Cine-TV #247

Πολλά και ενδιαφέροντα trailers και νέα από την εβδομάδα που πέρασε έχουμε στο Cine-TV #247, με πρώτο και καλύτερο αυτό του Spider-Man: Across the Spider-Verse, ανοίγοντάς μας την όρεξη για άλλη μία εξαιρετική animated ταινία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βέβαια έχει και η είδηση της λήξης της συνεργασίας του Henry Cavill με τη DC Studios, τουλάχιστον όσον αφορά στον ρόλο του Superman.

Η απόφαση λήφθηκε από τους James Gunn και Peter Safran, τους νέους co-CEO του στούντιο, οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, έχουν βαλθεί να κάνουν ριζικές αλλαγές στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται μόλις μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Wonder Woman 3, ενώ οι φήμες οργιάζουν και για άλλες δραστικές αποφάσεις. Από τη μεριά του ο James Gunn είχε δηλώσει ότι “υπάρχουν πολλές δυνατότητες να χτίσουμε πάνω σε αυτό το υλικό της DC που λειτούργησε θετικά αλλά και να διορθώσουμε ότι δεν πήγε καλά”. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα γενικότερο “ξήλωμα” του υπάρχοντος Justice League, κρίνοντας ιδίως από τις αρχικές πρωτοβουλίες των Gunn και Safran.

Αναμφίβολα μπορεί να γίνει συζήτηση για το κατά πόσον οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί αποτελούσαν σωστές επιλογές ή όχι για τους ρόλους τους, αλλά όταν πάει η συζήτηση για τη συνολική ποιότητα των περισσοτέρων ταινιών του DCU, τότε μάλλον η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη… Κατά τη γνώμη του γράφοντος μία ολική αλλαγή πλεύσης έχει περισσότερες δυνατότητες για μία βελτιωμένη εξέλιξη σε σχέση με την επιμονή με τροπές χαρακτήρων και ιστοριών που απλά δεν λειτουργούσαν.

Κριτική για το Black Bird

Σύνοψη: Ο Jimmy έκανε μεγάλη ζωή μέχρι που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Η ποινή του είναι δέκα έτη φυλάκισης, όμως σύντομα το FBI θα τον προσεγγίσει για μια επικίνδυνη αποστολή: να σταλεί σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κατά συρροή δολοφόνου Larry Hall ώστε ο τελευταίος να του αποκαλύψει πού έχει θάψει τα θύματά του.

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε μια μίνι σειρά στην οποία το FBI πείθει έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών να γίνει φίλος με έναν ύποπτο για δολοφονίες προκειμένου να του αποσπάσει ομολογία ενοχής, τότε θα θέλατε να δώσετε το τιμόνι στα σταθερά χέρια ενός συγγραφέα όπως ο Dennis Lehane των Gone Baby Gone και Mystic River.

Το σχέδιο του FBI είναι απλό. Να μεταφέρουν τον χαρισματικό James Jimmy Keene στην ίδια φυλακή με τον ψυχωτικό Larry Hall, ώστε μέσω συζητήσεων, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Hall και στη συνέχεια να τον πείσει να αποκαλύψει πού έχει θάψει τα πιθανά θύματά του, 15 αγνοούμενες έφηβες. Ως αντάλλαγμα για την επίτευξη του στόχου του ο Jimmy θα δει την δεκαετή ποινή του να ακυρώνεται και να φεύγει ελεύθερος. Αν αποτύχει, τότε η έφεση που έχει ασκήσει ο Hall θα γίνει δεκτή και θα βρεθεί εκτός φυλακής.

Ο Jimmy είναι ο γιος ενός πρώην αστυνομικού, που τον υποδύεται έξοχα ο αείμνηστος Ray Liotta. Στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση, ο Liotta επιδεικνύει τις ερμηνευτικές του ικανότητες, υποδυόμενος έναν διαλυμένο πατέρα με οξεία προβλήματα υγείας. Δεν φοβάται να εγκαταλείψει τη, συχνά εκμεταλλευόμενη, σκληρή συμπεριφορά του για να αποκαλύψει μια ευπάθεια που μπορεί να κάνει τον Big Jim, τον χαρακτήρα που υποδύεται, να φαίνεται αδύναμος και αξιολύπητος. Μια μαγευτική ερμηνεία ενός αξέχαστου ηθοποιού που μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στη μικρή και μεγάλη οθόνη.

Οι ερμηνείες του Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) ως Jimmy και Paul Walter Hauser (Cruella) ως Larry είναι επιπέδου και διαμετρήματος Emmy. Εξαιρετική είναι και η γραφή του Lehane που είναι ταυτόχρονα καθηλωτική και συναρπαστική, μεταφέροντας μία ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και ταυτόχρονα μια βραδύκαυστη μελέτη χαρακτήρων που εκθέτει ανατριχιαστικά την επισφαλώς λεπτή γραμμή μεταξύ ανθρώπου και τέρατος που φέρνουν οι Jimmy και Larry.

Μια σειρά για τους λάτρεις των true crime ιστοριών αλλά και τη δουλειά του Lehane. Από πολλές απόψεις, το Black Bird είναι αντιπροσωπευτικό της γοητείας του συγκεκριμένου συγγραφέα και της μεταφοράς των χαρακτήρων που έχουν παραπλανηθεί, βασανιστεί και αλλοιωθεί. Σκοτεινό, βαρύ, γεμάτο πλούσιες και αξέχαστες ερμηνείες, μια μεταφορά μιας ανατριχιαστικής, αληθινής ιστορίας, με μοναδική γραφή, συνοδευόμενο από αρτιότατη σκηνοθεσία. Τίποτα, δε θα είναι όπως πριν, τίποτα δεν θα είναι ξανά ωραίο, τίποτα δε θα μοιάζει ίδιο.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Trailers

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Σκηνοθέτες: Joaquim Dos Santos (The Legend of Korra), Kemp Powers (Soul), Justin K. Thompson (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Jake Johnson, Oscar Isaac, Issa Rae, Daniel Kaluuya, Jason Schwartzman
Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου, 2023 (Αμερική)

Το Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) όχι μόνο είχε αποτελέσει μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, αλλά τελικά κατάφερε να είναι ίσως η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον ιδιαίτερα συμπαθή υπερήρωα. Ένα μεγάλο κομμάτι της υψηλής ποιότητας εκείνης της ταινίας οφειλόταν στην εξαιρετική τεχνική του animation που φαινόταν σαν να είχε βγει απευθείας από τις σελίδες ενός κόμικ, με το σενάριο βέβαια να πλαισιώνει ιδανικά την υψηλή ποιότητα της παραγωγής.

Ως εκ τούτου, το Spider-Man: Across the Spider-Verse αποτελεί μία ιδιαίτερα αναμενόμενη ταινία, η οποία -φυσικά- για μια ακόμα φορά θα πατάει στη θεματική του multiverse, με το trailer να προδίδει τη συμμετοχή πολλών ευφάνταστων εκδόσεων του Spider-Man.

The Whale
Σκηνοθέτης: Darren Aronofsky (Mother!)
Πρωταγωνιστούν: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau
Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Η ιστορία του The Whale περιστρέφεται γύρω από έναν υπέρβαρο άντρα, τον Charlie (Brendan Frasier), ο οποίος προσπαθεί να επανενωθεί με τη δεκαεπτάχρονη κόρη του. Οι σχέσεις τους είχαν χαλάσει όταν ο Charlie άφησε την οικογένειά του για έναν άνδρα, ο οποίος αργότερα πέθανε.

Γεμάτος με ενοχές, έφτασε στο σημείο να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του και να έρθει σε μία ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Ο Darren Aronofsky είναι πάντα σε θέση να προκαλέσει το ενδιαφέρον με τις ταινίες του, και σύμφωνα με τις απόψεις από τις πρώτες προβολές του The Whale σε φεστιβάλ, φαίνεται ότι θα το καταφέρει για άλλη μία φορά.

Circle Line
Σκηνοθέτης: J.D. Chua (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Jesseca Liu, Peter Yu, Patrick Pei-hsu Lee
Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου, 2023 (Σιγκαπούρη)

Σύμφωνα με το Bloody Disgusting το Circle Line θα είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή monster movie εκ Σιγκαπούρης, επιλέγοντας ως τέρας έναν γιγαντιαίο αρουραίο που θα σπείρει τον πανικό στο μετρό. Εμάς πάντως μας έψησε.

65
Σκηνοθέτες: Scott Beck (Haunt), Bryan Woods (Haunt)
Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman
Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Ένας αστροναύτης (Adam Driver) πέφτει με το σκάφος του σε έναν φαινομενικά άγνωστο πλανήτη, μόνο που σύντομα θα καταλάβει ότι βρίσκεται στη Γη, 65 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. Περιέργως εκεί θα βρει ένα κοριτσάκι (Ariana Greenblatt), ίσως τον μοναδικό άλλον άνθρωπο στον πλανήτη. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι πέραν αυτών των δύο, σε αυτήν τη χρονική περίοδο η Γη κατοικείται από δεινοσαύρους, κάτι που βέβαια θα κάνει την επιβίωση και των δύο μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

A Good Person
Σκηνοθέτης: Zach Braff (Garden State)
Πρωταγωνιστούν: Morgan Freeman, Florence Pugh, Molly Shannon
Πρεμιέρα: Μάρτιος, 2023 (Αμερική)

Ο ιδιαίτερα φειδωλός στις ταινίες του, Zach Braff, επανέρχεται με το A Good Person ακολουθώντας τη ζωή της Allison (Florence Pugh), η οποία ήταν εμμέσως υπεύθυνη για το θάνατο της αδερφής του αρραβωνιαστικού της καθώς η ίδια οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε το θανατηφόρο ατύχημα. Πλέον, με τη σχέση της να έχει διαλυθεί, η Allison προσπαθεί να επανέλθει να ξεπεράσει το βαθύτατο ψυχολογικό τραύμα της, βρίσκοντας ένα αναπάντεχο στήριγμα στον “παρολίγον” πεθερό της, Daniel (Morgan Freeman).

Scream VI
Σκηνοθέτες: Matt Bettinelli-Olpin (Scream), Tyler Gillett (Ready or Not)
Πρωταγωνιστούν: Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Courteney Cox
Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Τελειωμό δεν έχουν τα Scream, επαναφέροντας τους επιζώντες της προηγούμενης ταινίας, οι οποίοι πλέον διαμένουν στη Νέα Υόρκη, όπου -τι έκπληξη- θα εμφανιστεί ένας νέος δολοφόνος με τη μάσκα του ghostface. Για πρώτη φορά στο franchise η Neve Campbell θα λάμπει διά της απουσίας της, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έκρινε πως η χρηματική πρόταση για τη συμμετοχή της δεν ήταν αρκετή, ιδίως αναλογικά με την αξία που φέρνει η ίδια στο franchise.

Kaleidoscope, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου, 2023 (Netflix), 8 επεισόδια

Νέα heist σειρά από το Netflix όπου ο -πάντα συμπαθής- Giancarlo Esposito θα υποδύεται τον Leo Pap, τον εγκέφαλο μίας ομάδας ληστών, κάθε ένας εκ των οποίων έχει και μία διαφορετική δεξιότητα, σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες αυτής της θεματολογίας. Στόχος τους είναι να κλέψουν 7 δις δολάρια από ένα θησαυροφυλάκιο που θεωρείται το πιο ασφαλές στον κόσμο.

White House Plumbers, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Μάρτιος, 2023, 5 επεισόδια

Η νέα σειρά του HBO θα επικεντρώνεται στο σκάνδαλο του Watergate, από την πλευρά των βασικών ιθύνοντων, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) και G. Gordon Liddy (Justin Theroux), των ατόμων δηλαδή που είχαν εκτελέσει τη διάρρηξη στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών.

Cine-TV Νέα

Έξοδος του Henry Cavill από τον ρόλο του Superman

Τελικά στο Hollywood τίποτα δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρο, καθώς πρόσφατα έγινε επισήμως γνωστό ότι οι James Gunn και Peter Safran (οι νέοι co-CEO της DC Studios) ανακοίνωσαν στον Henry Cavill ότι δεν θα συνεχίσουν με τον ίδιο στον ρόλο του Superman.

Στο μήνυμά του ο Cavill φαίνεται να δέχεται χωρίς θυμό αυτήν την εξέλιξη, ευχόμενος παράλληλα καλή τύχη στα νέα εγχειρήματα των Gunn και Safran (αν και πάντα η διπλωματικότητα μπορεί να αποτελεί μέρος της εξίσωσης…). Παράλληλα, ο Gunn δήλωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή του σεναρίου για τις νέες περιπέτειες του Superman, οι οποίες θα επικεντρώνονται στα νεότερα χρόνια του.

Ανακοινώθηκε η νέα ταινία του Hayao Miyazaki

Έπειτα από μία απουσία 9 ετών από το The Wind Rises (2013), την τελευταία ταινία μεγάλου μήκους του Hayao Miyazaki, ο εμβληματικός δημιουργός θα επανέλθει στα σκηνοθετικά και συγγραφικά καθήκοντα για το “How Do You Live?”, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Yoshino Genzaburo.

Σύμφωνα με τον Miyazaki, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα του και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη μεταφορά του ήδη από το 2016. Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι που θα οδηγηθεί σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης.

Το God of War θα μπει στο χορό των τηλεοπτικών μεταφορών από γνωστά βιντεοπαιχνίδια

Η Amazon έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στο God of War, φέρνοντας τον Rafe Judkins ως showrunner, μία θέση που είχε και για το πρόσφατο The Wheel of Time του Amazon Prime. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η σειρά βρίσκεται υπό ανάπτυξη ήδη από το Μάρτιο και φαίνεται πως θα ακολουθεί τον Kratos στο ταξίδι του στη Σκανδιναβία, έχοντας αφήσει ήδη πίσω τις περιπέτειές του στη χώρα μας.

Ετοιμάζεται η μεταφορά του Death Stranding στη μεγάλη οθόνη

Η Kojima Productions συνεργάζεται με τη Hammerstone Studios (Barbarian, 2022) για τη δημιουργία μιας ταινίας βασισμένης στο μοναδικό Death Stranding. Ο Hideo Kojima δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την προοπτική αυτής της συνεργασίας.

Να θυμίσουμε ότι στα πρόσφατα Game Awards ανακοινώθηκε το sequel του Death Stranding, κάτι που μας δίνει την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο franchise ίσως αποτελέσει το νέο αποκλειστικό project του Kojima για πολλά χρόνια ακόμα, βαδίζοντας ίσως σε ανάλογα μονοπάτια με αυτά του Metal Gear Solid.

Το Neuromancer θα μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική σειρά

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του cyberpunk είδους, το Neuromancer, ετοιμάζεται για το Apple TV, έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Miles Teller. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα τοποθετείται σε μία φουτουριστική Ιαπωνία, όπου ο πρωταγωνιστής, αφού βγει από τη φυλακή, θα δεχθεί να πάρει μέρος σε μία αποστολή που θα τον φέρει σε επαφή με μια πανίσχυρη A.I.

The post Cine-TV #247 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, gone baby gone, god of war, henry cavill, wonder woman, justin theroux, νέα, henry, studios, superman, james, woman, league, black, συλληψεις, fbi, dennis, baby, river, ray, εμφάνιση, big, secret, paul, dos, legend, justin, Johnson, oscar, jason, ιουνίου, animation, συμμετοχή, aronofsky, whale, circle, monster, movie, μετρο, scott, bryan, adam, chloe, morgan, florence, scream, tyler, melissa, franchise, netflix, leo, δις, white, house, hbo, howard, hollywood, νεότερα, wind, συγκεκριμένο, god, amazon, φως, wheel, time, reporter, kratos, kojima, game, sequel, project, gear, apple, ιαπωνια, gameover, gary moore, oscar 2011, oscar 2011 live, αξια, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, ξανα, hbo, αυτοκινητο, γνωμη, δουλεια, ηθοποιοι, ταινιες, τυχη, φημες, φως, amazon, apple, ceo, fbi, game, james, oscar, scott, time, απλα, ατυχημα, βδομαδα, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, γραφεια, δις, δολοφονιες, εγινε, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, ερχεται, ετη, ετων, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, μινι, μυθιστορημα, νεα υορκη, νεότερα, παντα, οθονη, οικογενεια, πεθανε, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, σελιδες, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδιο, φυλακη, υψηλη, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, αγνωστο, αγορι, animation, adam, aronofsky, ασχημη, baby, black, bryan, big, chloe, sequel, circle, dennis, dos, river, florence, franchise, gear, gameover, god of war, god, gone baby gone, house, howard, henry, henry cavill, hollywood, χωρα, ιδιαιτερα, project, ιουνίου, jason, justin, kojima, κομματι, league, legend, leo, melissa, μελετη, μια φορα, μοιαζει, monster, morgan, netflix, paul, οξεια, kratos, woman, πληροφοριες, reporter, movie, ray, scream, studios, secret, spider, superman, ταξιδι, wheel, tyler, θετικα, υγειας, υλικο, whale, wonder woman, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over