seawolf)
Πρωταγωνιστούν: Dolph Lundgren, Michael Jai White, Tyrese Gibson
Πρεμιέρα: 19 Μαΐου 2023 (Αμερική)

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθώντας μια μικρή και εξειδικευμένη ομάδα στρατιωτών του αμερικανικού στρατού, η οποία απαρτίζεται και από Αφροαμερικανούς στρατιώτες. Η ετερόκλητη ομάδα στέλνεται σε μια ανεπίσημη αποστολή διάσωσης πίσω από τις εχθρικές γραμμές, με στόχο να εντοπίσει τον αγνοούμενο διοικητή της ομάδας. Η διμοιρία, όταν παλεύει να περάσει μέσα από τη γερμανική άμυνα, συναντά περισσότερα από όσα περίμενε όταν εντοπίζει έναν πιλότο μαχητικού του αμερικανικού στρατού.

Με τη βοήθεια του 761ου τάγματος τεθωρακισμένων, η ομάδα πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει και να επιστρέψει σώα και αβλαβής. Δευτεροκλασάτη στρατιωτική ταινία, απαρτιζόμενη από γνωστούς -κυρίως- ηθοποιούς, όπως μαρτυράει το ίδιο της το τρέιλερ, από τον Steve Luke, που έχει βάλει στόχο να κάνει μόνο στρατιωτικές b-movie ταινίες. Ίσως η συγκεκριμένη να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον μας, αν και μάλλον όχι.

Meg 2: The Trench
Σκηνοθέτης: Ben Wheatley (In the Earth)
Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Jing Wu, Sienna Guillory
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου 2023 (Αμερική)

Το τρέιλερ της συνέχεια της πρώτης ταινίας μας καλεί να «βουτήξουμε» σε αχαρτογράφητα νερά με τους Jason Statham και Jing Wu, καθώς οδηγούν μια τολμηρή ερευνητική ομάδα σε μια εξερευνητική κατάδυση στα μεγαλύτερα βάθη του ωκεανού. Το ταξίδι τους εξελίσσεται στο απόλυτο χάος όταν μια κακόβουλη επιχείρηση εξόρυξης απειλεί την αποστολή τους και τους αναγκάζει σε μια μάχη υψηλού κινδύνου για την επιβίωση.

Αντιμέτωποι με τεράστιους, αδυσώπητους, καρχαρίες και επικινδύνους εχθρούς, θα πρέπει να ξεφύγουν, να ξεγελάσουν και να ξεπεράσουν τους ανελέητους αντιπάλους τους σε μια συνεχή και επικίνδυνη κούρσα ενάντια στο χρόνο. Μιας και η πρώτη ταινία Meg, δεν ήταν αρκετή, έρχεται και δεύτερο μέρος, προφανώς και μόνο απευθυνόμενη στους λάτρεις του είδους. Ίσως, βέβαια με τη συνοδεία αναψυκτικού και ποπκόρν να βελτιωθεί κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Arnold
Πρεμιέρα: 7 Ιουνίου 2023 (Netflxi), 3 επεισόδια

Το ντοκιμαντέρ –χωρισμένο σε τρία τμήματα- καταγράφει υλικό και ιστορίες που δεν έχουν ξαναειπωθεί. Από το ταξίδι του Arnold Schwarzenegger από την αγροτική Αυστρία απευθείας στα φώτα της δημοσιότητας και το αμερικάνικο όνειρο. Στη σειρά, υπάρχει πρωτοφανής πρόσβαση και εκτενείς συνεντεύξεις από τον Schwarzenegger, τους φίλους, τους εχθρούς, τους συμπρωταγωνιστές και τους παρατηρητές του.

Από την αρχή του και το bodybuilding μέχρι τους ρόλους του στο Χόλιγουντ και την εποχή που κυβερνούσε την πολιτεία της Καλιφόρνια. Οι χαρές και οι αναταράξεις της οικογενειακής του ζωής αποκαλύπτονται σε μια ιστορία που ταιριάζει με τη “larger than life” περσόνα του.

Cine-TV Νέα

Νέες πληροφορίες για την ταινία Lord of War 2

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ θα επαναλάβει το ρόλο του ως έμπορος όπλων Yuri Orlov στη συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας ταινίας “Lord of War” του 2005.
Με τον Bill Skarsgård, να εμφανίζεται στη ταινίαστον ρόλο του γιου του Yuri Orlov, Anton. Τη συγγραφή του σεναρίου της συνέχειας της πρώτης ταινίας, θα γράψει και πάλι ο Andrew Niccol – γνωστός για το υποψήφιο για Όσκαρ σενάριο της ταινίας The Truman Show.

“Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα να εξερευνήσουμε με αυτούς τους χαρακτήρες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Niccol. “Ο Πλάτωνας το είπε καλύτερα: “Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου”.

Η νέα ταινία The Blair Witch Project βρήκε σκηνοθέτη

Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της πρωτότυπης -για το είδος της και την εποχή της-ταινίας στους κινηματογράφους, η Lionsgate θα επιστρέψει στο franchise υπερφυσικού τρόμου με μια νέα ταινία The Blair Witch Project. Ο ανεξάρτητος σκηνοθέτης Oliver Park έχει αναλάβει το τιμόνι της άτιτλης -μέχρι τώρα- συνέχειας του Blair Witch.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ο Park δεν είναι άγνωστος στο είδος των ταινιών τρόμου, καθώς είναι ο σκηνοθέτης ταινιών όπως το μικρού μήκους Still, A Night of Horror: Nightmare Radio και The Offering, καθώς και ενός επεισόδιο του Strange Events.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Beetlejuice 2

Η Warner Bros. Pictures ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Beetlejuice 2, της επερχόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας του Tim Burton του 1988. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Beetlejuice 2 θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, οπότε η πολυαναμενόμενη συνέχεια απέχει μόλις ένα χρόνο από την προβολή της στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει και πάλι ο Michael Keaton μαζί με την τηλεοπτική Wednesday και πρωταγωνίστρια του Scream VI, Jenna Ortega, ως την κόρη της Lydia Deetz – του χαρακτήρα της Winona Ryder στην αρχική ταινία.

Το Beetlejuice 2 θα σκηνοθετηθεί και πάλι από τον Tim Burton. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη σκηνοθετική επιστροφή του Burton σε ταινία μετά από τέσσερα χρόνια. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερες από τρεις δεκαετίες τώρα, με τον Burton να σχεδιάζει αρχικά να τοποθετήσει το σίκουελ στη Χαβάη. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πλοκή της νέας ταινίας θα μαθαίνουμε φτάνοντας πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Το Disney+ θα προσθέσει το περιεχόμενο Hulu μέχρι το τέλος του έτους

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το Disney+ θα προσθέσει το περιεχόμενο Hulu με στόχο η πλατφόρμα του Disney+ να γίνει “εμπειρία μίας εφαρμογής” μέχρι το τέλος του 2023. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη της Disney την Τετάρτη, ο CEO Bob Iger ανακοίνωσε ότι η Disney θα μετατρέψει το Disney+ σε “εμπειρία μίας εφαρμογής” προσθέτοντας περιεχόμενο από το Hulu στην πλατφόρμα streaming. Στη συνέχεια, ο CEO εξήγησε ότι η κίνηση αυτή προορίζεται να “οδηγήσει σε μια πιο ενοποιημένη εμπειρία streaming”.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Disney ουσιαστικά έβαλε τέλος στις διαδικτυακές φήμες περί πώλησης του Hulu σε τρίτη εταιρεία και δυνητικά θα μπορεί να εμπλουτίζει –ταχύτερα- την προσφερόμενη streaming υπηρεσίας της τόσο εντός Αμερικής όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μένει να δούμε αν στο μέλλον θα γίνει το ίδιο με την ενσωμάτωση και του ESPN+ που έχει στη κατοχή της η εταιρεία και βέβαια ποιες άλλες κινήσεις θα κάνει η Disney ώστε να ενδυναμώσει την προσφερόμενη εμπειρία αλλά και το περιεχόμενο -ποιοτικό και ποσοτικό- της streaming πλατφόρμας της.

The post Cine-TV #264 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, emily blunt, matt damon, jason statham, arnold schwarzenegger, tim burton, winona ryder, nolan, oppenheimer, murphy, νέα, inception, project, ηπα, florence, edward, josh, dylan, arnold, david, white, μαΐου, jason, sienna, ιουνίου, schwarzenegger, bodybuilding, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, bill, γιου, witch, franchise, night, nightmare, radio, warner, bros, pictures, tim, burton, εταιρεία, wednesday, scream, lydia, ryder, hulu, disney, ceo, bob, gameover, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, burton, lydia, ημερομήνια, πλατωνας, hulu, εικονες, ηπα, ντοκιμαντερ, ονοματα, ονειρο, ταινιες, φημες, bodybuilding, ceo, radio, αγνωστος, αγροτικη, αυστρια, εξαιρεσεις, αμυνα, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γιου, γυρισματα, δευτερο, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εξελιξη, εποχη, ερχεται, εταιρεία, εταιρια, ζωη, ζωης, χαβαη, ιδιο, ειδος, θεωρητικο, κινηση, λεπτομερειες, μαΐου, ομαδα, οθονη, ουσιαστικα, πολιτεια, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σωα, τρειλερ, τρια, τριτη, φθινοπωρο, φυσικο, φορα, χαος, arnold, arnold schwarzenegger, bill, bob, white, disney, david, dylan, edward, emily blunt, florence, franchise, gameover, project, ιουνίου, jason, jason statham, josh, matt damon, μια φορα, murphy, νεκροι, nightmare, night, nolan, oppenheimer, pictures, πληροφοριες, movie, ryder, scream, schwarzenegger, sienna, ταξιδι, tim, tim burton, υλικο, wednesday, witch, warner, winona ryder, bros
Τυχαία Θέματα