Cine-TV #250

Dungeons & Dragons, Shazam!, και άλλα…

Δεδομένης της νέας εποχής στην οποία μπαίνει το DCU, έπειτα από την ανάληψη καθηκόντων CEO των DC Studios από τους James Gunn και Peter Safran, εικάζουμε ότι το Shazam! Fury of the Gods μπορεί να προβληθεί απλά και μόνο επειδή τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Άλλωστε οι νέοι CEO έχουν ήδη ακυρώσει και έχουν κόψει τους δεσμούς με τους περισσότερους από τους ηθοποιούς που είχαμε δει στο DCU, μέρος του οποίου αποτελούσε, αν και αμυδρά και το Shazam!. Μικρό το κακό βέβαια θα λέγαμε εμείς καθώς το DCU φαινόταν ότι δεν μπορούσε με τίποτα να βρει τα “πατήματά” του, επομένως ένα ολοκληρωτικό reboot ίσως αποτελεί μία δραστική λύση.

Κριτική για το The Bear

Σύνοψη: Η ιστορία ακολουθεί την προσπάθεια του Carmen, ενός νεαρού σεφ με προϋπηρεσία στα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής, όταν μετά από ένα αναπάντεχο γεγονός επιστρέφει στο Σικάγο και αναλαμβάνει το οικογενειακό εστιατόριο.

Η υπόθεση είναι απλή και όχι ιδιαίτερα καινούργια. Ακολουθούμε τη διαδρομή ενός άσωτου που επιστρέφει –απότομα και αναπάντεχα- στη γενέτειρά του μετά την απόλυτη επαγγελματική καταξίωση και αναγνώριση. Ωστόσο, η εκτέλεση είναι το παν. Άψογες ερμηνείες, όμορφη σκηνοθεσία και ένα λιτό, υπαινικτικό σενάριο, που είναι εξίσου καλό στις πιο ήσυχες στιγμές όσο και στις πιο πομπώδεις σκηνές, γεμάτες φωνές και εκνευρισμό, κάτι που μετατρέπει την ιστορία σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Ο Carmen “Carmy” Berzatto (ο Jeremy Allen White στον πρώτο πρωταγωνιστικό τηλεοπτικό ρόλο, για τον οποίο πρόσφατα βραβεύτηκε με χρυσή σφαίρα) είναι ένας νεαρός, βραβευμένος σεφ στη Νέα Υόρκη που επέστρεψε στην πατρίδα του, το Σικάγο, για να αναλάβει το οικογενειακό μαγαζί που φτιάχνει σάντουιτς, έπειτα από την αυτοκτονία του αδελφού του Michael.

Ο Michael είχε προνοήσει να αφήσει το εν λόγω μαγαζί, το The Original Beef, στον Carmy μέσω της διαθήκης του. Μαζί με την οικογενειακή επιχείρηση όμως άφησε και ένα ετερόκλητο «πλήρωμα» που δούλευε στο μαγαζί. Μεταξύ αυτών είναι ο καλύτερος φίλος του Michael, ο Richie (Ebon Moss-Bachrach), ένας περίεργος και εκνευριστικός χαρακτήρας, ο απρόσεκτος φούρναρης Marcus (Lionel Boyce) και η βοηθός του, Tina (Liza Colón-Zayas).

Το μαγαζί λειτουργεί βάση ενός δυσλειτουργικού, το λιγότερο, συστήματος και η ομάδα στηρίζεται σε ένα σαθρό οικοδόμημα που συγκρατείται μόνο με ελπίδα και όνειρα. Ο Carmy και η νεοπροσληφθείσα Sydney προσπαθούν να βγάλουν τάξη από το χάος, όλα θα καταρρεύσουν και ένα ντόμινο εξελίξεων σε μορφή χιονοστιβάδας θα ξεκινήσει. Η παρακολούθησή του είναι σαν να σε ωθεί να βιώσεις κάτι μεταξύ μιας τεράστιας αγκαλιάς, που σε περιβάλλει με ζεστασιά και ενός ανείπωτου και αδιευκρίνιστου εκνευρισμού, που σε οδηγεί στα όρια κρίσης πανικού.

Μια κατά βάση δραματική σειρά για μια δυσλειτουργική «οικογένεια» αγνώστων που βρέθηκαν μαζί στον ίδιο εργασιακό χώρο, εξοικειωμένοι με τους καβγάδες, τις αδυναμίες και τα πάθη τους, σε αναζήτηση απαντήσεων για το παρελθόν τους, προσπαθούν να βρουν λύσεις και διεξόδους για το μέλλον τους. Yes, chef.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Σκηνοθέτες: Jonathan Goldstein (Game Night), John Francis Daley (Game Night)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page, Hugh Grant
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου (Αμερική)

Μία ομάδα κλεφτών θα χρειαστεί να γίνουν οι ήρωες στον fantasy κόσμο του Dungeons & Dragons, προκειμένου να σταματήσουν τα σχέδια μίας δαιμονικής παράταξης μάγων που προσπαθούν να σκλαβώσουν τους πάντες. Το trailer παρουσιάζει την εικόνα μίας D&D μεταφοράς που ίσως καταφέρει να αποτελέσει guilty pleasure μέσα από το ιδιαίτερα ανάλαφρο ύφος που παρουσιάζει. Ίσως μία προσπάθεια να προσεγγίσουν το ύφος του tabletop από την πλευρά της “χαβαλέ” ύφους ενασχόλησης που συχνά προκύπτει.

We Have a Ghost
Σκηνοθέτης: Christopher Landon (Freaky)
Πρωταγωνιστούν: David Harbour, Anthony Mackie< Jennifer Coolidge
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου (Netflix)

Μία εναλλακτική ιστορία με φάντασμα θα επιχειρήσει να φέρει η κωμική ταινία We Have a Ghost καθώς όταν η οικογένεια του Kevin ανακαλύψει ότι έχουν ένα φάντασμα στο σπίτι τους, στο πρόσωπο του Ernest (David Harbour), όχι μόνο δεν θα τρομάξουν αλλά θα αποφασίσουν να τον μετατρέψουν σε πόλο έλξης για followers στα social media.

65
Σκηνοθέτες: Scott Beck (Haunt), Bryan Woods (Haunt)
Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Ένας αστροναύτης (Adam Driver) πέφτει με το σκάφος του σε έναν φαινομενικά άγνωστο πλανήτη, μόνο που σύντομα θα καταλάβει ότι βρίσκεται στη Γη, 65 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. Περιέργως εκεί θα βρει ένα κοριτσάκι (Ariana Greenblatt), ίσως τον μοναδικό άλλον άνθρωπο στον πλανήτη. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι πέραν αυτών των δύο, σε αυτήν τη χρονική περίοδο η Γη κατοικείται από δεινοσαύρους, κάτι που βέβαια θα κάνει την επιβίωση και των δύο μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Shazam! Fury of the Gods
Σκηνοθέτης: David F. Sandberg (Shazam!)
Πρωταγωνιστούν: Zachary Levi, Asher Angel, Lucy Liu, Djimon Hounsou, Helen Mirren
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου (Αμερική)

Στη νέα περιπέτειά του ο Shazam (Zachary Levi/Asher Angel) θα βρει στο πλευρό του τους θετούς αδερφούς του που με τη σειρά τους θα έχουν πλέον την ικανότητα να μετατρέπονται και οι ίδιοι σε υπερήρωες. Η ομάδα των νεαρών υπερηρώων θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με τις Κόρες του Άτλα και να τις εμποδίσουν από την καταστροφή του κόσμου.

Lucky Hank, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου (AMC), 8 επεισόδια

Έπειτα από το εξαιρετικό και επιτυχημένο Better Call Saul ο Bob Odenkirk αφήνει πίσω τον χαρακτήρα του Jimmy McGill για να πρωταγωνιστήσει ως ο William Henry Deveraux, ο διευθυντής (που είναι παράλληλα εν μέσω κρίσης της μέσης ηλικίας) ενός υπεχρηματοδοτούμενου κολεγίου.

Cine–TV Νέα

Νέο reboot του Friday the 13th με τη συμμετοχή του δημιουργού της πρώτης ταινίας.

Σύμφωνα με το Bloody Disgusting ετοιμάζεται το reboot του δημοφιλούς horror franchise Friday the 13th. Στην ανάπτυξη της νέας ιστορίας του Jason Voorhees συμμετέχει και ο Sean S. Cunningham, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός της πρώτης ταινίας του franchise, το μακρινό 1980. Στη σειρά θα συμμετέχουν και οι ιθύνοντες του Crystal Lake, της νέας τηλεοπτικής σειράς που θα αποτελεί prequel των ταινιών.

The post Cine-TV #250 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα